Onze reactie op COVID-19

Aan de wereldwijde Samsung-gemeenschap,

Nu het coronavirus zich wereldwijd verspreidt, gaan onze gedachten uit naar jullie allemaal. We weten dit deze situatie op iedereen een andere impact heeft en dat COVID-19 onze maatschappij voorgoed zal veranderen. Het is een moeilijke periode, maar we zien ook lichtpuntjes. We laten als wereldwijde gemeenschap zien hoe we één kunnen zijn - ongeacht onze locatie of omstandigheden, om het hoofd te bieden aan wat waarschijnlijk een van de belangrijkste uitdagingen van ons leven is.In deze onzekere tijd heeft Samsung een belangrijke verantwoordelijkheid in de zorg voor onze medewerkers, ondersteuning van onze klanten en hulp aan onze gemeenschappen. We zetten middelen in om mensen in nood bij te staan en hier als maatschappij sterker uit te komen.

Ondersteuning van onze wereldwijde medewerkers

We hebben wereldwijd regionale responsteams gecreëerd om onze medewerkers te voorzien van middelen en updates over de laatste richtlijnen van gezondheidsautoriteiten. Onze zakenreizen zijn beperkt tot bedrijfskritieke trips en we hebben onze medewerkers dringend aanbevolen waar mogelijk vanuit huis te werken. Daarnaast hebben we enkele faciliteiten en winkels gesloten om waar nodig maatregelen ten behoeve van social distancing te ondersteunen.In locaties en faciliteiten die essentieel zijn voor de producten en diensten voor onze gebruikers, worden voorafgaand aan binnenkomst verplichte gezondheids- en temperatuurcontroles uitgevoerd en wordt regelmatig grondig schoongemaakt. Wereldwijd wordt bekeken hoe we hulp kunnen bieden aan medewerkers en hun families die door deze pandemie zijn getroffen.We zullen ons blijvend maximaal inzetten voor de bescherming van onze medewerkers, die in ons bedrijf centraal staan.

Dienstverlening aan onze gewaardeerde klanten en partners

De relaties die we de afgelopen 50 jaar met onze klanten en partners hebben opgebouwd, zijn van groot belang voor ons.Bij de overgang naar thuiswerken en -leren staan wij klaar om jou en je familie te ondersteunen met producten en diensten waarmee je actief kunt blijven en met je geliefden verbonden blijft. Op Samsung.com staan wij online klaar om je te helpen met 24/7 klantondersteuning. Klanten met een fabrieksgarantie die vervalt terwijl onze diensten niet beschikbaar zijn door beperkingen als gevolg van COVID-19, bieden we een verlenging aan van één maand, ingaand op de datum dat de reparatieservice weer beschikbaar is.

Bijdragen aan de samenleving

Samsung heeft sinds januari geldbedragen en goederen ter waarde van $ 29 miljoen geschonken aan overheden en gemeenschappen die het zwaarst door COVID-19 getroffen zijn. Deze donaties ter ondersteuning van de hulpverlening betroffen onder meer de aanschaf van medische voorzieningen en hygiënekits, zoals gelaatsmaskers. We schenken smartphones aan patiënten in quarantaine om het contact met familie en vrienden in stand te houden en doneren luchtreinigers en andere apparaten aan ziekenhuizen en quarantainecentra. Daarnaast doneren we tablets aan onderwijsinstellingen zodat kinderen ook vanuit huis kunnen leren, en maken we onze MVO-onderwijsmodules online beschikbaar zodat kinderen thuis toegang tot rijkere content hebben.In Korea, een van de eerste landen die werden getroffen, hebben we aan de overheid een bedrijfsfaciliteit ter beschikking gesteld. De ruimte wordt gebruikt als zorgcentrum voor patiënten, ter ondersteuning van de inspanning om het virus onder controle te krijgen. En onze technische teams werken in Korea met bedrijven die gelaatsmaskers produceren. Ze zetten zich in voor het vergroten van de productie door de fabrieksindeling en productieprocessen te verbeteren, en maken in bepaalde gevallen mallen voor de productie van maskers. Dankzij onze inspanningen kon een van de bedrijven zijn dagelijkse productie meer dan verdubbelen.We zullen onze technologie en middelen blijven inzetten voor de dringende behoeften van mensen die tegen de dreiging en effecten van COVID-19 strijden. Dit op basis van een onwankelbaar principe dat ons vanaf het begin heeft geleid: het streven om technologie te creëren die bijdraagt aan een betere wereldwijde maatschappij.We moeten elkaar nu meer dan ooit bijstaan om deze uitdaging het hoofd te bieden en hier samen sterker uit te komen. Dit is een moeilijke periode voor ons allemaal en we zullen jullie blijven informeren naarmate de situatie zich ontwikkelt. We willen alle medewerkers enorm bedanken voor hun tomeloze inzet en vooral voor hun steun aan elkaar, onze partners en onze klanten.We bedanken ook onze klanten, partners en gemeenschappen voor de trouwe steun en beloven dat we jullie bijstaan, onderweg naar een veelbelovende toekomst.


Iedereen hier bij Samsung wenst dat jij, je familie en je vrienden sterk en gezond blijven.