Vad är Samsung Flow och hur använder man det?

Samsung Flow ger en smidig, säker och ansluten upplevelse mellan din smartphone och surfplatta eller dator. Flytta enkelt dokument, få telefonaviseringar till din dator eller surfplatta, och visa innehåll från din smartphone på en större skärm.

Innan du provar de rekommenderade lösningarna nedan ska du kontrollera att din enhets programvara och de relaterade apparna är uppdaterade till den senaste versionen. Uppdatera din mobila enhets programvara i följande ordning.

Steg 1. Gå till Inställningar > Programvaruuppdatering.

Steg 2. Tryck på Hämta och installera

Steg 3. Följ instruktionerna på skärmen.

Samsung Flows huvudfunktioner

• Säker åtkomst med Galaxy-enheter: Samsung Flow ger dig säker åtkomst till din dator.
  • Smart View: Dela telefonskärmen med en surfplatta eller dator med Samsung Flow ”Smart View”.
  • Överlämning: Överför innehåll och aktiviteter till en annan enhet.
  • Aviseringssynkronisering: Kontrollera aviseringar från telefonen på surfplattan eller datorn och svara direkt på meddelanden.
  • Automatisk hotspot-länk: Aktivera enkelt din mobils hotspot.

Hur du parkopplar din smartphone med en surfplatta eller dator

Steg 1. Starta Samsung Flow-appen på din telefon och surfplatta eller dator.

Steg 2. Välj din telefon i listan.

Steg 3. Bekräfta lösenordet på båda enheterna.

Steg 4. Installationen av Samsung Flow är slutförd.

Hur du parkopplar med Samsung Flow

Notera:

• Om din smartphone inte visas i listan ska du kontrollera om du har den senaste versionen av Samsung Flow.
  • Följande enheter stödjer Samsung Flow: Window 10 OS för PC/Android OS ver. 6.0 för surfplatta/Android Marshmallow OS för telefon.

Det finns vissa appar du vill se mer av på din dator eller surfplatta, och andra som du vill se mindre av. Aviseringar från vissa meddelandeappar och andra appar kan skickas till din dator eller surfplatta. Se stegen nedan för att hantera vilka appar som Samsung Flow ska skicka aviseringar från.

Steg 1. Öppna Samsung Flow-appen på din telefon.

Steg 2. Tryck på Fler alternativ (tre vertikala prickar) > Inställningar > Hantera aviseringar.

Hur du justerar dina aviseringar

Steg 3. Tryck på reglaget intill de appar som du vill att Samsung Flow ska motta aviseringar från.

Notera: Om aviseringen inte kommer från en meddelandeapp måste du plocka upp telefonen för att öppna eller interagera med den.

Läs alla dina dokument genom att spegla din telefonskärm till en dator eller surfplatta med Smart View. Det finns några enkla steg du kan ta för att se saker på en större skärm. När de väl har parkopplats kommer handlingarna du utför på skärmen även att utföras på telefonen.

Steg 1. Kontrollera att telefonen och den andra enheten är parkopplade.

Steg 2. Öppna Samsung Flow på din dator eller surfplatta och tryck sedan på Smart View-ikonen.

Steg 3. Din telefonskärm kommer att öppnas i ett nytt fönster.

Här är de andra sakerna du kan göra när Smart View är aktiverat i Samsung Flow.

Stör ej: Minimera varningar och aviseringar så att du kan njuta av färre störningsmoment.

Rotera: Vänd telefonskärmen till liggande eller stående läge för att underlätta uppspelning.

Helskärm: Öppna Smart View-fönstret i helskärmsläge på din dator eller surfplatta.

Slå på/stäng av telefonskärmen: Slå på eller stäng av din telefonskärm.

Skärmbild: Ta en skärmbild av din telefonskärm.

Upplösning: Ändra telefonskärmens upplösning.

Favoriter: Lägg till upp till 8 av dina favoritappar som du snabbt kan få åtkomst till i Smart View.

Notera: Enhetens skärmbilder och meny kan variera beroende på enhetsmodell och programvaruversion.

Om din Samsung-mobil, -surfplatta eller -tillbehör uppvisar ett ovanligt beteende, kan du skicka en felrapport eller ställa dina frågor till oss i Samsung Members-appen.

Detta gör att vi kan titta närmare på vad det är som pågår. Alla data är anonymiserade och lagras endast under den tid utredningen pågår. Läs mer om hur du skickar en felrapport i Hur du använder Samsung Members-appen.