Kako najbolje koristiti Galaxy Buds Live u audio kvalitetu

Bilo bi neugodno da ste slučajno nazvali nekoga ili poslali poruku dok vam je telefon bio u džepu ili torbi. Ali više nećete imati neprijatnosti jer vaš telefon već ima funkciju za sprečavanje pozivanja dok je telefon u džepu. U nastavku provjerite što učiniti da vaš ekran ostane neaktivan i zaštićen od bilo kakvih nenamjernih dodira ekrana. 

Prije nego što isprobate preporuke u nastavku, provjerite jesu li softver vašeg uređaja i povezane aplikacije ažurirani na najnoviju verziju. Za ažuriranje softvera mobilnog uređaja slijedite ove korake:

Korak 1. Idite na Postavke > Ažuriranje softvera.

Korak 2. Dodirnite Preuzmi i instaliraj.

Korak 3. Pratite uputstva na ekranu.

Kako uključiti Zaštitu od slučajnog dodira

Korak 1. Idite na Postavke > dodirnite Ekran.

Korak 2. Dodirnite prekidač pored funkcije Zaštita od slučajnog dodira da uključite ovu funkciju.

Zaštita od nenamjernog dodira

Kako isključiti postavku ‘Otisak prsta uvijek uključen’ na uređaju Galaxy Z Flip

Na uređaju Galaxy Z Flip postoji način da izbjegnete nenamjerne dodire otiska prsta tako što ćete isključiti postavku ‘Otisak prsta uvijek uključen’.

 

Korak 1. Idite do i otvorite Postavke.

Korak 2. Potražite i odaberite Otisak prsta uvijek uključen.

Korak 3. Ako već imate sačuvan otisak prsta, onemogućite ovu funkciju dodirom na prekidač pored stavke Otisak prsta uvijek uključen.

Nakon što uključite Zaštitu od slučajnog dodira, možda ćete primijetiti da malo svjetlo veličine piksela treperi na vrhu vašeg telefona u mraku. Kada dodirnete ekran dok je aktivirana funkcija zaštite od slučajnog dodira i stavka ‘Ekran uvijek uključen’ je unaprijed postavljena na 'Dodirni za prikaz', pojaviće se tako mali svjetlosni treptaj.

 

To je zato što senzor blizine radi zbog Zaštite od slučajnog dodira i to ne predstavlja grešku u proizvodu. Kod nekih modela koji imaju senzor blizine iza panela ekrana, senzor se uključuje kako bi se utvrdilo da li je telefon u džepu kada se ekran uključi pri slabom osvjetljenju (10 luksa ili manje). Kada radi senzor blizine, fenomen treptanja svjetlosti se prepoznaje po fotoelektričnom efektu. Drugim riječima, treptanje svjetla predstavlja rad senzora kako bi se spriječio kvar. Što svjetlije podesite ekran, svjetlije će biti treptanje svjetla.

 

Modeli kod kojih se senzor blizine nalazi iza panela ekrana su dati u nastavku.

  • Galaxy A91, Galaxy A90 5G, serija Galaxy Note10, serija Galaxy S20, Galaxy Z Flip

Zabilješka: Snimke ekrana i meniji uređaja mogu se razlikovati zavisno od modela uređaja i verzije softvera.

Kako koristiti aplikaciju Samsung Members

Ako imate poteškoća sa svojim Samsung mobilnim, tabletom ili nosivim uređajima, možete nam poslati pitanje putem aplikacije Samsung Members. Saznajte više o slanju izvještaja o grešci.

Zahvaljujemo na povratnim informacijama

Code to Open Chat Window