Hur du gör om din TV inte läggs till på SmartThings-appen

SmartThings-appen underlättar användningen av din Samsung Smart TV och andra Samsung-apparater. Om SmartThings-appen av någon anledning inte lyckads lägga till din enhet, kan du försöka lösa det på olika sätt. Följ bara stegen nedan

Bilden av SmartThings-appen som ansluts till Smart TV

Kontrollera statusen för det trådlösa nätverket

När du lägger till en enhet via Wi-Fi bör TV:n och mobiltelefonen vara anslutna till samma nätverk. Dessutom måste telefonen och TV:n vara inloggade på samma Samsung-account för att kunna kopplas ihop.

TV-apparater med Bluetooth-funktion som tillverkats efter 2017 har en inbyggd BLE-funktion (Bluetooth Low Energy). Detta gör att du kan söka efter och konfigurera enheter utan att vara ansluten till samma nätverk.

Ikonen för Inställningar visas på mobiltelefonen Ikonen för Inställningar visas på mobiltelefonen

Steg 1. Tryck Inställningar på din mobiltelefon.

Anslutning har valts i inställningsmenyn Anslutning har valts i inställningsmenyn

Steg 2. Tryck Anslutning.

Wi-Fi vald i menyn Anslutning Wi-Fi vald i menyn Anslutning

Steg 3. Anslut Wi-Fi.

Anslutning till en Wi-Fi-router visas Anslutning till en Wi-Fi-router visas

Steg 4. Välj router och ange din PIN-kod (om nödvändigt).

Obs:

• Om fler än 10 enheter är anslutna till routern kan registreringen misslyckas.
  • Om routern och TV:n står långt ifrån varandra är det möjligt att kommunikationen inte fungerar smidigt. Detta kan leda till att registreringen misslyckas.

Gå in på Wi-Fi-inställningar och stäng av alternativet Byt till mobildata. Försök sedan att lägga till enheten igen från början.

Plus-ikonen (Lägg till) har valts i SmartThings-appen Plus-ikonen (Lägg till) har valts i SmartThings-appen

Steg 1. Öppna SmartThings-appen och tryck Lägg till (plus-ikonen).

Enhet vald i SmartThings-appen Enhet vald i SmartThings-appen

Steg 2. Tryck Enhet.

Per Märke har valts i menyn Lägg till enhet Per Märke har valts i menyn Lägg till enhet

Steg 3. Välj Per märke.

Samsung vald i menyn Lägg till enhet Samsung vald i menyn Lägg till enhet

Steg 4. Välj Samsung.

TV vald TV vald

Steg 5. Välj TV.

Start vald Start vald

Steg 6. Tryck Start.

Plats och rum har valts i SmartThings-appen Plats och rum har valts i SmartThings-appen

Steg 7. Välj Plats och Rum för TV:n.

Bild med instruktioner om hur du slår på TV:n Bild med instruktioner om hur du slår på TV:n

Steg 8. Slå på TV:n med fjärrkontrollen.

Bild med instruktioner för att välja OK på din TV Bild med instruktioner för att välja OK på din TV

Steg 9. Välj OK.

Bild med PIN-kod som anges i SmartThings-appen Bild med PIN-kod som anges i SmartThings-appen

Steg 10. Ange PIN-koden som visas på TV-skärmen.

Bild med instruktioner om att TV:n registreras på ditt Samsung-account Bild med instruktioner om att TV:n registreras på ditt Samsung-account

Steg 11. Vänta tills TV:n har registrerats på ditt Samsung-account.

Klar vald Klar vald

Steg 12. Ange namn för TV:n och tryck på Klart. Registreringen är nu slutförd.

Obs:

• Beroende på telefonmodell kan enhetsnamnet vara annorlunda.

Kontrollera att TV:n stöds och försök sedan att registrera enheten i SmartThings-appen igen.

Plus-ikon (Lägg till) vald i SmartThings-appen Plus-ikon (Lägg till) vald i SmartThings-appen

Steg 1. Tryck Lägg till (plus-ikonen) på din mobiltelefon.

Enhet vald i SmartThings-appen Enhet vald i SmartThings-appen

Steg 2. Tryck Enhet.

Per enhetstyp och TV vald i Lägg till enhet Per enhetstyp och TV vald i Lägg till enhet

Steg 3. Välj Per enhetstyp och sedan på TV.

Samsung vald i Lägg till enhet Samsung vald i Lägg till enhet

Steg 4. Välj Samsung.

Val av Se till att TV:n stöds visas Val av Se till att TV:n stöds visas

Steg 5. Välj Se till att TV:n stöds.

Val av listan med enheter som stöds visas Val av listan med enheter som stöds visas

Steg 6. Öppna listan med enheter som stöds.

Sökfältet är markerat högst upp på skärmen Sökfältet är markerat högst upp på skärmen

Step 7. Om du inte hittar din TV på listan kan du använda Sökfältet längst upp på skärmen.

Sökfältet är markerat högst upp på skärmen Sökfältet är markerat högst upp på skärmen

Steg 8. Ange din TV:s modellnummer.

Kontrollera om det finns programuppdateringar

Se till att programvaran på din smartphone och SmartThings-appen är uppdaterad. Om det behövs, uppdatera även TV:ns programvara.

Obs: SmartThings-appen är kompatibel med telefoner som har Android 8.0 eller högre och iOS 12.0 eller högre.

Meny vald i SmartThings-appen Meny vald i SmartThings-appen

Steg 1. Tryck Meny (tre horisontella linjer).

Inställningar valda i SmartThings-appen Inställningar valda i SmartThings-appen

Step 2. Tryck på ikonen för Inställningar för SmartThings.

Om SmartThings valt i SmartThings inställningsmeny Om SmartThings valt i SmartThings inställningsmeny

Steg 3. Bläddra ner till Om SmartThings.

Menyn för programuppdatering visas Menyn för programuppdatering visas

Steg 4. Om en uppdatering finns tillgänglig trycker du Upddatera.

Steg 1. Tryck på Hem-knappen på fjärrkontrollen och gå till Inställningar.

Inställningar vald på TV:s Hem-meny

Steg 2. Välj Support > Programvaruuppdatering

Programvaruuppdatering vald i menyn för TV-inställningar

Steg 3. Välj Uppdatera Nu.

Uppdatera nu vald i menyn för Uppdatering av programvara

Obs:

• Om du har problem med din Samsung Smart TV bör du alltid kontrollera om det finns programuppdateringar tillgängliga, eftersom de kan innehålla en lösning på problemet.
  • Enhetens skärmbilder och menyer kan variera beroende på enhetsmodell och programvaruversion.