Jeg har tabt min enhed i vand

Har du ved et uheld tabt din enhed i vand, men kan du ikke besøge dit lokale servicecenter med det samme? For det første er det vigtigt at slukke din enhed. Dette skyldes den potentielle skade eller korrosion, der kan opstå i det interne bundkort fra den varme, der genereres af din enhed. Læs videre for at finde ud af mere om de ting, du kan gøre, hvis du taber din enhed i vand.

Tjek 1. Sluk din enhed

Hvis din enhed er fyldt med vand, skal du sørge for at slukke din enhed. Fugt i enheden kan forårsage alvorlig skade eller korrosion på bundkortet. Hvis batteriet er aftageligt, skal du hurtigt fjerne coveret, batteriet, SIM-kortet osv. Hvis din enhed er en nyere model uden et aftageligt batteri, skal du straks slukke for din enhed.

Sluk din Galaxy-enhed

Bemærk:

For at slukke for Galaxy-enheder med ikke-aftagelige batterier skal du trykke og holde Lydstyrke ned-knappen og sideknappen nede samtidigt i 3-4 sekunder.

Tjek 2. Fjern fugt

Når du har slukket din enhed, skal du hurtigt tørre din telefon af. Fjern så meget fugt som muligt fra batteriet, SIM-kortet, hukommelseskortet osv. med et tørt håndklæde eller en ren klud. Vær særlig grundig, når du tørrer områder, hvor der kan trænge vand ind, såsom øretelefonstikket eller opladningsporten. Brug en vatpind for at sikre fuldstændig fugtfjernelse.

Tør din Galaxy-enhed af

Tjek 3. Fjern fremmedlegemer

Hvis væsker såsom drikkevarer, havvand eller klorholdigt poolvand osv. trænger ind i din enhed, er det ekstremt vigtigt at fjerne saltholdigheden eller urenhederne så hurtigt som muligt. Dette skyldes, at fremmedlegemer kan fremskynde korrosion af bundkortet. Når du har slukket for din enhed, skal du tage alle aftagelige dele ud, lægge dem i blød i rent vand i cirka 1-3 minutter og derefter skylle dem. Følg derefter Tjek 2, og tør din enhed grundigt.

Tjek 4. Lufttørring

Når du har fjernet fugt eller urenheder, skal du lade din enhed tørre i et godt ventileret område eller i skyggen med kølig luft (fra en ventilator). Lufttørring anbefales til enheder, der er fyldt med vand. Bemærk, at forsøg på at tørre din enhed hurtigt med en hårtørrer eller varm luft, kan beskadige din enhed. Der kan være fugt i din enhed, selv efter en periode med tørring, så det er bedst ikke at tænde for din enhed, før du har fået den tjekket hos et servicecenter. Efter lufttørring skal du indlevere din vandfyldte enhed hos et Samsung Electronics-servicecenter så hurtigt som muligt.

lufttør vandfyldt enhed eller tør med ventilator

Tjek 5. Tjek vandtæthedsvurderingen

De fleste Galaxy-modeller er støv- og vandtætte og har den højeste klassificering på IP68. Selvom de højeste klassificeringer understøtter op til 30 minutters vandtæthed i en dybde på 1,5 m, bør den ikke bruges i dybere områder eller områder med højt tryk. Din enhed kan blive fyldt med vand, hvis den er i en dybde på 1,5 m i mere end 30 minutter.

Bemærk:

• Støvtæt- og vandtæthed kan variere afhængigt af enhedsmodellen, så sørg for at tjekke enhedens brugermanual.
  • En IP-klassificering (Identification Code for Protection) refererer til beskyttelseskoden for faste stoffer og væsker og er en klasse, der er fastsat af International Electrotechnical Commission (IEC) vedrørende holdbarheden af elektroniske enheder mod ekstern påvirkning og fremmedlegemer. Det første ciffer repræsenterer den støvtætte kvalitet (0~6), og det andet ciffer repræsenterer den vandtætte kvalitet (0~8). Generelt er en vandtæt kvalitet på 4 eller højere klassificeret som vandtæt.
  • Enhedens skærmbilleder og menuer kan variere afhængigt af enhedsmodel og softwareversion.

Sådan bruger du Samsung Members-appen

Hvis du oplever problemer med din Samsung-mobil, -tablet eller -wearables, kan du sende os et spørgsmål i Samsung Members-appen. Få mere at vide om at sende en fejlrapport.