Pogledajte nove funkcije kamere na Galaxy Note20 | Note20 Ultra

U istoj meri u kojoj je promenjen premijum dizajn, kamera na uređajima Galaxy Note20 i Note20 Ultra značajno je unapređena u odnosu na prethodnu verziju. Galaxy Note20 i Note20 Ultra sa naprednom kamerom osnažiće vaš svakodnevni život.

Pregled kamere za Galaxy Note20 i Note20 Ultra


Kamere na uređajima Galaxy Note20 i Note20 Ultra omogućavaju fotografisanje na profesionalnom nivou baš kao i DSLR. Note20 Ultra je opremljena naprednijim AF laserskim senzorom, omogućavajući brzi i precizniji fokus na subjektu. Uz nove funkcije kao što je režim Pro Video, možete da snimate video-blog kao što je film u rezoluciji 8K ili da isečete sliku u video-sadržaju kao sliku super-rezolucije i da je sačuvate kao omiljenu fotografiju.

Poređenje specifikacija kamere
support

 

Galaxy Note20

 

Galaxy Note20 Ultra

 

Ultraširoka kamera

 

12 MP, 1,4 µm, F2.2

12 MP, 1,4 µm, F2.2

 

Široka kamera

 

12 MP, 1,8 µm, F1.8

 

108 MP, 0,8 µm, F1.8

 

Telefoto kamera

 

64 MP, 0,8 µm, F2.0

 

12 MP, 1,0 µm, F3.0

 

Uveličavanje

 

3x hibridno optičko uveličavanje,

30 x uveličavanje u super rezoluciji

 

5x optičko uveličavanje, 50x uveličavanje u super rezoluciji

 

Prednja kamera

 

10 MP, 1,22 ㎛, F2.2

 

10 MP, 1,22 ㎛, F2.2

 

Dubina

 

-

 

Unapređena laserom AF

Uživajte u naprednom pojedinačnom snimku


Napredna veštačka inteligencija omogućava vam da napravite najbolje fotografije i video-sadržaje u pojedinačnom snimku. Napredan Pojedinačni snimak dodat je funkciji Portret sa izborom boja da bi osobe mogle bolje da se ističu, a vreme snimanja je produženo na 15 sekundi i može se zabeležiti najviše 14 različitih vrsta fotografija i video-sadržaja.

Kako se koristi režim Pojedinačan snimak
 

Korak 1. Otvorite aplikaciju Kamera. Dodirnite JEDAN SNIMAK u opcijama menija.
Korak 2. Dodirnite dugme zatvarača i pomerajte levo-desno da napravite najbolju moguću fotografiju. Kamera automatski beleži najbolje slike i klipove u svakoj sceni.
Korak 3. Kada završite, dodirnite sličicu pregleda. Videćete optimizovane rezultate za scenu koju ste usnimili.


Za prikaz drugih rezultata, jednostavno prevucite ikonicu nagore. Za pojedinačno čuvanje rezultata, dodirnite Izbor i označite željenu stavku, a zatim dodirnite ikonicu strelice usmerene nadole.

Kako se koristi režim pojedinačnog snimka

Dostupni efekti prilom korišćenja opcije Napredan pojedinačni snimak
 

AI beleži min. 2, maks. 14 vrsta fotografija i video-snimaka (10 fotografija i 4 video-snimaka) pojedinačnim snimkom. Rezultati Naprednog pojedinačnog snimka prikazani su u Galeriji. Efekti uređaja S20 su i dalje dostupni, a opcije Portret sa izborom boja i Filter uz Moj filter dodate su funkciji Napredan pojedinačan snimak.

Napomena: Rezultati se razlikuju u zavisnosti od vremena i objekta snimanja.

Doživite supervisoku rezoluciju


Napravite živopisne fotografije i video-snimke visokog kvaliteta koji izgledaju kao da se nalaze u polju sa Galaxy Note20 i Note20 Ultra. Doživite unapređen HDR režim i tehnologiju smanjenja šuma uz kompoziciju sa više kadrova visoke rezolucije.
 

Pravljenje fotografija visoke rezolucije
 

Pravite fotografije visoke rezolucije. Možete da isečete fotografije visoke rezolucije uveličavanjem željenog prostora i čuvanjem datoteke visoke rezolucije. Možete jednostavno da birate odnos strana visoke rezolucije u brzim podešavanjima i da pravite fotografije.

Kako fotografišete u visokoj rezoluciji

Snimanje video-sadržaja visoke rezolucije
 

Snimajte video-snimke visoke rezolucije ili Pro Video sa maksimalnom rezolucijom 8K. Izaberite visoku rezoluciju u Brzim podešavanjima i snimite video-sadržaj. Kada završite snimanje video-sadržaja rezolucije 8K, reprodukujte video-sadržaj u aplikaciji Galerija. Kada dodirnete ikonicu ZABELEŽI na okviru koji vam se dopada, okvir se čuva kao fotografija visoke rezolucije.

kako da snimite video-sadržaje visoke rezolucije

Napomena: Rezolucija se može razlikovati u zavisnosti od modela. 

Brzo i neometano uveličavanje prostora


Zahvaljujući unapređenju primenjenog kapaciteta uveličavanje kamere na uređajima Galaxy Note20 i Note20 Ultra, nema potrebe da se približavate subjektu da biste uslikali jasnu fotografiju. Unapređena veštačka inteligencija omogućava bolji kvalitet uveličavanja primenom opcije Kompozicija sa više kadrova.
 

  • Galaxy Note20: 30x uveličavanje u super rezoluciji sa super rezolucijom zasnovanom na veštačkoj inteligenciji i 3x hibridnim optičkim uveličavanjem
  • Galaxy Note20 Ultra: 50x uveličavanje u super rezoluciji sa super rezolucijom zasnovanom na veštačkoj inteligenciji i 5x optičkim uveličavanjem

Napomena: Kada fotografišete ili snimate u visokoj rezoluciji ili sa velikim brzinama uveličavanja, fokus možda nije jasan ako je subjekt blizu. Fotografišite ili snimajte sa odgovarajuće razdaljine.

Profesionalno snimanje u režimu Pro Video


Uz pomoć režima Pro Video, nove funkcije na uređajima Galaxy Note20 i Note20 Ultra, možete jednostavno da doživite video-sadržaje visokog kvaliteta i profesionalno snimanje. Funkcija Pro Video omogućava vam da snimate različite snimke podešavajući za svaki uveličavanje i zvuk kao da ste profesionalac.
 

Da biste aktivirali režim Pro Video u režimima snimanja na kameri, dodirnite JOŠ  PRO VIDEO.

Kako se snima u režimu Pro Video

Saznajte više detalja o kameri ovde.

Napomena: Snimci ekrana uređaja i meni mogu se razlikovati u zavisnosti od modela uređaja i verzije softvera. 

Zahvaljujemo na povratnim informacijama