Kako koristiti Always On Display

Always On Display je funkcija koja vas održava u toku tako što vam prikazuje obavještenja na zaključanom ekranu bez potrebe za dodirivanjem vašeg pametnog telefona. Takođe možete prilagoditi zaključani ekran tako da prikaže samo ono što vam je potrebno da vidite, kao što su datum, vrijeme, vremenska prognoza, kalendar ili Bixby rutine. Da biste saznali više načina da učinite funkciju Always On Display što efikasnijom, pročitajte tekst u nastavku. 

Prikaz funkcije Always On Display na Galaxy telefonu.

Kako da aktiviram Always On Display?

Da biste aktivirali Always On Display slijedite ove korake: 

Prikaz početnog ekrana Galaxy telefona sa istaknutom ikonom za postavke. Prikaz početnog ekrana Galaxy telefona sa istaknutom ikonom za postavke.

Korak 1. Sa početnog ekrana idite na Postavke.

Prikaz ekrana Postavke sa istaknutom opcijom „Zaključani ekran“. Prikaz ekrana Postavke sa istaknutom opcijom „Zaključani ekran“.

Korak 2. Dodirnite „Zaključani ekran“.

Prikaz menija „Zaključani ekran“ sa istaknutim dugmetom za prebacivanje „Always On Display“. Prikaz menija „Zaključani ekran“ sa istaknutim dugmetom za prebacivanje „Always On Display“.

Korak 3. Dodirnite dugme za prebacivanje da aktivirate „Always On Display“.

Prikaz ekrana „Always On Display“ sa istaknutim dugmetom za prebacivanje. Prikaz ekrana „Always On Display“ sa istaknutim dugmetom za prebacivanje.

Korak 4. Dodirnite „Always On Display“ da provjerite postavke.

Imajte na umu:

  • Always On Display i neke funkcije ove opcije dostupne su samo na pojedinim uređajima. Ako se vaš uređaj razlikuje od prikazanih primjera, možda neće biti moguće koristiti najnovije funkcije opcije Always On Display. Uvjerite se da koristite najnoviju verziju softvera.
  • Aktiviranje režima Štednja energije će onemogućiti funkciju Always On Display. Da biste koristili funkciju Always On Display, morate isključiti režim štednje energije. 

Kako mogu promijeniti postavke?

Da promijenite postavke funkcije Always On Display, otvorite Always On Display putem menija Postavke. Odatle izaberite željene postavke funkcije Always On Display.

1. Izaberite željeni režim prikaza:

  • Dodirnite za prikaz: Always On Display će se prikazati nekoliko sekundi kada dodirnete ekran.
  • Uvijek prikaži: Always On Display će se stalno prikazivati.
  • Prikaži prema rasporedu: Always On Display će se prikazivati samo u vrijeme koje vi zadate. Dodirnite „Podesi raspored“ da postavite vrijeme početka I završetka prikaza.
  • Prikaži nova obavještenja: Always on Display će prikazivati samo nova obavještenja.

2. Dodirnite „Stil sata“, a zatim izaberite željeni tip sata od dostupnih stilova, boja i rasporeda. Ako želite, možete postaviti vlastite fotografije ili gifove. Kada završite s prilagođavanjem tipa sata, dodirnite „Gotovo” da sačuvate.

3. Dodirnite dugme za prebacivanje da aktivirate ili deaktivirate funkciju „Automatsko osvetljenje“.

4. Dodirnite stavku „Orijentacija ekrana“, a zatim izaberite „Uspravno“ ili „Položeno“.

5. Dodirnite strelicu za povratak da sačuvate promjene.

Kako da izaberem koje će se aplikacije prikazivati?

Ako je funkcija Always On Display aktivna, uvijek će se podrazumevano prikazivati sat i obavještenja. Međutim, uvijek možete dodati druge aplikacije na ekran, kao što su muzika, kalendar, vremenska prognoza ili Bixby rutine, slijedeći ove korake:

Prikaz početnog ekrana Galaxy telefona sa istaknutom ikonom za postavke. Prikaz početnog ekrana Galaxy telefona sa istaknutom ikonom za postavke.

Korak 1. Sa početnog ekrana idite na Postavke.

Prikaz ekrana Postavke sa istaknutom opcijom „Zaključani ekran“. Prikaz ekrana Postavke sa istaknutom opcijom „Zaključani ekran“.

Korak 2. Dodirnite „Zaključani ekran“.

Prikaz „Zaključanog ekrana“ sa istaknutom opcijom „Vidžeti“. Prikaz „Zaključanog ekrana“ sa istaknutom opcijom „Vidžeti“.

Korak 3. Izaberite „Vidžete“.

Prikaz aplikacije „Vidžeti“ sa istaknutim dugmetom za prebacivanje za muziku. Prikaz aplikacije „Vidžeti“ sa istaknutim dugmetom za prebacivanje za muziku.

Korak 4. Dodirnite dugmad za prebacivanje koja se nalazi pored svake aplikacije koju želite prikazati na zaključanom ekranu. Vodite računa da dugme „Always On Display“ bude aktivirano.

Zahvaljujemo na povratnim informacijama

Code to Open Chat Window