Hur du lägger till appar och widgetar på din Galaxy-telefons startskärm

Optimera dina favoritappar och -widgetar på din Galaxy-telefon genom att lägga dem på startskärmen. Detta gör din telefon mer organiserad och lättare att navigera.  Hänvisa till guiden nedan för instruktioner om hur du lägger till och placerar appar och widgetar.

Innan du prövar rekommendationerna nedan ska du kontrollera att din enhets programvara och de relaterade apparna är uppdaterade till den senaste versionen. Följ de här stegen för att uppdatera din mobila enhets programvara:

Steg 1. Gå till Inställningar > Programvaruuppdatering.

Steg 2. Tryck på Hämta och installera.

Steg 3. Följ instruktionerna på skärmen.

Hur du lägger till och tar bort en app på startskärmen

Galaxy-telefonen har två skärmar: startskärmen som alltid syns när telefonen är på, och appskärmen där du kan se alla dina appar. Alla appar som installeras på telefonen visas på appskärmen, och standardappar och appar som lagts till av användaren visas på startskärmen. Svep fingret uppåt på startskärmen för att få åtkomst till appskärmen. Följ stegen nedan för att flytta appar från appskärmen till startskärmen.

Steg 1. Gå till Appskärmen.

Steg 2. Tryck och håll in ikonen för den app som du vill lägga på startskärmen.

Lägga till app på startskärmen steg1

Steg 3. Välj Lägg till på startskärmen, för t.ex. appen Kontakter.

Steg 4. Du kommer att se ikonen för den app som du lade till på startskärmen.

Lägga till app på startskärmen steg2
  • Om du vill flytta en app från startskärmen trycker du och håller in appen, flyttar den till önskad plats och släpper den sedan på platsen.
  •  Om du vill ta bort appen från startskärmen trycker du och håller in appen och väljer sedan ”Ta bort”. Appen kommer inte längre att visas på startskärmen, men finns på appskärmen.

Obs! Om du döljer en app på appskärmen kommer den dolda appen inte att synas på appskärmen. (Inställningar > Startskärm > Dölj appar)

Hur du lägger till och tar bort en widget på startskärmen

En widget är en utökad funktion av en app som redan har installerats på enheten. Widgetar kommer i olika storlekar, är anpassningsbara och kan läggas i alla tillgängliga startskärmspaneler för enkel åtkomst.

Om du till exempel har en klockwidget som ger dig snabb åtkomst till kommande alarm utan att du behöver öppna klockappen. Följ stegen nedan för att lägga till en widget på din startskärm.

Steg 1. Tryck och håll ned fingret på en tom plats på startskärmen.

Steg 2. Tryck på Widgetar längst ned på skärmen.

Lägga till widgetar på startskärmen steg1

Steg 3. Tryck på önskad widget, t.ex. din klockwidget.

Steg 4. Välj typen av widgetar och tryck sedan på Lägg till.

Lägga till widgetar på startskärmen steg2

Steg 5. Du kan behöva välja ytterligare inställningar för widgeten.

Steg 6. Widgeten du valde visas nu på startskärmen.

Lägga till widgetar på startskärmen steg3
  •  Om du vill flytta en widget från startskärmen trycker du och håller in widgeten, flyttar den till önskad plats och släpper den sedan på platsen.
  • Om du vill ta bort widgeten från startskärmen trycker du och håller in widgeten och väljer sedan ”Ta bort”. Inga appinställningar kommer att raderas när du tar bort widgeten.

Hur du redigerar widgetar

Det finns flera saker du kan göra efter att du lagt till en widget. Alternativen kan variera beroende på vilken widget det handlar om.

• Ändra storlek: Widgetar som kan ändra storlek har blå kantlinjer. Du kan ändra storleken genom att röra vid och dra i linjerna.
  • Ändra färg: Du kan även byta färg på din widget. För att göra detta trycker du och håller in widgeten och klickar sedan på Inställningar.
  • Genomskinlighet: Öka eller minska din widgets genomskinlighet för att se den enklare. För att göra detta trycker du och håller in widgeten och klickar sedan på Inställningar.

Hur du låser och låser upp startskärmen

Förhindra oavsiktlig radering eller rörelse av dina appar eller widgetar på startskärmen med hjälp av funktionen ”Lås startskärmens layout”. Följ guiden nedan för att få åtkomst till startskärmens inställningar.

Steg 1. Gå till Startskärmsinställningar.

Steg 2. Tryck på reglaget för att aktivera eller inaktivera funktionen Lås startskärmens layout.

Lås startskärmens layout

Obs! Inställningen ”Lås startskärmens layout” kan även nås via Inställningar > Display > Startskärm.

Enhetens skärmbilder och menyer kan variera beroende på enhetsmodell och programvaruversion.

Om du har problem med din Samsung-mobil, -surfplatta eller -tillbehör, kan du ställa dina frågor till oss i Samsung Members-appen.

Detta gör att vi kan titta närmare på vad det är som pågår. Alla data är anonymiserade och lagras endast under den tid utredningen pågår. Läs mer om hur du skickar en felrapport i ”Hur du använder Samsung Members-appen”.