Unieke camera-ervaringen met de Flex-modus op Galaxy Z Flip3 5G

Dankzij de Flex-modus op de Galaxy Z Flip3 5G kan je je telefoon handsfree gebruiken door deze op een oppervlak te zetten. Neem selfies vanuit nieuwe hoeken, voer videogesprekken of leg foto's met lange belichting vast zonder gebruik van een statief door de Galaxy Z Flip3 5G in te klappen. Het brengt je camera-ervaring naar een heel nieuw niveau.

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, moet je eerst controleren of de software van je toestel en de bijbehorende apps bijgewerkt zijn tot de nieuwste versie. Volg om de software van je mobiele apparaat bij te werken, de volgende stappen:

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software update.

Stap 2. Tik op Downloaden en installeren.

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Wat is Flex-modus op Galaxy Z Flip3 5G?

Wanneer de Galaxy Z Flip3 5G tot de helft wordt gevouwen om een "L"-vorm te creëren, gaat het toestel in Flex-modus. In de Flex-modus zal de lay-out van sommige apps automatisch veranderen. Als je bijvoorbeeld de camera-app gebruikt, gaan de opnameopties boven aan het scherm omlaag voor eenvoudigere bediening en staat het toestel rechtop zonder statief voor eenvoudiger gebruik. Klap de telefoon vervolgens volledig uit om de camera-app weer in volledig scherm modus te gebruiken.

Galaxy Z Flip3 5G flex-modus.

Let op:

• Als het apparaat buiten een bepaald bereik komt, wordt het automatisch volledig uitgeklapt of ingeklapt.
  • Het wijzigen van de schermindeling is alleen beschikbaar in sommige apps.

Neem een hands-free selfie vanuit een geheel nieuwe hoek

Met de Flex-modus op de Galaxy Z Flip3 5G kan je foto's en video's vanuit verschillende hoeken handsfree vastleggen. Je kan je toestel inklappen en rechtop zetten zonder een statief te gebruiken, waardoor je de camera gemakkelijker kan gebruiken. Neem, zelfs als je alleen reist, verbazingwekkende selfies die eruit zien alsof iemand anders je foto voor je nam.

Met de meer geavanceerde *Face AWB (Auto White Balance) en *AI Face Restoration-technologie kan je in elke omgeving met AI portretten met een natuurlijke huidskleur maken. Leer hieronder twee manieren om handsfree selfie-foto's te maken in unieke poses met de Galaxy Z Flip3 5G.

• Toon palm: Maak foto's en video's door uw handpalm tegen het scherm te houden.

Stap 1. Start camera.

Stap 2. Vouw het toestel half dicht en leg de telefoon op een vlakke ondergrond.

Stap 3. Neem een handsfree selfie of begin een video op te nemen door gewoon je handpalm te laten zien.

Galaxy Z Flip3 5G toon palm.
  • Achtergrond: Verander de achtergrond zodat hij bij de kleding van het onderwerp past.

Stap 1. Start Camera, en selecteer vervolgens PORTRET.

Stap 2. Tik op het pictogram rechtsonder, en daarna op ACHTERGROND.

Stap 3. Maak een portret van een onderwerp.

Galaxy Z Flip3 5G flex-modus Achtergrond.

Let op:

• De optie palm tonen is standaard ingeschakeld.
  • Gezicht AWB (automatische witbalans): Portretten maken met een natuurlijkere huidskleur zonder storende lichtbronnen rond het onderwerp.
  • AI gezichtsrestauratie: Herstel van de onscherpe details (weinig licht/schudden).

Maak filmische video's met Auto Framing, Auto-kadering

Ja kan het toestel instellen om de opnamehoek en zoom automatisch te wijzigen door mensen tijdens het opnemen van video's te herkennen en te volgen. Als je Auto-kadering inschakelt, kan je de onderwerpen gecentreerd in het videokader houden met een vloeiende zoom. Om Auto-kadering in te schakelen, volg je de onderstaande stappen:

Stap 1. Open de Camera-app en tik vervolgens op VIDEO in de lijst met opnamemodi.

Stap 2. Tik op het pictogram Auto-kadering om het te activeren, en neem vervolgens een video op.

Galaxy Z Flip3 5G Auto-kadering.

Let op:

• Auto-kadering is beschikbaar in de Flex-modus met camera's voor en achter.
  • Het bereik voor Auto-kadering-herkenning is tot 4 personen binnen een afstand van maximaal 3,5m.

Bekijk het meteen met Dual Preview

Wanneer je een foto of video maakt met de camera aan de achterzijde in de Flex-modus, kan je de previews bekijken met filters, schoonheidseffecten, AR Emoji's, Portret, Portretvideo op zowel het hoofdscherm als het omslagscherm. Om de voorvertoning op het cover-scherm te zien, tik je op het pictogram Dual preview.

Galaxy Z Flip3 5G dual preview.

Let op: Deze functie is beschikbaar in sommige opnamestanden.

• MetQuick Shot kan je een selfie of selfievideo van hoge kwaliteit maken zonder het toestel te openen. Ja kan gerelateerde informatie, zoals de flitser, het video-opnamepictogram en de aftelling van de timer bekijken op het coverscherm.

① Om de camera direct te starten, dubbelklik je op de zijtoets.

② Veeg naar links en rechts om te schakelen tussen de modi FOTO/VIDEO.

③ Veeg omhoog en omlaag om te schakelen tussen Wide/Ultra Wide camera's.

Galaxy Z Flip3 5G quick shot.
  • Verbeterde camera bij weinig licht geeft je duidelijkere, helderdere foto's, zelfs 's nachts. Je kan de maximale belichtingstijd kiezen voor duidelijkere nachtopnamen met de camera aan de achterzijde. Ook kun je met de displayflitser natuurlijk heldere selfies maken in omstandigheden met extreem weinig licht. Volg de onderstaande stappen om opnamen te maken in de nachtstand.

Stap 1. Tik op MEER in de Camera-app.

Stap 2. Selecteer NACHT.

Galaxy Z Flip3 5G nacht-modus.

Let op: Schermafbeeldingen en menu's van het toestel kunnen verschillen, afhankelijk van het toestelmodel en de softwareversie.

Hoe gebruik je de Samsung Members-app?

Als je problemen ondervindt met je Samsung mobiel, tablet of wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app. Meer informatie over het verzenden van een foutenrapport.

Ondersteuning nodig?
Maak gebruik van Hulp op Afstand voor smartphones.