Min telefon visar inte rätt GPS-position. Hur kan jag åtgärda det?

Hur exakt din plats visas kan variera beroende på den omgivande miljön. Ibland fungerar GPS:en sämre när du är inne i ett hus eller annan byggnad. Det beror på att byggnader i sig själva är potentiella hinder som kan stå i vägen för satellitanslutningen.

Här är några situationer där du riskerar att tappa din GPS-signal.

• Inställningarna för GPS är avstängda.
  • Skärmen är avstängd på enheten.
  • Du håller din telefon på ett sätt som blockerar antennen. Det här gäller speciellt för Galaxy Z Flip när den är hopvikt.
  • Om du är i ett område med höga byggnader som skymmer sikten mot himlen.
  • En storm är på väg, detta kan blockera sikten för satelliter.
  • Du är ansluten till en svag Wi-Fi-signal.
  • Du använder ett telefonfodral från tredjepart, som inte är godkänt av Samsung.

Om du kan se himlen utan problem och din enhet ändå inte ger dig korrekt platsinformation, följ då dessa steg.

Obs:

• GPS-problem kan uppstå för Samsung smartphones som kör Android 10. Din plats kan visas felaktigt på grund av olika orsaker: blockerad GPS-signal, att platsinställningar inte är aktiverade, eller att du inte har ställ in platsalternativen korrekt.
  • Inställningar och menyalternativ kan variera beroende på din enhetsmodell och programvaruversion. Om du sitter i en bil kan GPS-signalen försvagas beroende på olika faktorer som stör. För det första, om du har problem med GPS-signalen innan bilen har startat, kan det bero på tonade rutor. Materialet i metallfilmen på filmen kan göra signalen svagare. För det andra, om du har startat bilen, är det möjligt att elektroniska enheter inuti bilen stör din GPS. Vi rekommenderar därför att du kontrollerar om din GPS-signal blir bättre när dessa elektroniska enheter är avstängda.
  • Att använda ett mobilfodral från tredjepart, som inte är godkänt av Samsung, kan också orsaka en svag GPS-signal, beroende på fodralets material och vikt. Ta bort fodralet och kontrollera om problemet försvinner.
  • Skärmbilder och menyalternativ kan variera beroende på din modell och programvaruversion.

För att förbättra prestandan hos din GPS måste du först se till att din GPS är korrekt inställd. Följ stegen här nedan för att öka noggrannheten i din GPS:

Platsinställningar Platsinställningar

➊ Gå till “Inställningar” och välj “Plats”

Aktivera platsinställningar Aktivera platsinställningar

➋ Välj "På"

Förbättra plats noggrannhet Förbättra plats noggrannhet

➌ Gå till “Öka Precisionen”

Wi-Fi och Bluetooth skanning Wi-Fi och Bluetooth skanning

➍ Tryck på “Wi-Fi och Bluetooth-sökning.” Ställ dem i läge “På.”

Google Location Accuracy Google Location Accuracy

➎ Gå till “Platsangivelsens exakthet”

Förbättra platsnoggrannhet på Förbättra platsnoggrannhet på

➏ Kontrollera att “Förbättra platsangivelsens exakthet” är i läge “På”

Obs:

• Om du använder Google Location Accuracy med din mobildata aktiverad kan det medföra att ytterligare avgifter kan tillkomma beroende på ditt abonnemang.

Du kan behöva ge apparna tillstånd att använda GPS-signalen för att fortsätta sina tjänster medan de körs i bakgrunden. Följ stegen nedan:

Välj plats under inställningar Välj plats under inställningar

➊ Gå till “Inställningar” och välj “Plats”

Kolla plats påslaget appbehörighet Kolla plats påslaget appbehörighet

➋ Kontrollera om "Plats" är aktiverat, och välj "Appbehörigheter."

Välj app använda GPS signal Välj app använda GPS signal

➌ I listan med appar, välj en app som använder GPS-signalen, som t.ex. Meddelanden.

Platsbehörighet föredraget alternativ Platsbehörighet föredraget alternativ

➍ Välj det alternativ du föredrar.

Obs:

• Enligt Googles nya policy måste smartphones som kör Android 10 ge GPS-tillstånd för att relevanta appar ska förses med platsdata.
  • Din GPS-information kan vara felaktig när enhetens skärm är avstängd beroende på vilket alternativ du valde under appbehörigheter. Se alternativen här nedan och välj det som passar dig bäst.
    “Tillåt alltid”: Appen kan använda sin GPS-behörighet även när den körs i bakgrunden.
    “Tillåt bara när appen används”: Enhetens plats är endast tillgänglig för appen när appen används.
    “Fråga varje gång”: Varje gång du öppnar appen, måste den be om tillstånd att få använda din plats.
    “Neka”: Appen nekas tillgång till platsdata.
  • Se till att uppdatera dina appar till de senaste versionerna om du inte redan har gjort det.
  • Om du fortfarande har problem med dina platstjänster, kontrollera om samma problem uppkommer när du använder andra GPS-appar.

TIPS

Så här ger du en app GPS-behörighet

Gå till “Inställningar” och välj “Appar.” Välj appen du vill ge behörighet till och tryck på “Behörighet.” Välj sedan “Plats” och tryck på “Tillåt alltid.”

Plats appar behörighet inställning Plats appar behörighet inställning

TIPS

Har du problem med en specifik app?

Gå till appen och tryck på "ⓘ." Välj “Appinformation” och klicka på knappen “Uppdatera” för att installera den senaste versionen.

Appinformation installera senaste version Appinformation installera senaste version

Om en app som använder GPS läggs till på listan över “Appar i viloläge”, kommer din enhet att stänga GPS-tjänsten för appen. Du kan enkelt ta bort appen från listan genom att följa stegen nedan:

Batteri och Enhetsvård Batteri och Enhetsvård

➊ Gå till "Inställningar" och välj "Batteri och enhetsvård"

Enhetsvård batteri Enhetsvård batteri

➋ Välj “Batteri”

Begränsa bakgrundsanvändning Begränsa bakgrundsanvändning

➌ Välj “Gränser för bakgrundsanvändning”

Appar i viloläge Appar i viloläge

➍ Välj “Appar i viloläge”

Radera appar i viloläge Radera appar i viloläge

➎ Tryck på menyn med tre prickar uppe till höger och välj “Radera”

Ta bort GPS-appar Ta bort GPS-appar

➏ Välj alla GPS-appar som du planerar att använda och välj “Ta bort.”

När din telefon är i energisparläge eller om skärmen är avstängd, kanske GPS-apparna inte får tillgång till realtidsdata. Gå till Inställningar och ändra ditt energisparläge till “hög prestanda” eller “optimerad.”

Batteri och Enhetsvård Batteri och Enhetsvård

➊ Gå till "Inställningar" och välj "Batteri och enhetsvård"

Enhetsvård batteri Enhetsvård batteri

➋ Välj “Batteri”

Välj energisparläge Välj energisparläge

➌ Välj “Energisparläge”

Energisparläge begränsa appar och hemskärm Energisparläge begränsa appar och hemskärm

➍ Stäng av “Energisparläge” och “Begränsa appar och hemskärm.”

TIPS

Byter din enhet automatiskt till energisparläge?

Gå till "Inställningar" och välj "Batteri och enhetsvård." Tryck på menyn med tre prickar uppe till höger och välj “Automatisering.” Kontrollera att “Adaptivt energisparläge” är avstängt.

Stäng av adaptivt energisparläge Stäng av adaptivt energisparläge