Belangrijkste wijzigingen met Android versie 9.0

Het Android versie 9.0 besturingssysteem is bijgewerkt met een intuïtief en toegankelijk ontwerp, waardoor het makkelijker is om alles met één hand te doen.  

 

Lees meer over enkele van de belangrijkste wijzigingen hieronder.  

Let op: Android versie 9.0 is alleen beschikbaar om te downloaden op bepaalde modellen, en dit kan per regio verschillen. Deze software wordt standaard geleverd op de S10's. 

Bijgewerkt ontwerp

Je zult merken dat het startscherm, de telefoonapp, de agenda, berichten, e-mail, het meldingspaneel en nog veel meer zijn herontworpen voor een betere gebruikerservaring. Veel van de iconen en menu's hebben een gebruiksvriendelijker en vereenvoudigd ontwerp. 

Android 9.0, startscherm met bijgewerkt ontwerp

Altijd zichtbaar 

 

De standaardklok op de Always on Display (AOD) is nu horizontaal geplaatst en heeft gekleurde pictogrammen. Het toont de resterende accutijd, de resterende tijd tot de accu volledig is opgeladen en ook informatie over de accu's van andere aangesloten apparaten zoals draagbare apparaten. Het kan ook volledig worden aangepast door gebruik te maken van verschillende lay-outs of door afbeeldingen of GIF's te uploaden. 

 

Videospeler 

 

De bedieningsknoppen op de videospeler zijn verplaatst. Ze staan nu aan de onderkant van het scherm, waardoor ze makkelijker te gebruiken zijn. 

Android 9.0, bijgewerkt ontwerp van de videospeler
Gewijzigde instellingen en functies

Apparaatonderhoud 

 

Ook binnen "Instellingen" kun je "Apparaatonderhoud" weer vinden. Er zijn een aantal verbeteringen, lees er alles over hieronder.

Android 9.0, Gewijzigde instellingen en functies in apparaatonderhoud

Tik op "Batterij" om nieuwe opties voor de "Energiestand" te vinden om de energiebesparing van de batterij te optimaliseren. 

Android 9.0, Gewijzigde instellingen en functies in apparaatonderhoud, Power modus

Je kan ook opslagruimte vrijmaken door gebruik te maken van het nieuwe "Opslag" gebied waar je je gebruik kunt analyseren en dubbele of overbodige bestanden kunt verwijderen. 

 

Locatie-instellingen 

 

Locatie-instellingen bevinden zich niet langer binnen "Verbindingen", maar zijn nu te vinden onder "Biometrie en beveiliging". 

 

Niet storen

 

Tenslotte is de instelling "Niet storen" verplaatst van het menu "Geluiden en trillen" naar "Meldingen".  

Nieuwe functies

Nachtstand

 

Ontdek de "Nachtstand", die het scherm 's nachts verandert in donkere kleuren om vermoeidheid van de ogen te verminderen. Het werkt bij zonsopgang/zonsondergang of in bepaalde omstandigheden. Het werkt alleen op Samsung apps, en kan worden ingesteld door te tikken op "Instellingen" en vervolgens op het submenu "Display". 

Android 9.0, Nieuwe functies, Nachtmodus

 Het startscherm vergrendelen

 

Je kan nu de beweging, verwijdering en creatie van nieuwe pictogrammen op het startscherm beperken. Tik op "Instellingen", "Display" en vervolgens op "Startscherm" en veeg over de schakelaar om "Lay-out startscherm vergrendelen" in te schakelen.  

 

Galerij albums

 

Je vindt nieuwe "Albums" in de Galerij, onderverdeeld in vier mappen voor video's, favorieten, locaties en voorgesteld. Het album "Voorgesteld" beveelt het maken of verwijderen van inhoud aan op basis van wat er op jouw apparaat is opgeslagen.  

Android 9.0, Nieuwe Gallerij albums

 Nieuwe contacten

 

Als je een niet opgeslagen nummer in je berichten hebt, kan je nu snel en gemakkelijk "Toevoegen aan contactpersonen" of "Blokkeer nummer" kiezen vanuit het berichtscherm. 

Bedankt voor je feedback!