Om du inte kan registrera en Samsungenhet till SmartThings

Om ett problem med ditt nätverk eller din internetanslutning upptäcks när du registrerar en Samsung-enhet i SmartThings kommer registreringsprocessen att stanna vid en viss procentandel.

För att säkerställa en stabil nätverksanslutning är det nödvändigt att kontrollera nätverksanslutningen till din telefon och avståndet mellan enheten och routern.

man som registrerar en Samsung-enhet på SmartThings.

Obs: Tillgängliga menyalternativ, lägen och inställningar varierar beroende på enhet, leverantör och programvaruversion.

1 Kontrollera avståndet mellan enheten och routern.
  • Om Wi-Fi-ikonen visas på din enhet, se till att tre eller fler Wi-Fi-signalstaplar visas för tillräcklig signalstyrka.
  • Om enheten använder Smart Control-funktionen (AP-läge), stå bredvid enheten med din telefon för att kontrollera Wi-Fi-styrkan för nätverket.

Om enheten är för långt från routern blir nätverksanslutningen instabil. Du måste installera en extra router eller en repeater för att utöka täckningsområdet i ditt hem. Obs: signalstyrkan bör visa tre eller fler Wi-Fi-signalstaplar för att kunna registrera enheten.

2 Kontrollera enhetens anvisningar för nätverksanslutningar.
3 Välj relaterade alternativ som visas på enheten och telefonen.

Välj alternativen enligt anvisningarna som visas på skärmen.

När du registrerar en enhet kan du inte gå vidare till nästa steg om du inte väljer alternativen som finns på displayen,panelen, eller fjärrkontrollen enligt anvisningarna. Om AP-läge visas och sedan avaktiveras på enheten, välj relaterade alternativ för att starta om installationen i SmartThings-appen från början. (När aktiveradvisas AP-läget i fem minuter).

4 Stäng av mobildata i din telefon.
Mobildata aktiveras.

Du kan bli ombedd att stänga av mobildata i din telefon för att få anslutningen att fungera. Navigera till Inställningar, tryck på Anslutningar och tryck sedan på Dataanvändning. Tryck på regelnbredvid Mobildata för att stänga av den. Om du uppmanas, tryck på Stäng av.

5 Det kan bli nödvändigt att koppla från det aktuella nätverket. Om Wi-Fi-nätverket är skyddat krävs nätverkslösenordet.
6 Anslut din telefon till Wi-Fi-nätverket (2,4 GHz-anslutning).

Tryck på Tillbaka från vyn Dataanvändningoch tryck sedan på Wi-Fi., tryck på Inställningsikonen bredvid nätverksnamnet om din telefon är ansluten till ett nätverk och tryck sedan på Glöm. Välj sedan namnet på routern i den Tillgängliga nätverkslistan och ange Wi-Fi-lösenordet om det behövs och tryck sedan på Anslut.

• En 2,4 GHz-anslutning rekommenderas för anslutning till alla enheter som inte är TV-apparater eller ffamily Hub-kylskåp på ett Wi-Fi-nätverk. Användningen av 5 GHz Wi-Fi-anslutning kan orsaka problem med att ansluta till enheter.
  • Du kan inte använda en 2,4 GHz-anslutning om Wi-Fi-routern är konfigurerad till 5 GHz. Se användarhandboken som medföljer routern eller kontakta din internetleverantör för att konfigurera routern för både 2,4 GHz och 5 GHz.
7 7. Routerns namn bör endast bestå av symboler och alfanumeriska tecken. Ett fel kan uppstå med anslutningen om specialtecken används i routerns namn. I så fall bör du byta namn påanslutningen.
8 Kontroller konfigurationen för din WiFI router.

Navigera till och öppna Inställningar på din telefon för att kontrollera routerns autentiserings- och krypteringskonfiguration med din telefon. Tryck på Anslutningar och tryck sedan på Wi-Fi. Tryck på Fler alternativ (de tre vertikala prickarna), tryck sedan på Avancerad och därefter på Hantera nätverk. Tryck på nätverksnamnet som telefonen är ansluten till.

Hantera nätverk på en lista över Wi-Fi-alternativ.
  • Om en WPA2-metod med EAP-autentisering används
  • Kan det hända att du inte kan skapa enanslutning. I dessa fall kan du ändra autentiseringsmetoden för Wi-Fi-routern och återansluta enheten.
  • Läs bruksanvisningen som medföljer din router eller kontakta din internetleverantör för att uppdatera routerns firmware till den senaste versionen.
  • Om det finns en brandväggkan du inaktivera den innan du försöker registrera enheten igen.
9 Koppla uroch återanslut sedan strömmen till enheten igen.

Frånkopplingsmetoderna kommer att variera mellan olika enheter, och det kan vara nödvändigt att stänga av strömmen endast med enhetens strömknapp om du inte kan nå nätsladden eller strömförsörjningen.

• För att göra båda stänger du bara av strömmen först och drar sedan ur nätsladden till enheten. Vänta i 30 sekunder, anslut nätsladden och slå på igen.
10 Stäng SmartThings-appen på din telefon och öppna den sedan igen

Tryck på Senaste i din telefon. Beroende på din telefon måste du svepa uppåt, nedåt, åt vänster eller höger på SmartThings-appen för att stänga den. Öppna sedan appen igen.

11 Anslut enheten till SmartThings igen.
Lägg till enhetsvy med en alternativlista.

Navigera till och öppna SmartThings-appen, tryck på Enheter i navigationslistan. Tryck sedan på Lägg till (+). Hitta din enhet genom att välja antingen Skanna QR-kod, Sök enheter i närheten, Efter enhetstyp ellertillverkare. Välj en plats och ett rum för enheten och följ sedan anvisningarna på skärmen för att aktivera ett särskilt AP-läge för din enhet.

12 Slåpå mobildatan i din telefon igen.

Navigera till och öppna Inställningar, tryck på Anslutningar och tryck sedan på Dataanvändning. Tryck på regelnbredvid Mobildata för att slå på den igen.

1 Kontrollera om displayen på enheten visar Wi-Fi-ikonen eller AP-läget.
  • Om din enhet är ansluten direkt till Wi-Fi visas Wi-Fi-ikonen i det övre högra hörnet av enhetens display.
  • Om din enhet visar Wi-Fi-ikonen, slå på Easy Connect funktionen. Öppna Inställingar från enhetens display och tryck sedanpå Easy Connect > Anslut.
  • Om din enhet har en Smart Control-funktion, tryck och håll ned Smart Control-knappen tills AP visas på panelen.
2 Kontrollera Wi-Fi-nätverkets styrka på din telefon.

På telefonen, öppna Inställningar > Anslutningar > Wi-Fi. Kontrollera att Wi-Fi-styrkan för nätverket telefonen är ansluten till visar tre eller fler Wi-Fi-signalstaplar.

3 Kontrollera avståndet mellan din enhet och routern.
  • om Wi-Fi-ikonen visas på din enhet., Se till att det finns tre eller fler Wi-Fi-signalstaplar
  • Stå bredvid enheten med din telefon för att kontrollera Wi-Fi-styrkan om enheterna använder Smart Control-funktionen (AP-läge) för nätverket.

Om enheten är för långt från routern kannätverksanslutningen vara instabil. Du måste installera en extra router eller en repeater för att utöka täckningsområdet i ditt hem. Tänk på att signalstyrkan bör visa tre eller fler Wi-Fi-signalstaplar för att enheten ska kunna registreras.

4 Kontakta din internetleverantör.

Om problemet med internet kvarstår efter att du har gått igenom dessa steg kan du kontakta din internetleverantör för att kontrollera din nätverksanslutning.