Kako riješiti probleme sa povezivanjem S olovka

S olovka je specijalna olovka koja se koristi isključivo u seriji Galaxy i dizajnirana je da vam omogući da u potpunosti uživate u svojim Samsung uređajima. Integrisana je u uređaj tako da uvijek možete kreirati, skicirati, dizajnirati ili praviti bilješke dok ste u pokretu. Ponekad možete primijetiti da vaša S olovka kasni ili da stalno gubi vezu sa vašim uređajem. Na sljedeći način možete riješiti probleme sa povezivanjem koji bi mogli spriječiti neometano funkcionisanje vaše S olovka.

Prikaz osobe koja koristi S olovka na Galaxy uređaju.

Moja S olovka se ne povezuje

Ako se vaša S olovka ne povezuje sa vašim Galaxy uređajem:

1 Uvjerite se da koristite S olovka koja odgovara vašem Galaxy uređaju. S olovka se razlikuju u zavisnosti od Galaxy uređaja koji koristite. One nisu međusobno zamjenjive i možda neće raditi na uređajima koji nisu podržani.
2 Ponovo povežite ili resetujte vašu S olovka prateći sljedeće korake:
Prikaz početnog ekrana Galaxy telefona sa pokretom prevlačenja prema dolje. Prikaz početnog ekrana Galaxy telefona sa pokretom prevlačenja prema dolje.

Korak 1. Na početnom ekranu, prevucite prema dolje na tabli sa obavijestima.

Prikaz table sa obavijestima sa dodirom preko poruke „Prekinuta je veza sa S olovkom“. Prikaz table sa obavijestima sa dodirom preko poruke „Prekinuta je veza sa S olovkom“.

Korak 2. Dodirnite obavijest za povezivanje S olovka.

Prikaz obavijesti „Umetnite S olovku u telefon“. Prikaz obavijesti „Umetnite S olovku u telefon“.

Korak 3. Ponovo umetnite S olovka u skladu sa uputstvima na ekranu.

Prikaz poruke sa potvrdom „S olovka je povezana“. Prikaz poruke sa potvrdom „S olovka je povezana“.

Korak 4. Sačekajte da se na vašem telefonu prikaže poruka sa potvrdom.

Da biste resetovali S olovka:

Prikaz početnog ekrana sa istaknutom ikonom Podešavanja. Prikaz početnog ekrana sa istaknutom ikonom Podešavanja.

Korak 1. Sa početnog ekrana idite na Podešavanja.

Prikaz menija Podešavanja sa istaknutom stavkom „Napredne funkcije“. Prikaz menija Podešavanja sa istaknutom stavkom „Napredne funkcije“.

Korak 2. Pomaknite se prema dolje i izaberite stavku „Napredne funkcije“.

Prikaz ekrana „Napredne funkcije“ sa istaknutom stavkom „S olovka“. Prikaz ekrana „Napredne funkcije“ sa istaknutom stavkom „S olovka“.

Korak 3. Izaberite stavku „S olovka“.

Prikaz ekrana „S olovka“ sa istaknutom stavkom „Pokreti u zraku“. Prikaz ekrana „S olovka“ sa istaknutom stavkom „Pokreti u zraku“.

Korak 4. Izaberite stavku „Pokreti u zraku“.

Prikaz ekrana „pokreti u zraku“ sa istaknutom ikonom za više opcija. Prikaz ekrana „pokreti u zraku“ sa istaknutom ikonom za više opcija.

Korak 5. Dodirnite ikonu za više opcija.

Prikaz ekrana „Pokreti u zraku“ sa opcijom „Ponovo postavi S olovku“ istaknutom u gornjem desnom uglu ekrana. Prikaz ekrana „Pokreti u zraku“ sa opcijom „Ponovo postavi S olovku“ istaknutom u gornjem desnom uglu ekrana.

Korak 6. Dodirnite „Ponovo postavi S olovku“.

Ako imate probleme sa povezivanjem i nakon resetovanja olovke S Pen, ponovo pokrenite telefon ili tablet. Ponovno pokretanje uređaja može da riješi probleme I pomogne sa povezivanjem olovke S Pen.

Napomena: Izlaganje magnetnim ili metalnim objektima, kao i pojedini poklopci i štitnici za ekran treće stane mogu izazvati probleme sa olovkom S Pen. Vodite računa da vaši poklopci i štitnici za ekran budu čisti, u dobrom stanju i odobreni od stane kompanije Samsung.

Zahvaljujemo na povratnim informacijama