Kako koristiti Samsung DeX na Galaxy S22

Samsung DeX je aplikacija koja povezuje vaš mobilni uređaj (pametni telefon ili tablet uređaj) s eksternim uređajem (TV ili monitor) ili računarom kako bi vaš radni dan protekao nesmetano bez obzira koji uređaj koristite. U nastavku saznajte kako bežično koristiti Samsung DeX na svom Galaxy S22. 

Prikaz žene koja koristi Samsung DeX na svom Galaxy S22

Šta je Samsung DeX?

Uz Samsung DeX svoj Galaxy S22 možete koristiti na nekoliko načina. Pomoću HDMI adaptera ili bežično, možete povezati svoj Galaxy S22 s bilo kojim monitorom koji podržava Miracast i početi uživati u svom pametnom telefonu na potpuno drugačiji način.

Šaljite poruke prijateljima, gledajte film na velikom ekranu i pripremite se za važne prezentacije uz vrhunski alat za obavljanje više zadataka istovremeno.

Bilo da joj pristupate na laptopu ili desktopu, na PC-u ili Mac-u, jednostavno preuzmite aplikaciju DeX za PC sa web lokacije Samsung DeX na svoj računar.

Kada povežete svoj pametni telefon sa svojim monitorom, možete pristupiti svim svojim aplikacijama s velikog ekrana, tako da izvučete maksimum iz svog Galaxy S22. Velike prezentacije, konferencije, video snimci i još mnogo toga - Samsung DeX olakšava vaš radni dan - kao da imate računar u džepu. 

Imajte u vidu: U zavisnosti od situacije, možda ćete morati kupiti posebnu dodatnu opremu da biste koristili Samsung DeX.

Kako se povezati na Samsung DeX

Nakon što preuzmete aplikaciju Samsung DeX za računar, možete početi da postavljate Samsung DeX na svom pametnom telefonu. Povežite se na Samsung DeX slijedeći ove korake: 

Prikaz početnog ekrana Galaxy S22 s gestom prevlačenja prema dolje na vrhu ekrana. Prikaz početnog ekrana Galaxy S22 s gestom prevlačenja prema dolje na vrhu ekrana.

Korak 1. Prevucite dvaput prema dolje na početnom ekranu.

Prikaz brzog panela uređaja Galaxy S22 s istaknutom opcijom DeX Prikaz brzog panela uređaja Galaxy S22 s istaknutom opcijom DeX

Korak 2. Dodirnite "Dex".

Prikaz ekrana Samsung DeX veze s opcijama "DeX na TV-u ili monitoru" i "DeX na računaru". Prikaz ekrana Samsung DeX veze s opcijama "DeX na TV-u ili monitoru" i "DeX na računaru".

Korak 3. Dodirnite "DeX na TV-u ili monitoru" ili "DeX na PC-u" i potražite PC na koji se želite povezati.

Kada pronađete računar, TV ili monitor na koji se želite povezati, dodirnite ga i Samsung DeX će se pojaviti na odabranom uređaju. 

Kako koristiti Samsung DeX

Samsung DeX nudi nekoliko funkcija za optimizaciju obavljanja više zadataka istovremeno, uključujući: 

Prikaz žene koja crta na pametnom telefonu i gleda svoje umjetničko djelo na monitoru
  • Dodirna podloga: Možete koristiti svoj Galaxy S22 kao dodirnu podlogu za računar ili koristiti tastaturu da kontrolišete sve svoje aktivnosti na velikom ekranu. 
Prikaz pametnog telefona pored laptopa koji prikazuje opcije Samsung DeX za fotografije
  • Dijeljenje fotografije i prezentacije: Uz Samsung DeX možete dijeliti fotografije i prezentacije sa svog Galaxy S22 bez preuzimanja na računar. 
Prikaz pametnog telefona s kojeg se telefonira pored laptopa koji prikazuje prozor Samsung DeX za pozive.
  • Šaljite SMS poruke i odgovarajte na pozive: I dalje možete slati tekstualne poruke i odgovarati na pozive kada je vaš Galaxy S22 povezan na računar.
Prikaz ekrana računara s Microsoft™ aplikacijama i OneDrive prozorima i ikonama
  • Kompatibilnost s Microsoft™ aplikacijama i uslugom OneDrive: Samsung DeX je kompatibilan s glavnim Microsoft™ aplikacijama, uslugom OneDrive i drugim aplikacijama zasnovanim na oblaku tako da možete lako dijeliti svoj rad. 
View of a man looking at a smartphone seated next to a boy holding popcorn and watching television.
  • Double work: If you connect your Galaxy S22 to a TV or monitor, you can watch a movie on a big screen, or create a virtual classroom for the kids. Meanwhile, you can still get your own work done on the phone.

Zahvaljujemo na povratnim informacijama

Code to Open Chat Window