Loša kvaliteta slika pri dijeljenju slika na Instagramu

Slike koje se dijele na Instagramu ograničene su na određene horizontalne i vertikalne dimenzije slike. Preferirane vertikalne i horizontalne piksele odredio je Instagram i postavljeni su na četiri različite dimenzije. Više detalja potražite u objašnjenju u nastavku.

Prije nego što isprobate preporuke u nastavku, provjerite jesu li softver vašeg uređaja i povezane aplikacije ažurirani na najnoviju verziju. Za ažuriranje softvera mobilnog uređaja slijedite ove korake:

Korak 1. Idite na Postavke > Ažuriranje softvera.

Korak 2. Dodirnite Preuzmi i instaliraj.

Korak 3. Pratite uputstva na ekranu.

Horizontalne i vertikalne dimenzije slike na Instagramu

Instagram korisnicima preporučuje ukupno četiri dimenzije slike. To su 1:1, 4:5, 1.91:1 i 9:16. Kada dijelite slike izvan tih dimenzija, one se automatski prilagode postavljenim dimenzijama i možda će se zbog toga izrezati.

Standardi za horizontalne i vertikalne slike na Instagramu

Primjer slike originalnog omjera 10:16 podešene na 1:1 kada se učita na Instagram

Širina slike na Instagramu

Optimalna širina slike koja se dijeli na Instagramu je 1080 piksela. Ako korisnik dijeli sliku visoke razlučivosti, razlučivost slike automatski će se komprimirati na 1080 piksela. Kroz taj proces kvaliteta fotografije možda će se doimati smanjenom, posebice u usporedbi s originalom.

Originalna slika Originalna slika

Original

Učitano na Instagram Učitano na Instagram

Učitano na Instagram

Napomena:

  • Preuzmite najnoviju verziju aplikacije Instagram. Podesite širinu fotografije na 1080 piksela i podesite sliku prema standardima koje preporučuje Instagram.
  • Snimke zaslona uređaja i izbornici mogu se razlikovati ovisno o modelu uređaja i verziji softvera.

Kako koristiti aplikaciju Samsung Members

Ako imate poteškoća sa svojim Samsung mobilnim, tabletom ili nosivim uređajima, možete nam poslati pitanje putem aplikacije Samsung Members. Saznajte više o slanju izvještaja o grešci.

Zahvaljujemo na povratnim informacijama