Kako pristupiti podatcima čak i u slučaju kada Vam dodirni zaslon Vašega Galaxy telefona nije dostupan

Čak i kada je zaslon Vašega telefona oštećen, postoji način kako možete pristupiti podatcima na svojem telefonu. Ako dodirni zaslon ne radi, ali je prikaz na zaslonu još uvijek vidljiv ili čak ako prikaz na zaslonu uopće nije vidljiv, molimo, nastavite čitati da biste doznali kako pristupiti telefonu.

Prije no što isprobate preporuke u nastavku, svakako provjerite jesu li softver i povezane aplikacije na Vašem uređaju ažurirane na najnoviju verziju. Za ažuriranje softvera Vašeg mobilnog uređaja, slijedite ove korake: 

Korak 1. Idite u Postavke > Aktualizacija softvera.

Korak 2. Dodirnite opciju Preuzmi i instaliraj.

Korak 3. Slijedite upute na zaslonu.

Slučaj 1. Kada dodirni zaslon ne radi, ali je sadržaj na zaslonu i dalje vidljiv

Ako više ne možete upotrebljavati dodirni zaslon, ali je sadržaj na zaslonu vidljiv, podatcima kao što su fotografije ili poruke možete pristupiti s pomoću USB miša. Za povezivanje s mišem, potreban je USB adapter kao što je OTG (On The Go) adapter, a uobičajeno se upotrebljava USB-C adapter s više priključaka. Slijedite korake u nastavku kako biste svoj telefon povezali s mišem.

Korak 1. Povežite USB adapter sa svojim telefonom.

Povezivanje USB adaptera korak 1

Korak 2. Povežite USB kabel miša s adapterom.

Povezivanje USB adaptera korak 2

Korak 3. Nakon povezivanja možete upotrebljavati miša. Upotrijebite miša kako biste izradili sigurnosnu kopiju željenih podataka.

Napomena: 

  • Na isti način možete povezati i tipkovnicu kako biste mogli unijeti svoj PIN ili zaporku.
  • Na Početni zaslon možete se vratiti desnim klikom svojeg miša.
  • OTG (On The Go) adapter omogućuje Vam da sa svojim telefonom ili tabletom povežete USB memorijski pogon velikoga kapaciteta ili USB A kabel putem Micro USB ili USB-C priključka za punjenje.

Adapter s više priključaka

Slučaj 2. Kada prikaz na zaslonu uređaja nije vidljiv, možete se povezati s TV-om

Ako je zaslon Vašeg telefona oštećen i na njemu više ne možete vidjeti ništa, svoj telefon možete nastaviti upotrebljavati njegovim povezivanjem s TV-om putem opcije zrcaljenja zaslona. Za povezivanje s TV-om ili mišem trebat će Vam adapter s više priključaka.

Osim toga, Vaš telefon mora biti otključan. Ako prepoznavanje otiska prsta ili prepoznavanje lica ne radi, možete otići na stranicu Samsung Pronađi moj mobitel, prijaviti se svojim Samsung računom te ga zatim otključati. Slijedite korake u nastavku kako biste svoj telefon povezali s TV-om.

Korak 1. Povežite adapter sa svojim telefonom, a zatim povežite HDMI kabel s adapterom.

Korak 2. Povežite drugi kraj HDMI kabela s HDMI priključkom na Vašem TV-u.

Korak 3. Nakon što ste uključili TV, odaberite videoulaz na koji je mobilni telefon povezan putem HDMI kabela.

Korak 4. Kada ga jednom povežete, na zaslonu TV-a možete vidjeti prikaz na zaslonu svojeg telefona, mijenjati postavke i izrađivati sigurnosne kopije.

USB u HDMI adapter

Napomena: 

  • Ako je pokrenut DeX način rada, izađite iz DeX načina rada i pokušajte ponovno.
  • Možda će doći do neznatnoga kašnjenja u sinkronizaciji pokreta s Vašeg telefona na TV-u.
  • Ovisno o modelu i uređaju, HDMI videoizlaz možda neće biti podržan.
  • Ako na Vašem telefonu ne rade ni zaslon ni dodirni panel, za povezivanje TV-a i miša upotrijebite adapter s više priključaka.

Kako koristiti aplikaciju Samsung Members

Ako imate poteškoća sa svojim Samsung mobilnim, tablet ili nosivim uređajima, možete nam poslati pitanje u aplikaciji Samsung Members. Saznajte više o slanju izvješća o pogreški.

Zahvaljujemo na povratnim informacijama