RunGo: met deze app ontdek je de omgeving, terwijl je loopt

Door Samsung België 04.08.2016

RunGo app sport

Als toerist in een onbekende stad kun je tijdens het hardlopen nog weleens verdwalen of een verkeerde afslag nemen. Met de applicatie RunGo is dit verleden tijd. Het is niet alleen de enige app ter wereld die ingebouwde stemnavigatie heeft, maar biedt tijdens het hardlopen ook nog eens interessante weetjes en feitjes over de plekken die je passeert. Zo weet je altijd waar je loopt.

Het merendeel van de hardlopers maakt tegenwoordig gebruik van een app tijdens het lopen. Zo kun je je route bijhouden, zien hoeveel kilometer je hebt gelopen, hoeveel calorieën je hebt verbrand en meer. Die informatie is erg handig, vooral als je je vaste rondjes in je woon- of werkplaats loopt. Maar een app die je door een onbekende stad of plaats over de juiste paden loodst, was er eigenlijk niet. Gelukkig is er nu een uitkomst voor al die mensen die soms de weg kwijtraken tijdens het lopen: de RunGo app .

Hardlooppartner

Een gepensioneerde blindengeleidehond was de inspiratie voor de app RunGo. De bedenker van de app kocht een hond die in een vorig leven aan de zijde van blinden liep en realiseerde zich dat het dier iets kon dat ook hardlopers goed kan helpen. De applicatie is dan ook de eerste 'virtuele hardloop partner' die je gedurende je gehele loop begeleidt en navigeert. Zo verdwaal je nooit meer als je in een onbekende stad wil hardlopen of een deel van je eigen stad wil verkennen waar je de weg minder goed kent. Via je oordopjes of headphones geeft de app je gedurende je loop instructies over wanneer je moet afslaan, net als de GPS in bijvoorbeeld een auto. Op deze manier kun je nieuwe gebieden ontdekken en met een gerust hart gaan hardlopen als je op vakantie bent, zonder angst om te verdwalen.

Wat de app eveneens uniek maakt, is dat het tijdens de loop informatie geeft over de route die je kiest. Als je langs bekende of historische plekken in een stad komt, krijg je automatisch relevante informatie over die locatie. Zo krijg je eigenlijk tijdens het hardlopen een mini-tour door een stad. Daarmee vergroot je de beleving van de loper en krijgt het hardlopen een nieuwe dimensie.

Serieuze hardlopers

Ook professionele lopers of mensen die trainen voor bijvoorbeeld een marathon zijn gebaat bij de app. Organisatoren van bepaalde evenementen kunnen hun route gratis aan RunGo toevoegen, zodat hardlopers het parcours al voor de race kunnen verkennen. Op die manier kom je op de dag van de race niet meer voor verrassingen te staan en kun je je loop beter indelen. Tevens kunnen hardloopgroepen de routes die ze lopen invoeren. Dan weten alle leden van de groep welke routes er gelopen zijn en wordt het makkelijker die te volgen.

RunGo houdt daarnaast ook 'gewoon' bij hoeveel kilometer je loopt, hoe hard je loopt, hoeveel calorieën je verbruikt en biedt een allerlei andere informatie aan die veel hardlopers essentieel vinden.

Of je voor zaken veel moet reizen of als toerist in een stad bent, met RunGo wordt hardlopen niet alleen een stuk makkelijker en hoef je je geen zorgen te maken dat je verdwaalt, het geeft je ook nog informatie over de stad waarin je bent zodat je de plek écht leert kennen. Hardlopen was nog nooit zo leuk.

INTERESSANT VOOR JOU

Margret Rumat Rumat Hassan the chant

‘The Chant’: nieuwe Samsung film rondom Olympische sporter

Bike Experience

Bike Experience en slimme apps leren fietsen in de stad

GERELATEERDE PRODUCTEN

Samsung Galaxy S8

Galaxy S8