Slik feilsøker du når enheten din ikke oppdager et SD-kort

Avhengig av enhetsmodellen din, kan du kanskje utvide enhetens lagringskapasitet ved å sette inn et SD-kort. Hvis enheten din ikke gjenkjenner SD-kortet eller viser advarselen «Kan ikke skrive til SD-kort», sjekker du følgende veiledning for å feilsøke problemet.

Før du prøver anbefalingene nedenfor, må du kontrollere at enhetens programvare og relaterte apper er oppdatert til nyeste versjon. Følg denne fremgangsmåten for å oppdatere programvaren på mobilenheten:

Trinn 1. Gå til Innstillinger > Programvareoppdatering.

Trinn 2. Trykk på Last ned og installer.

Trinn 3. Følg instruksjonene på skjermen.

Inspiser SD-kortet

Ta først ut SD-kortet fra enheten, og inspiser det for skader.

Skyv inn utstøterverktøyet for å skyve ut kortskuffen Skyv inn utstøterverktøyet for å skyve ut kortskuffen

Trinn 1. Slå av enheten, og skyv utstøterverktøyet inn i det lille hullet på siden av SIM-kortskuffen.

Inspiser SD-kortet, og sett inn igjen Inspiser SD-kortet, og sett inn igjen

Trinn 2. Undersøk SD-kortet for skade. Hvis det er rusk eller støv på SD-kortet, bruker du en myk klut til å tørke av overflaten før du setter det inn igjen.

Selv om SD-kortet ditt ikke har noen synlige skader, er det fortsatt mulig å oppleve problemer. Hvis du har andre enheter i nærheten, kan du teste SD-kortet på dem for å bekrefte om det fungerer.

Prøv å kjøre en tvungen omstart av enheten. En omstart kan løse problemet med at enheten ikke gjenkjenner SD-kortet.

Trykk og hold nede Volum ned-tasten og sidetasten for å slå av enheten Trykk og hold nede Volum ned-tasten og sidetasten for å slå av enheten

Trinn 1. Slå av enheten ved å holde nede Volum ned-tasten og sidetasten samtidig, og velg Slå av.

Trykk og hold nede Volum ned-tasten og sidetasten Trykk og hold nede Volum ned-tasten og sidetasten

Trinn 2. Etter at skjermen slås av, trykk og hold nede Volum ned-tasten og sidetasten samtidig.

Slipp tastene når Samsung-logoen vises Slipp tastene når Samsung-logoen vises

Trinn 3. Slipp tastene når Samsung-logoen vises på skjermen.

Merk:

• Dataene og filene dine vil bli bevart selv om du kjører en tvungen omstart av enheten.

SD-kortet ditt kan ha blitt skadet av en tredjepartsapp på enheten din. For å sjekke om dette er tilfellet, må du forsøke å få tilgang til SD-kortet i Sikkermodus med alle tredjepartsappene deaktivert. Hvis SD-kortet ditt gjenkjennes i Sikkermodus, kan du prøve å slette nylige nedlastede apper, eller apper du ikke kjenner igjen eller som ser mistenkelige ut.

Bytt til Sikkermodus ved å følge trinnene nedenfor.

Trykk og hold nede Volum ned-tasten og sidetasten for å slå av enheten Trykk og hold nede Volum ned-tasten og sidetasten for å slå av enheten

Trinn 1. Slå av enheten ved å holde nede Volum ned-tasten og sidetasten samtidig, og velg Slå av.

Velg Slå av Velg Slå av

Trinn 2. Velg Slå av.

Trykk og hold nede Volum ned-tasten og sidetasten Trykk og hold nede Volum ned-tasten og sidetasten

Trinn 3. Etter at skjermen slås av, trykk og hold nede Volum ned-tasten og sidetasten samtidig.

Slipp sidetasten mens du holder inne volum ned-tasten Slipp sidetasten mens du holder inne volum ned-tasten

Trinn 4. Når Samsung-logoen vises på skjermen, slipper du sidetasten mens du holder nede Volum ned-tasten.

Prøv å oppdatere i Sikkermodus Prøv å oppdatere i Sikkermodus

Trinn 5. Når Sikkermodus vises nederst i venstre hjørne på skjermen, slipper du tasten.

Følg trinnene nedenfor for å slette en app i Sikkermodus.

Appinnstillinger Appinnstillinger

Trinn 1. Gå til Innstillinger, og velg Apper.

Identifiser ukjente eller skadelige apper Identifiser ukjente eller skadelige apper

Trinn 2. Identifiser apper som du ikke gjenkjenner, eller som virker mistenkelige.

Avinstaller app Avinstaller app

Trinn 3. Velg Avinstaller.

Trykk OK Trykk OK

Trinn 4. Trykk OK.

Du kan bytte fra Sikkermodus til normal modus ved å følge trinnene nedenfor.

Trinn 1. Trykk og hold inne Volum ned-tasten og sidetasten samtidig.
Trinn 2. Velg Omstart.

Bytt fra Sikkermodus til normal modus

Du kan prøve å løse gjenkjenningsfeilen til SD-kortet ved å formatere det. For å unngå at du mister dataene dine, må du sikkerhetskopiere dem før formatering. Følg trinnene nedenfor for å formatere SD-kortet.

Merk:

• Formatering vil slette alt eksisterende innhold på SD-kortet og kan ikke gjenopprettes.
Innstillinger for batteri- og enhetspleie Innstillinger for batteri- og enhetspleie

Trinn 1. Gå til Innstillinger, og velg Batteri og enhetsvedlikehold.

Velg Lagring Velg Lagring

Trinn 2. Velg Lagring.

Trykk Mer, og velg Avansert Trykk Mer, og velg Avansert

Trinn 3. Trykk på Mer, og velg Avansert.

Velg innstillinger for SD-kort Velg innstillinger for SD-kort

Trinn 4. Velg SD-kort.

Trykk Formater Trykk Formater

Trinn 5. Trykk på Formater, og følg instruksjonene på skjermen for å formatere SD-kortet.

Du kan optimalisere og beskytte enheten din med Enhetsbeskyttelse. Det kan hindre at du opplever gjenkjenningsfeil på SD-kortet på grunn av skadelig programvare.

Batteri- og enhetspleie  Batteri- og enhetspleie

Trinn 1. Gå til Innstillinger, og velg Batteri og enhetsvedlikehold.

Enhetsbeskyttelse Enhetsbeskyttelse

Trinn 2. Velg Enhetsbeskyttelse.

Skann telefon Skann telefon

Trinn 3. Trykk Søk på telefonen.

Merk:

• Plasseringen til volum-tasten og sidetasten kan variere avhengig av enhetsmodell.
  • Ikke alle telefonmodeller støtter bruk av SD-kort.
  • Hvis trinnene ovenfor ikke løste problemet, kan det hende at enheten din er fysisk skadet. Sjekk støttesenter for relevant informasjon.
  • Skjermbilder og menyer på enheten kan variere, avhengig av enhetsmodell og programvareversjon.

Hvordan du bruker Samsung Members-appen

Hvis du opplever problemer med mobiltelefon, nettbrett eller bærbart utstyr fra Samsung, kan du sende oss et spørsmål i Samsung Members-appen. Finn ut mer om hvordan du sender en feilrapport.