Kako se koristi Ambijentalni režim na Samsung QLED TV-u

Televizori su sve veći i zauzimaju dosta prostora u dnevnoj sobi. Možete mnogo toga da obavite pomoću Ambijentalnog režima na Samsung QLED TV-u čak i ako ne gledate televizor. Hajde da saznamo šta sve možete uz Ambijentalni režim.

Ambijent na QLED TV-u


Ambijentalni režim je funkcija dostupna na Samsung QLED TV-ima. QLED modeli sa ovom funkcijom imaju dugme Ambijentalni režim na daljinskom upravljaču za aktiviranje ove funkcije.


Sada televizor nije samo elektronska oprema, već i element unutrašnjeg dekora. Ambijentalni režim pruža sofisticiraniju alternativu crnom ekranu, unapređujući vaš životni prostor dekorativnim sadržajem, informacijama i još mnogo toga. Uz Ambijentalni režim možete da podesite da televizor prikazuje istu šaru kao zid koji se nalazi iza njega tako da izgleda kao da je televizor nestao, a možete i da prikazujete svoje fotografije i slike na televizoru. Pored toga, Ambijentalni režim vam pruža korisne informacije kao što su informacije o vremenu i vremenskim prilikama.

Dekor uz Ambijentalni režim

Napomena: Ambijentalni režim je dostupan samo kod modela QLED TV od 2018. i The Serif.

Pokretanje Ambijentalnog režima

Postoje dva jednostavna načina za aktiviranje Ambijentalnog režima. Možete da ga uključite direktno pomoću daljinskog upravljača ili da izaberete meni Ambijentalni režim u Smart Hub-u.
 

  • Daljinski upravljač: Pritisnite dugme Ambijentalni režim.
dugme ambijentalnog režima
  • Smart Hub: Izaberite ikonicu Ambijentalni režim.
smarthub

Funkcije Ambijentalnog režima


Ambijentalni režim pruža mnoge korisne funkcije koje omogućavaju da vam svakodnevni život bude efikasniji i elegantniji. Možete da dobijete određene informacije koje su vam potrebne, da se na lakši način potpuno opustite, da promenite atmosferu u prostoriji, da imate sopstvenu galeriju itd.

funkcije ambijentalnog režima

1. Rutina: Uživajte u opsegu posebno osmišljenih rutina ili kreirajte svoje rutine pomoću aplikacije SmartThings na mobilnom uređaju.
2. Posebno izdanje: Uživajte u kreativnom umetničkom sadržaju i dizajnu enterijera najboljih svetskih umetnika i dizajnera.
3. Važna je atmosfera: Uživajte u mnoštvu opcija koje omogućavaju da napravite atmosferu koja odgovara vašem raspoloženju.
4. Opuštanje: Opustite se uz izbor umirujućeg sadržaja inspirisanog prirodom koji umiruje vaš um.
5. Dekor: Unapredite životni prostor uz brojne divne prizore prirode, moderan dizajn enterijera, moderno osvetljenje i zabavne porodične teme.
6. Moj album: Pretvorite životni prostor u ličnu galeriju sa brojnim stilizovanim okvirima za prikaz fotografija pomoću aplikacije SmartThings na mobilnom uređaju. Možete da ukrasite TV ekran svojim fotografijama ili slikama.
7. Informacije: Možete da pristupite korisnim informacijama kao što su vreme, vremenske prilike i mapa sveta.
8. Umetnička dela: Uživajte u zadivljujućim fotografijama u životnom prostoru – izabrane od strane stručnjaka iz najboljih kolekcija.
9. Tema pozadine: Izaberite među brojnim stilizovanim temama za zid uz koje se televizor stapa sa životnim prostorom i pruža vam stilizovaniju alternativu od crnog ekrana.
10. Muzički zid: Uživajte u muzici u životnom prostoru. Na televizoru se reprodukuje vizuelni sadržaj koji se menja i prati frekvenciju muzike.

Kako da šaljete slike sa telefona na televizor

Uz pomoć opcije Moj album u sklopu Ambijentalnog režima, televizor možete da pretvorite u ličnu galeriju. Šaljite svoje fotografije u televizor da ih koristite za ovu funkciju.
Pratite korake navedene u nastavku.

1. korak Pokrenite aplikaciju SmartThings, dodirnite glavni meni i zatim Uređaji da uđete u listu uređaja.

Početni ekran SmartThings 1. korak

2. korak Izaberite povezani televizor sa liste uređaja i zatim dodirnite Ambient Mode.

Početni ekran SmartThings 2. korak

3. korak Dodirnite My Album na ekranu Ambijentalni režim.
4. korak Dodirnite Izaberi fotografije da izaberete fotografije.

Početni ekran SmartThings 3. korak

Obavite podešavanja Ambijentalnog režima


Podesite Ambijentalni režim po želji. Možete da izmenite nivo opcije Automatska osvetljenost, vreme opcije Prelazak u režim spavanja i da resetujete Sve fotografije. Da biste to obavili, pritisnite dugme Ambijent na daljinskom upravljaču da uđete u Ambijentalni režim, a zatim izaberite Podešavanja. 

podešavanja ambijenta
  • Automatska osvetljenost: Promenite nivo podešavanja automatske osvetljenosti za Ambijentalni režim. Televizori sa Ambijentalnim režimom imaju senzor za detekciju osvetljenosti. Ekran se zatamnjuje u mračnim uslovima tako da se prilagođava okruženju i štedi energiju.
  • Prelazak u režim spavanja (tajmer za isključivanje ambijentalnog režima): Podesite vreme kada se Ambijentalni režim automatski isključuje. Ako nema unosa za podešeno vreme, ekran se isključuje. Podrazumevana postavka na tajmeru je 4 sata.
  • Resetujte sve fotografije: Izbrišite sve fotografije prebačene sa mobilnog uređaja.

Napomena: Slike ekrana uređaja i meni dati su samo kao uzorak na engleskom jeziku – dostupne su i na jeziku vaše države.

Zahvaljujemo na povratnim informacijama