Vad gör jag om min GPS inte fungerar som den ska på min Samsung Galaxy Watch Active2?

Din Samsung Watch Active2 har en GPS-antenn som du kan använda för att spåra din platsinformation i realtid utan att ansluta till en mobil enhet. Men GPS:en på din klocka kan eventuellt visa fel information eller ta 2–3 minuter längre än vanligt att hitta din plats om klockan inte har varit ansluten till din telefon i mer än en dag. Se hur du kan hjälpa klockans GPS att visa rätt information nedan.

Innan du provar de rekommenderade lösningarna nedan ska du kontrollera att klockans programvara och de relaterade apparna är uppdaterade till den senaste versionen. Läs mer om ”Hur du uppdaterar programvaran och apparna på din Samsung Galaxy Watch Active2” hos Samsung Support.

Gå ut och starta om klockan

Om du befinner dig inomhus ska du gå ut för att starta om klockan. Att undvika hinder såsom väggar eller dåliga väderförhållande kan göra det lättare att motta GPS-signaler.

• Starta om klockan genom att trycka och hålla in strömknappen och tryck sedan på Stäng av. När klockan har stängts av helt trycker och håller du ned strömknappen igen för att starta om den.

Även om en GPS fungerar inuti en byggnad eller ett hus, fungerar den bäst utomhus med fri sikt mot himlen så att signaler kan mottas och kommunicera med satelliter. Så börja med att justera inställningarna på din klocka innan du kontrollerar din plats med en GPS-app utomhus.

Steg 1. Tryck på Inställningar > Anslutningar på appskärmen.

Steg 2. Svep till och tryck på Position och tryck på reglaget för att aktivera.

Följande kan resultera i förlorad kontakt med GPS-signaler:

• Din klocka och telefon har varit frånkopplade i mer än en dag.
  • Platstjänsterna har inaktiverats på din telefon, klocka eller bådadera.

Om problemet kvarstår rekommenderar vi att du provar alternativen nedan för att anpassa dina inställningar.

Notera:

• Se till att lokaliseringsmetoden på din telefon är inställd till Hög precision.
  • GPS-antennen på din Galaxy Watch Active2 är aktiverad när du använder Samsung Health-funktionen, även om Galaxy Watch Active2 är ansluten till din mobila enhet.
  • GPS-signalens styrka kan minska på platser där signalen skyms, t.ex. mellan byggnader, i låglänta områden eller under dåliga väderförhållanden.

När din klocka är ansluten till en telefon mottar klockan telefonens GPS-position för att ge mer korrekt platsinformation. Om din telefon inte har några mobildata eller låg signal, ska du kontakta din leverantör för nätverkssupport.

Steg 1. Navigera och tryck på Inställningar > Om telefon på din telefon.

Hur du går till Om telefon

Steg 2. Tryck på Status.

Steg 3. Tryck på Status för SIM-kort.

Tryck på Status för SIM-kort

Steg 4. Kontrollera att det mobila nätverket är "Anslutet".

Om dina enheter är anslutna via Bluetooth visas "Ansluten via Bluetooth" högst upp på appen. Du kan kontrollera anslutningen på hemskärmen i Galaxy Wearable-appen.

Se till att du är ansluten via Bluetooth

Om enheterna inte är anslutna:

• Visar Galaxy Wearable-appen "Ej ansluten till klocka".
  • Tryck på Anslut för att ansluta enheterna på nytt.

Om ansluten via Wi-Fi:

Visar Galaxy Wearable-appen "Ansluten på distans".

Steg 1. Gå till Inställningar > Anslutningar.

Steg 2. Slå på reglaget för Bluetooth.

Vad gör jag om jag är ansluten på distans

Återställ klockan med Galaxy Wearable-appen om problemet kvarstår. När återställningen är slutförd ansluter du klockan till telefonen på nytt.

Notera:

• Kontrollera regelbundet om det finns nya programvaruuppdateringar med Galaxy Wearable-appen på din telefon.
  • Enhetens skärmbilder och meny kan variera beroende på enhetsmodell och programvaruversion.