Šta je Sigurni folder i kako ga mogu koristiti?

Znamo koliko vam je važno čuvati svoje fotografije, videozapise, datoteke, aplikacije i podatke koje smatrate privatnim na sigurnom mjestu. Zbog toga je jedan od najkorisnijih alata na vašem Galaxy uređaju Sigurni folder, gdje možete skladištiti sve što želite uz maksimalnu sigurnost. Da saznate više o ovome, pročitajte nastavak.

Primjer prikaza ekrana Sigurnog foldera sa ikonom Sigurnog foldera u prvom planu.

Sigurnost vašeg sadržaja je od suštinskog značaja, zbog čega Sigurni folder ima najviši nivo sigurnosti. Vaše fascikle su zaštićene funkcijom Samsung Knox, kako bi se osiguralo da su sve vaše informacije zaštićene od zlonamjernih napada. Da budete sigurni da vaši podaci ostaju što sigurniji, Sigurne foldere možete zaštititi lozinkom ili biometrijskim zaključavanjem.

Ako želite kreirati sopstveni Sigurni folder, slijedite ove korake:

Prikaz ekrana "Postavke" sa istaknutom opcijom "Biometrijski podaci i sigurnost". Prikaz ekrana "Postavke" sa istaknutom opcijom "Biometrijski podaci i sigurnost".

Korak 1. Idite na Postavke i dodirnite "Biometrijski podaci i sigurnost".

Prikaz ekrana "Biometrijski podaci i sigurnost" sa istaknutom opcijom "Sigurni folder". Prikaz ekrana "Biometrijski podaci i sigurnost" sa istaknutom opcijom "Sigurni folder".

Korak 2. Dodirnite "Sigurni folder".

Prikaz ekrana "Dobro došli u Sigurni folder" sa istaknutom opcijom "Nastavi". Prikaz ekrana "Dobro došli u Sigurni folder" sa istaknutom opcijom "Nastavi".

Korak 3. Prijavite se na svoj Samsung nalog ili ga kreirajte. Pročitajte Uslove i odredbe i dodirnite “Nastavi”.

Prikaz ekrana "Dozvole za Sigurni folder" sa istaknutom opcijom "Nastavi". Prikaz ekrana "Dozvole za Sigurni folder" sa istaknutom opcijom "Nastavi".

Korak 4. Pročitajte sve dozvole koje zahtjeva Sigurni folder. Ako se slažete, dodirnite "Nastavi".

Prikaz ekrana "Vrsta zaključavanja Sigurnog foldera" sa istaknutom opcijom "Šablon". Prikaz ekrana "Vrsta zaključavanja Sigurnog foldera" sa istaknutom opcijom "Šablon".

Korak 5. Izaberite tip zaključavanja koji želite da koristite i dodirnite ga. Možete birati između "Šablon", "PIN" ili "Lozinka". Također možete aktivirati opciju "Otisci prstiju".

Prikaz ekrana "Postavi Sigurni folder obrazac" sa istaknutom opcijom "Nastavi". Prikaz ekrana "Postavi Sigurni folder obrazac" sa istaknutom opcijom "Nastavi".

Korak 6. Postavite šablon i dodirnite "Nastavi". Uradite ovaj postupak dva puta.

Prikaz ekrana aplikacija sa istaknutom ikonom "Sigurni folder". Prikaz ekrana aplikacija sa istaknutom ikonom "Sigurni folder".

Korak 7. Prečica do "Sigurnog foldera" će biti dodana na ekran aplikacija.

Da dodate datoteke u svoju Sigurni folder, slijedite ove korake:

1 Otvorite svoj Sigurni folder i dodirnite ikonu za više opcija.
2 Dodirnite "Dodaj datoteke".
3 Odaberite vrstu datoteke koju želite dodati u svoj Sigurni folder i dodirnite je.
4 Odaberite stavke i dodirnite "Gotovo".
5 Na ekranu vašeg Sigurnog foldera otvorit će se iskačući meni i dati vam opciju "Otkaži", "Kopiraj" ili "Premjesti". Odaberite opciju koju želite i dodirnite je.
6 Svojim datotekama možete pristupiti dodirom na "Moje datoteke".

Da dodate aplikacije u svoj Sigurni folder, slijedite ove korake:

1 Otvorite svoj Sigurni folder i dodirnite ikonu plus.
2 Dodirnite aplikaciju koju želite dodati i pritisnite "Dodaj".
3 Aplikacija će se pojaviti u vašem Sigurnom folderu.

Da, možete sakriti Sigurni folder tako da se ne pojavljuje na ekranu aplikacija ili početnom ekranu. Sigurni folder će biti skriven i postavljen na vašu tablu sa obavještenjima.

Na svom uređaju pratite sljedeće korake:

Prikaz ekrana sa postavkama uređaja sa istaknutom opcijom "Biometrijski podaci i sigurnost". Prikaz ekrana sa postavkama uređaja sa istaknutom opcijom "Biometrijski podaci i sigurnost".

Korak 1. Idite na postavke uređaja i dodirnite "Biometrijski podaci i sigurnost".

Prikaz ekrana "Biometrijski podaci i sigurnost" sa istaknutom opcijom "Sigurni folder". Prikaz ekrana "Biometrijski podaci i sigurnost" sa istaknutom opcijom "Sigurni folder".

Korak 2. Dodirnite "Sigurni folder" i unesite način zaključavanja.

Prikaz ekrana "Sigurni folder" sa istaknutim dugmetom za uključivanje/isključivanje "Dodaj Sigurni folder na ekran Aplikacije". Prikaz ekrana "Sigurni folder" sa istaknutim dugmetom za uključivanje/isključivanje "Dodaj Sigurni folder na ekran Aplikacije".

Korak 3. Isključite dugme za uključivanje/isključivanje pored “Dodaj Sigurni folder na ekran Aplikacije”.

Također možete sakriti i otkriti svoju Sigurni folder sa table sa obavještenjima tako što ćete pratiti sljedeće korake:

Početni ekran Galaxy S22 sa pokretom prevlačenja prema dolje sa vrha ekrana. Početni ekran Galaxy S22 sa pokretom prevlačenja prema dolje sa vrha ekrana.

Korak 1. Na početnom ekranu prevucite dvaput prema dolje da otvorite tablu sa obavještenjima.

Prikaz table sa obavještenjima sa istaknutom opcijom "Sigurni folder". Prikaz table sa obavještenjima sa istaknutom opcijom "Sigurni folder".

Korak 2. Dodirnite "Sigurni folder".

Kada je ikona Sigurnog foldera isključena, vaš Sigurni folder će biti skriven. Kada je ikona uključena, vaš Sigurni folder će se pojaviti na ekranu aplikacija.

Ako želite da uklonite Sigurni folder na svom Galaxy uređaju, slijedite ove korake:

Otvorite svoj Sigurni folder → Dodirnite ikonu za više opcija → Postavke → Još postavki → Deinstaliraj → Odaberite da li želite da premjestite medijske datoteke iz Sigurnog foldera → Deinstaliraj.

Zahvaljujemo na povratnim informacijama

Code to Open Chat Window