Vad du kan göra om din touchskärm inte fungerar som den ska

Om din Galaxy-telefons pekskärm inte är tillräckligt känslig eller endast svarar på vissa tryckningar, bör du läsa riktlinjerna nedan.

Fel på pekskärm.

Innan du testar rekommendationerna nedan ska du kontrollera att din enhets programvara och de relaterade apparna är uppdaterade till den senaste versionen. Följ dessa steg för att uppdatera din mobila enhets programvara:

1 Gå till ”Inställningar” och välj sedan ”Programvaruuppdatering”.
2 Tryck på ”Hämta och installera”.
3 Följ instruktionerna på skärmen.

Din Galaxy-telefon har en funktion som ökar skärmens beröringskänslighet för användning när ett skärmskydd är fäst på telefonen. Om du känner att beröringen på skärmen är avsevärt mindre känslig när du använder ett skärmskydd kan du följa stegen nedan för att aktivera den beröringskänsliga funktionen.

1 Gå till ”Inställningar” och välj sedan ”Display”.
2 Tryck på ”Beröringskänslighet”. Du känner en omedelbar förbättring.

Obs! Om du upplever att skärmen inte svarar eller om skärmen är sprucken måste enheten repareras.

Samsung skärmskydd.

Om du fäster föremål som t.ex. skärmskydd på pekskärmen kan det hända att pekskärmen inte fungerar som den ska. Små klistermärken, t.ex. skyddsetiketter, kan också påverka beröringskänsligheten. Vissa typer av skyddsglas eller -film som inte är tillverkade av Samsung har endast självhäftning på sidokanterna och om du fäster dessa produkter på skärmen kan det hända att skyddsglaset eller -filmen inte fastnar ordentligt på skärmen.

På grund av detta kan det hända att beröringen inte känns av på vissa delar av pekskärmen och att den endast svarar på vissa tryckningar. Kontrollera beröringsfunktionen igen när föremålet tagits bort.

Obs! Det rekommenderas att använda tillbehör som godkänts av Samsung. Om icke godkända tillbehör användas kan det leda till prestandaproblem. Köp skyddsglas från Samsung nu via Samsung Store.

Dubbeltryckfunktionen fungerar inte.

Om din smartphone endast reagerar på svep med två fingrar eller dubbeltryck kan det hända att ”TalkBack” är aktiverat. Följ dessa steg för inaktivering:

1 Gå till ”Inställningar” och välj sedan ”Hjälpmedel”.
2 Tryck på ”Talkback”.
3 Inaktivera ”Talkback”.

Följ dessa steg om du vill att pekskärmen ska fungera korrekt:

• Bär inte handskar eller använd din pekskärm om dina händer inte är rena.
  • Använd inte vassa föremål.
  • Det kan hända att pekskärmen inte fungerar i fuktiga klimat eller när den utsätts för vatten. Torka av pekskärmen och se till att all fukt är borta innan du använder den igen.
  • Undvik att utsätta den för magnetiska föremål t.ex. nycklar, mynt eller klockor.

Obs! Om du fortfarande upplever problem med pekskärmen efter att du testat följande kan du kontakta Samsung Support. Det kan hända att din enhet har ett internt fel.

Många upplevda fel kan du avhjälpa själv. Prova gärna vårt felsökningsverktyg innan du bokar service, här finns praktiska råd och tips på hur du felsöker din produkt.

Tack för din feedback

Många upplevda fel kan du avhjälpa själv. Prova gärna vårt felsökningsverktyg innan du bokar service, här finns praktiska råd och tips på hur du felsöker din produkt.