Så felsöker du problem med Mobildata

Om du har problem med att använda mobildata kan problemet vara din mobiltäckning eller inställningarna. Se guiden nedan för att felsöka problemet.

Innan du testar rekommendationerna nedan, se till att enhetens programvara och relaterade appar är uppdaterade till den senaste versionen. För att uppdatera din mobila enhets programvara, följ de här stegen:

Steg 1. Gå till Inställningar Programuppdatering.

Steg 2. Klicka på Ladda ner och installera.

Steg 3. Följ instruktionerna på skärmen.

Kontrollera om mobildata är aktiverad på enheten

Kontrollera först om Mobildata är aktiverad på enheten.

Steg 1. Svep ned från ovansidan av skärmen.
Steg 2. Kontrollera om Mobildata är aktiverad i menyn.

Svep ned för att kontrollera om mobildata är aktiverad

Om mobildata är aktiverad men du fortfarande har problem kan du försöka tvinga en omstart av enheten.

Tryck på knappen volym ned och sidoknappen för att stänga av enheten Tryck på knappen volym ned och sidoknappen för att stänga av enheten

Steg 1. Stäng av enheten genom att trycka på och hålla knappen volym ned och sidoknappen nedtryckta samtidigt och sedan välja Stäng av.

Tryck på och håll knappen volym ned och sidoknappen nedtryckta Tryck på och håll knappen volym ned och sidoknappen nedtryckta

Steg 2. Tryck på och håll knappen volym ned och sidoknappen nedtryckta samtidigt när skärmen har stängts av.

Släpp knappen när Samsung-logotypen visas Släpp knappen när Samsung-logotypen visas

Steg 3. Släpp knapparna när Samsung-logotypen visas på skärmen.

Obs:

• Dina data och filer bevaras även om du tvingar en omstart av enheten.
  • Placeringen av knappen volym och sidoknappen kan variera beroende på enhetsmodell.

Försök att återställa nätverksinställningarna om den mobila nätverksanslutningen är instabil och du inte kan använda mobildata.

Inställningar > Allmän hantering Inställningar > Allmän hantering

Steg 1. Gå till Inställningar och välj Allmän hantering.

Välj Återställ Välj Återställ

Steg 2. Välj Återställ.

Tryck på Återställ nätverksinställningar. Tryck på Återställ nätverksinställningar.

Steg 3. Tryck på Återställ nätverksinställningar.

Tryck på Återställ inställningar Tryck på Återställ inställningar

Steg 4. Kontrollera informationen på skärmen och tryck på Återställ inställningar.

Tryck på Återställ Tryck på Återställ

Steg 5. Tryck på Återställ.

Obs:

• Observera att återställning av nätverksinställningar även återställer Wi-Fi, Bluetooth och andra nätverksinställningar.

Om du försökt med metoderna som anges ovan och fortfarande inte kan använda mobildata kan det vara så att du har problem med mobiltäckningen. Om du nyligen har bytt operatör men behållit samma telefon kan du behöva kontakta den nuvarande operatören för att återställa enheten. Kontakta din tjänsteleverantör för mer hjälp.

Obs:

• Försök att använda mobildata med enheten efter varje steg.
  • Om du följt stegen ovan men problemet kvarstår, kontakta Samsung support eller besök ett  Support Center för mer information.
  • Skärmdump från enheter och meny kan variera beroende på enhetsmodell och programvaruversion.

Så här använder du Samsung Members app

Om du har några problem med din Samsung-mobil, surfplatta eller annan bärbar enhet, kan du skicka en fråga till oss genom Samsung Members-appen. Lär dig mer om att rapportera ett fel.