Koje su funkcije Samsung sata?

Samsung sat je funkcija koju možete da pronađete na bilo kojem Galaxy uređaju. Aplikacija vam pruža detalje o vremenu, vremenskim prilikama i drugim korisnim informacijama. 

Različite opcije Samsung sata sa ikonom aplikacije u sredini.

Funkcije Samsung sata

 

  • Alarm

Funkcija „Alarm“ omogućava stvaranje više alarma sa različitim vremenima, postavkama i prilagođenim funkcijama. Postoje unaprijed postavljeni alarmi koji će vam pomoći da budete u toku sa dnevnim rutinama, postavke odgađanja kada trebate malo više vremena za odmor, funkcija vibracije koja će vas dodatno potresti uz alarm, plus možete postaviti alarm da se ponavlja svaki dan ili određenim danima u sedmici.

Režim rada „Vrijeme za spavanje“ je funkcija koja automatski pretvara vaš telefon u sive tonove i isključuje sve pozive/zvukove dok spavate. Također dolazi i sa savjetima koji će vam pomoći u održavanju zdravih navika spavanja, tako da će vam svaka noć biti mirna.

Ako imate omogućen Bixby na svom telefonu, možete koristiti posebnu postavku „Bixby“ koja dolazi sa svojim zvukovima i temom. Također možete sinhronizovati Samsung sat sa svojim muzičkim plejerom ili aplikacijama kao što je Spotify™ za stvaranje prilagođenih zvukova koji čine svaki alarm jedinstvenim.

 

  • Svjetsko vrijeme

Samsung sat automatski prikazuje vrijeme i vremensku prognozu na kojoj se nalazite, ali sa funkcijom „Svjetski sat“ možete odabrati bilo koji grad na svijetu i provjeriti trenutno vrijeme i vremenske uslove na toj lokaciji. Također dolazi sa Pretvaračem vremenske zone, postavkom koja vam omogućuje da vidite vremensku razliku između vaše trenutne lokacije i grada koji odaberete. Ako želite interaktivnije iskustvo, promijenite postavke Svjetskog sata iz „Prikaz liste“ u „Prikaz karte“ i dobićete vizualni vodič gdje se tačno nalazi svaki grad u vašim postavkama svjetskog sata.

 

  • Štoperica

Štoperica vam daje tačno mjerenje vremena u sekundama i dolazi sa funkcijom „Krugovi“ koja vam pomaže u praćenju vremena krugova tokom neprekidnog trčanja. Možete pauzirati, nastaviti, pa čak i kopirati krugove tako da kad god trebate pratiti vrijeme uvijek imate rekord.

 

  • Tajmer

Koristite funkciju „Tajmer“ kada želite obavljati više zadataka u isto vrijeme, ali morate istovremeno pratiti vrijeme. Tajmer radi u pozadini kako bi vam omogućio da se fokusirate na druge zadatke (na primjer, kuhanje, vježbanje ili učenje) koliko god vremena, bez ometanja zbog stalnog provjeravanja sata.

Zahvaljujemo na povratnim informacijama

Code to Open Chat Window