Vad ska du göra om din mikrofon eller högtalare inte fungerar som den ska

Om du inte kan höra rösten från den som ringer genom mikrofonen eller högtalaren på din Galaxy-telefon finns det några saker att kontrollera som kan hjälpa.

Smartphone som visar ett samtal med ljudvågsbakgrund.

Innan du försöker med rekommendationerna nedan, se till att kontrollera om din enhets mjukvara och relaterade appar har den senaste uppdateringen. Du kan uppdatera enhetens programvara med följande steg:

1 Gå till Inställningar > Uppdatera drivrutiner.
2 Tryck på Ladda ned och installera.
3 Följ instruktionerna på skärmen.

Leta efter hinder för din mikrofon eller högtalare

Se till att ingenting täcker mikrofonen eller högtalaren på din telefon. Ett dåligt placerat skärmskydd eller fodral är en av de vanligaste orsakerna till ljudförvrängningar under samtal.

Enhet som visar platsen för smartphonehögtalaren.

Observera: Placeringen av mikrofonen och högtalaren kan variera beroende på enheten.

Om du inte kan höra personen i andra änden, försök att ställa in volymen på maximalt.

Steg 1. Tryck på volymknappen, som finns på enhetens högra sida. Steg 1. Tryck på volymknappen, som finns på enhetens högra sida.

Steg 1. Tryck på volymknappenpå sidan av enheten.

Steg 2. Skärmdump av ikonen för ökad volym, effekten av att trycka på den övre knappen. Steg 2. Skärmdump av ikonen för ökad volym, effekten av att trycka på den övre knappen.

Steg 2. Den övre knappen höjer volymen.

Steg 3. Skärmdump av ikonen för minskad volym, effekten av att trycka på den övre knappen. Steg 3. Skärmdump av ikonen för minskad volym, effekten av att trycka på den övre knappen.

Steg 3. Den undre knappen sänker volymen.

Observera: Volymen för inkommande samtalet kan endast justeras under ett samtal. Om du är på startskärmen kommer din ringsignalsvolym att justeras.

Starta om enheten och försök igen:

1 Svep nedåt från toppen av telefonens skärm för att öppna panelen ”Snabbinställningar”.
2 Tryck på ”Strömikonen” och välj sedan ”Starta om”.

Om problemet kvarstår, fortsätt till nästa steg nedan.

Vissa nedladdade appar kan få din telefon eller surfplatta att frysa, krascha eller fördröja. Vissa appar kan till och med påverka kamerans funktionalitet, orsaka ljudproblem och påverka nätverksanslutningen.

Användning av Felsäkert läge inaktiverar alla nedladdade appar och laddar endast den ursprungliga programvaran som följde med din telefon eller surfplatta, så att du kan avgöra om problemet orsakas av en app eller med telefonen eller surfplattan. Följ dessa steg för att aktivera det:

1 Svep nedåt från toppen av skärmen för att öppna panelen ”Snabbinställningar” och tryck på ”Strömikonen”.
2 Tryck och håll ned ”Stäng av” tills ikonen för felsäkert läge visas.
3 Tryck på Felsäkert läge och starta enheten. Om du har gått in i Felsäkert läge kommer du att se Felsäkert läge längst ner på skärmen.
4 Kontrollera om telefonen fortfarande har samma problem.

Om problemen inte dyker upp under Felsäkert läge, orsakas problemet av en nedladdad app, och den appen bör avinstalleras.

Observera: Om problemet är borta i Felsäkert läge: En av dina nyligen nedladdade appar var troligen orsaken till problemet. Fortsätt med att avinstallera appen du laddade ner precis innan din telefon eller surfplatta började få problemet.

Om problemet kvarstår: Nedladdade appar kanske inte är orsaken till problemet. Du kanske behöver återställa telefonen till fabriksinställningen.

Om du använder Wi-Fi-samtalsfunktionen kommer den att använda telefonens nätverksanslutning för att ringa ett samtal. Dåligt Wi-Fi-nätverk kan påverka samtalskvaliteten. Stäng helt enkelt av den här inställningen och försök att ringa igen.

1 Öppna Telefonapp.
2 Tryck på Fler alternativ (tre vertikala punkter) och tryck sedan på ”Inställningar”.
3 Tryck på ”Wi-Fi-samtal” och tryck sedan på reglaget för att stänga av det.

Observera: Funktionen Wi-Fi-samtal kanske inte är tillgänglig på alla operatörer eller enheter.

Om du inte kan höra något när du ringer ett samtal kan ”Stänga av alla ljud” vara på. Följ dessa steg för att inaktivera funktionen:

1 Öppna ”Snabbinställningar” och tryck på ”Inställningar”.
2 Tryck på ”Tillgänglighet”.
3 Tryck på ”Hörselförbättringar”.
4 Markera reglaget bredvid ”Stäng av alla ljud” för att stänga av den.

Fortsätter din telefon att tappa samtal? Får du ett meddelande om inget SIM-kort efter ett samtal? Ta en minut nu för att kontrollera ditt SIM-kort.

Steg 1. Stäng av enheten. Steg 1. Stäng av enheten.

Steg 1. Stäng av din enhet.

Steg 2. Ta bort SIM-kortet från facket för att inspektera det för skada. Steg 2. Ta bort SIM-kortet från facket för att inspektera det för skada.

Steg 2. Ta bort SIM-kortet från facket för att inspektera det för skada eller korrosion.

Schritt 3: Wenn sie defekt oder fehlerhaft ist, holst du dir eine Ersatz-SIM-Karte von deinem Betreiber. Schritt 3: Wenn sie defekt oder fehlerhaft ist, holst du dir eine Ersatz-SIM-Karte von deinem Betreiber.

Steg 3. Om det är defekt eller felaktigt, skaffa ett nytt SIM-kort från din operatör.

Steg 4. Se till att ditt SIM-kort är i linje med det mindre urdraget på facket. Steg 4. Se till att ditt SIM-kort är i linje med det mindre urdraget på facket.

Steg 4. Se till att ditt SIM-kort är i linje med det mindre urdraget på facket.

Steg 5. Starta om enheten och försök igen. Steg 5. Starta om enheten och försök igen.

Steg 5. Efter att ha satt in det försiktigt, starta om enheten och försök igen.

Om ovanstående metoder inte fungerar, kan du återställa din enhet till fabriksinställningarna precis som när du slog på enheten för första gången. Observera att fabriksåterställning av en mobil enhet inte är reversibel. Se till att all din information sparas i en säkerhetskopia någon annanstans innan du försöker återställa telefonen.

1 Gå till ”Inställningar” och tryck sedan på ”Allmän hantering”.
2 Tryck på ”Återställ”.
3 Tryck på ”Återställ fabriksdata”.
4 Rulla ner på sidan och välj Återställ.
5 Välj ”Ta bort alla”.

Observera: Om du fortfarande har problem med mikrofonen eller högtalaren efter att ha provat detta, kontakta Samsungs support eftersom din enhet kan ha ett internt fel.

Många upplevda fel kan du avhjälpa själv. Prova gärna vårt felsökningsverktyg innan du bokar service, här finns praktiska råd och tips på hur du felsöker din produkt.