Uređaj prikazuje ikonu kapi vode i ne puni se

Ako u USB priključku uređaja ima vode ili vlage koja prekoračuje zadanu vrijednost, punjenje neće biti moguće. Radi se o sigurnosnoj mjeri za zaštitu telefona od oštećenja i korozije. Ako uređaj prikazuje ikonu kapi vode koja označava da je otkrivena prisutnost vlage, isključite uređaj i pričekajte da se potpuno osuši. Ako se ikona i dalje prikazuje te imate problema s punjenjem, pokušajte obrisati USB privremenu memoriju.

Prije nego što isprobate preporuke u nastavku, provjerite jesu li softver vašeg uređaja i povezane aplikacije ažurirani na najnoviju verziju. Za ažuriranje softvera mobilnog uređaja slijedite ove korake:

Korak 1. Idite na Postavke > Ažuriranje softvera.

Korak 2. Dodirnite Preuzmi i instaliraj.

Korak 3. Pratite uputstva na ekranu.

Pogreška u vezi s iznenadno otkrivenom vlagom

Uređaji s certifikatom za otpornost na vodu IP68 i većim (većina uređaja iz serije Galaxy) opremljeni su senzorom za otkrivanje vlage koji sprječava oštećenje uređaja uzrokovano vodom. Ako uređaj otkrije prisutnost vlage u USB priključku, prikazuje se poruka o pogrešci i prekida punjenje.

Pogreška s kapi vode u vezi s otkrivenom vlagom

U tom slučaju odspojite uređaj od punjača i zatim obrišite uređaj suhom krpom ili ga lagano protresite (5 – 10 puta) dok je priključak okrenut prema dolje kako biste izbacili višak vlage. Stavite telefon na krpu u dobro prozračenom prostoru ili ga osušite s pomoću ventilatora.

Osušite uređaj krpom ili ventilatorom

Napomena:

  • Primjenom prevelike sile ili prekomjernom trešnjom možete oštetiti uređaj. Pažljivo protresite uređaj.
  • Pogreška o otkrivenoj vlazi može se prikazati čak i ako vaš telefon nije došao u dodir s vodom. Izloženost okolinama s velikom količinom vlage također može uzrokovati prikazivanje ikone kapi vode. Pokušajte osušiti uređaj i ponovno uključite telefon ako je priključak za punjenje potpuno suh. Provjerite je li vaš uređaj stavljen na središte stalka, bez ikakvih prepreka između uređaja i stalka. Najčešći razlog pojave smetnji pri bežičnom punjenju je nepravilno stavljanje uređaja na stalak za punjenje. Bežična veza između uređaja i stalka za punjenje može biti prekinuta i time se prekida dovod napajanja. Sklopivi uređaji kao što su Galaxy Fold ili Galaxy Z Flip trebaju biti zatvoreni i postavljeni tako da njihova stražnja strana dodiruje punjač. Pogledajte korisnički priručnik kako biste pronašli kontakte za punjenje na vašem modelu uređaja.

Ikona kapi vode prikazuje se čak i nakon sušenja uređaja

Prikazuje li vaš uređaj ikonu kapi vode iako je potpuno suh i nema tragova vlage? Ako postoje problemi s punjenjem čak i nakon sušenja uređaja, pokušajte obrisati USB privremenu memoriju. To bi trebalo otkloniti pogrešku sustava.

Ikona filtriranja i razvrstavanja aplikacija Ikona filtriranja i razvrstavanja aplikacija

Korak 1. Pod Postavke idite na Aplikacije, a zatim dodirnite ikonu Filtriranje i razvrstavanje.

omogućite Prikaži aplikacije sustava omogućite Prikaži aplikacije sustava

Korak 2. Pomaknite prekidač udesno kako biste omogućili Prikaži sistemske aplikacije , a zatim dodirnite OK.

Pohrana aplikacije USBSettings Pohrana aplikacije USBSettings

Korak 3. Pomaknite se do aplikacije USBSettings i dodirnite Pohrana.

Obriši privrem. memoriju aplikacije USBSettings Obriši privrem. memoriju aplikacije USBSettings

Korak 4. Dodirnite Izbriši Keš memoriju u donjem desnom kutu zaslona kako biste obrisali USB privremenu memoriju.

Napomena: snimke zaslona uređaja i izbornici mogu se razlikovati ovisno o modelu uređaja i verziji softvera.

Kako koristiti aplikaciju Samsung Members

Ako imate poteškoća sa svojim Samsung mobilnim, tabletom ili nosivim uređajima, možete nam poslati pitanje putem aplikacije Samsung Members. Saznajte više o slanju izvještaja o grešci.

Zahvaljujemo na povratnim informacijama

Code to Open Chat Window