Wat moet ik doen bij een defect aan een extern onderdeel van mijn koelkast?

De procedure voor het vervangen van een defect onderdeel hangt af hoe het defect is veroorzaakt.

Gebruikersfout

Indien het is veroorzaakt door een gebruikersfout na aankoop van het apparaat, kan het onderdeel worden vervangen, maar kan hiervoor een bedrag worden gerekend.

 

Monteur

Indien het defect niet te wijten was aan een gebruikersfout, kun je een monteur langs laten komen om het onderdeel te vervangen.

 

Let op: als tijdens de controle van de monteur blijkt dat het defect wel is veroorzaakt door een gebruikersfout, kan er alsnog een bedrag in rekening worden gebracht voor het vervangen van het onderdeel. 

 

Neem contact op via onze Nederlandse of Belgische contactkanalen om een reparatie afspraak te maken. Onze specialisten kunnen je helpen te bepalen welke procedure nodig is voor jouw reparatie.

 

Vervormd of verkleurd
Indien een onderdeel vervormd of verkleurd is, controleer dan of de koelkast zich bevindt in de buurt van een hittebron of direct licht (zoals voor een raam waar zonlicht doorheen schijnt). Dit kan de koelkast doen vervormen of verkleuren. Het externe onderdeel kan in dit geval vervangen worden, maar er kan hiervoor een bedrag worden gerekend.

Bedankt voor je feedback!