Så felsöker du dålig ljudkvalitet under ett telefonsamtal

Om du upplever dålig ljudkvalitet under ett samtal, såsom brus eller att den andra partens röst försvinner, kan det indikera ett problem relaterat till din mobiltäckning eller enhetens inställningar. Följ guiden nedan för att lösa problemet.

Innan du testar rekommendationerna nedan, se till att enhetens programvara och relaterade appar är uppdaterade till den senaste versionen. För att uppdatera din mobila enhets programvara, följ de här stegen:

Steg 1. Gå till Inställningar Programuppdatering.

Steg 2. Klicka på Ladda ner och installera.

Steg 3. Följ instruktionerna på skärmen.

Kontrollera om din operatör har täckning i området där du befinner dig

Om du upplever dålig ljudkvalitet på vissa platser kan det bero på en svag signal på enheten. Kontrollera att operatören erbjuder konsekvent täckning i ditt område.

Ett felaktigt SIM-kort kan påverka samtalskvaliteten. Kontrollera SIM-kortet beträffande eventuella skador och se till att det är korrekt isatt.

Sätt in utmatningsverktyget i hålet bredvid SIM-kortets släde Sätt in utmatningsverktyget i hålet bredvid SIM-kortets släde

Steg 1. Stäng av enheten och sätt in utmatningsverktyget i det lilla hålet bredvid SIM-kortets släde. Utmatningsverktyget tillhandahålls vid köp.

Mata ut SIM-kortets släde Mata ut SIM-kortets släde

Steg 2. Mata ut SIM-kortets släde.

Inspektera SIM-kortet och sätt i det igen Inspektera SIM-kortet och sätt i det igen

Steg 3. Inspektera SIM-kortet beträffande eventuella skador och sätt i det igen.

Obs:

• Positionen på SIM-kortets släde kan variera beroende på enhetsmodell.
  • Kontakta din mobiloperatör för att testa ditt SIM-kort. Om det finns en annan närliggande enhet som använder samma operatör kan du testa SIM-kortet med den enheten.
  • Om problemet kvarstår efter att du har installerat om ett giltigt SIM-kort, försök att starta om enheten. Du kanske måste starta om mer än en gång.

Du kan möjligtvis felsöka ljudproblemet under samtalet genom att helt enkelt tvinga en omstart av enheten.

Tryck på knappen volym ned och sidoknappen för att stänga av enheten Tryck på knappen volym ned och sidoknappen för att stänga av enheten

Steg 1. Stäng av enheten genom att trycka på och hålla knappen volym ned och sidoknappen nedtryckta och sedan välja Stäng av.

Tryck på och håll knappen volym ned och sidoknappen nedtryckta Tryck på och håll knappen volym ned och sidoknappen nedtryckta

Steg 2. Tryck på och håll knappen volym ned och sidoknappen när skärmen blir svart.

Släpp knapparna när Samsung-logotypen visas Släpp knapparna när Samsung-logotypen visas

Steg 3. Släpp upp båda fingrarna från knapparna när Samsung-logotypen visas på skärmen.

Obs:

• Placeringen av knappen volym och sidoknappen kan variera beroende på enhetsmodell.

Obs:

• Kontrollera ljudkvaliteten i samtalet efter varje steg.
  • Om du följde stegen ovan men problemet kvarstår kanske enheten är fysiskt skadad. Kontakta support center för relevant information.
  • Skärmdump från enheter och meny kan variera beroende på enhetsmodell och programvaruversion.

Så här använder du Samsung Members app

Om du har några problem med din Samsung-mobil, surfplatta eller annan bärbar enhet, kan du skicka en fråga till oss genom Samsung Members-appen. Lär dig mer om att rapportera ett fel.