Pogledajte nove funkcije kamere mobilnog telefona Note10

Svakim novim izdanjem, telefoni Galaxy postaju bolji i bolji. Naravno, kamera mobilnog telefona Note10 je izvrsna! I dalje ćete imati sve omiljene načine rada kamere poput načina rada Super usporena snimka, uz nove dodatke kao što je Live fokus video, Noćni način rada i više.

Napomena: Način rada Instagram dostupan je samo na mobilnim telefonima Note10 koji su prijavljeni na korisnički račun Instagram.

Live fokus video

Tako je. Live fokus sada se može koristiti u videozapisima! Izradite profesionalan videozapis s efektima zamućenja kako biste stvarno istaknuli ljude ili stvari u vašim videozapisima. A najbolje je to što ga možete koristiti i s prednjom i sa stražnjom kamerom.

 

Za korištenje Live fokus videa, jednostavno otvorite aplikaciju Fotoaparat, povucite prstom do Live fokus video te odaberite željeni efekt. Samo, budite svjesni da se filteri možda neće pojaviti sve dok kamera ne prepozna lice.

 

Ovdje su različite opcije:

  • Zamuti: Dodajte mrvicu zamućenja pozadini kako biste videozapisu dali jedinstven izgled. 
  • Točka u boji: Pozadinu obojite u sivu boju kako biste stvarno istaknuli subjekt videa. Koristite klizač za namještanje količine sive boje.
  • Veliki krug: Izmijenite pozadinu iskrivljenim krugovima svjetlosti. Subjekt će se istaknuti, a slika će izgledati prozračno. 
  • Smetnja: Videozapis će izgledati kao da ima smetnje, kao nešto iz horor filmova.
Snimanje djevojčice pomoću funkcije Basic blur unutar značajke Live focus vide na uređaju Note10
Super stabilno

Čak i ako ste ukopani na mjestu, vaše će se ruke možda malo tresti kada podignete mobilni telefon. Za izbjegavanje nestabilnih videozapisa, upotrijebite način rada Super stabilno na vašem mobilnom telefonu Note10. Pomaže stabilizirati videozapise kako bi u konačnici bili vrlo mirni.

 

Otvorite aplikaciju Fotoaparat te aktivirajte stražnju kameru. Odaberite ili Video ili Hyperlapse te dodirnite ikonu Super stabilno na vrhu zaslona. Izgleda kao mala ruka te će pri aktivaciji zasvijetlili žuto. Kako biste sve poboljšali, Super stabilno može se koristiti uz funkcije Vrlo široka i Široka leća.

Snimanje pomoću funkcije Super steady na uređaju Note10 u pokretu

Napomena: Super stabilno radi samo na stražnjoj kameri te se može koristiti s načinima rada kamera Video i Hyperlapse.

Noćni način rada

Ništa ne uznemirava više nego kada snimite fotografiju i kasnije shvatite da je pretamna. To se neće dogoditi s vašim mobilnim telefonom Note10. Koristite Noćni način rada navečer ili pri smanjenom osvjetljenju kako biste posvijetlili fotografije. 

 

Otvorite aplikaciju Fotoaparat i odaberite Noćni način rada. Nakon toga snimite fotografije na uobičajeni način. Kamera mobilnog telefona Note10 automatski će snimiti i spojiti više fotografija u jednu snimku te će slika tako postati puno svjetlija. Nećete ni primijetiti da je fotografija snimljena u mračnom okruženju.

Snimanje noćne scene u gradu pomoću značajke Noćni načini rada na uređaju Note10
Mikrofon koji zumira

Brinete se da vaš mobilni telefon neće moću snimiti udaljen zvuk. Ne brinite, to neće predstavljati problem mobilnom telefonu Note10. Nova značajka Mikrofon koji zumira pojačava jačinu snimke kada zumirate izvor zvuka te također smanjuje buku u pozadini.

 

Ova je postavka tvornički uključena, ali provjerite za svaki slučaj. Otvorite aplikaciju Fotoaparat te aktivirajte stražnju kameru. Odaberite Video i dodirnite ikonu Postavke. Dodirnite Napredne postavke snimanja te po tome dodirnite sklopku pokraj načina rada Mikrofon koji zumira.

Kako biste još više poboljšali kvalitetu zvuka, Note10 ima tri umjesto dva mikrofona.

Snimanje zvuka gitare pomoću funkcije zumiranja mikrofona Zoom-in mic na uređaju Note10

Napomena: Opcija Mikrofon koji zumira mogla bi biti zasivljena, ovisno o odabranom načinu rada kamere.

Kliknite gumb "POŠALJI" kako biste poslali svoju povratnu informacije. Zahvaljujemo na sudjelovanju.

Zahvaljujemo na povratnim informacijama