Sådan bruges Enhedspleje (pleje af enhed) på mit Samsung smart TV

Hvis du har problemer med dit tv, tænker du måske, at det er bedre at nulstille og starte forfra. Selv om det kunne være en af løsningerne på problemet, er det måske ikke nødvendigt. Dit TV har også flere indbyggede selvdiagnosticeringer til at hjælpe med at fejlfinde problemer med din video, billeder, lyd og mange andre ting.

Optimer dit tv med Enhedspleje

Enhedspleje er software til TV-diagnosticering, der er baseret på TV-data og som viser tv'ets aktuelle driftsstatus med det samme. Når du går ind i Start Enhedspleje-menuen, diagnosticerer Enhedspleje dit tv og viser listen over problemer og den aktuelle tilstand for dit tv. Der gives besked om tv'ets driftstilstand i to niveauer, der er opdelt i God og Moderat. Du kan få adgang til Enhedspleje i kundesupport-menuen.

Du kan også selv tjekke og rydde op i din lagerkapacitet, diagnosticere problemer eller bede om teknisk support. Når TV-diagnosen er fuldført, rydder den den gemte hukommelse, frigør den og lukker ubrugte baggrundsapps for at frigøre hukommelse. Følg guiden herunder, om hvordan du skal køre en Enhedspleje-scanning på et Samsung-tv.

qled Enhedspleje hovedpanel
Notification of TV Status

Kategori

tilstand

Moderat

flash-lagring tilgængelig 0 % (som vist i UI), mindre end 70 MB eller RW-lager tilgængeligt

God

alle andre tilfælde end moderat

① Start Enhedspleje

Start Enhedspleje kører scanning på tv'et for at optimere og diagnosticere tv'ets tilstand, såsom problemer med uskarp skærm eller utilstrækkelig lagerplads. Klik på knappen for Start Enhedspleje i midten af skærmen, og så vil det indbyggede diagnosticeringsprogram tjekke alle tilstande for tv'et. Hvis der er et problem, får du det vist på en liste.

Følg trinene herunder om hvordan du scanner dit tv med Enhedspleje.

Trin 1. Tryk på Hjem-knappen på din fjernbetjening til tv'et, og vælg Indstillinger.

qled Enhedspleje indstillinger

Trin 2. I menuen Indstillinger skal du gå til Support og vælge Enhedspleje.

qled Enhedspleje indstillinger lydmenu

Trin 3. Vælg Start Enhedspleje i midten af skærmen, og scanningen vil starte.

qled start Enhedspleje
② Styring af lager

Styring af lager i Enhedspleje-menuen giver dig mulighed for at tjekke og organisere de data, der for tiden bruges på tv'et. Hvis du vil slette en app, der er installeret, skal du vælge knappen Slet øverst til højre for at slette den valgte app. Hvis du klikker på knappen Vis detaljer for hver app, kan du desuden tjekke de detaljerede oplysninger såsom appens totale kapacitet, gemte data og datacache.

• Slet: Vælg den installerede app, som du ønsker at slette, og klik på knappen Slet.
qled Enhedspleje styring af lager

• Se detaljer: Tjek appens aktuelle data og cache-brug, og ryd data og cache.
qled Enhedspleje styring af lager se detaljer

Bemærk: Når du sletter apps, kan du ikke vælge de installerede standard-apps.

③ Selvdiagnosticering

I menuen for selvdiagnosticering kan du teste de forskellige forhold for dit tv direkte for at afgøre, om der er noget unormalt. Hvis problemer forårsages af selve tv'et, skal du bruge videotest, billedtest og lydtest for at finde frem til dem. Du kan også tjekke HDMI, netværkssignal og smart hub-forbindelse i denne menu.

qled Enhedspleje selvdiagnosticering menupanel

• Videotest: Hvis du oplever et problem med dit tv's videokvalitet, skal du bruge videotesten. Testvideoen afspilles med dit tv's højeste kvalitet. Hold omhyggeligt øje med skærmen i nogle sekunder for at undersøge, om der er fejl.
qled Enhedspleje selvdiagnosticering videoeksempel

• Billedtest: Hvis du oplever et problem med dit tv's billedkvalitet, skal du bruge billedtesten. Testbilledet bliver vist. Hold omhyggeligt øje med skærmen i nogle sekunder for at undersøge, om der er fejl.
  • Lydtest: Hvis du oplever et problem med dit tv's lydkvalitet, skal du bruge lydtesten. Testmelodien bliver spillet med den aktuelle enhed for lyd-output. Lyt opmærksomt for at undersøge, om lyden er normal.
  • HDMI-fejlsøgning: Denne test diagnosticerer, om HDMI-kablet er korrekt tilsluttet til tv'ets HDMI-port. Vælg den eksterne HDMI-port, der skal testes som herunder, og klik på knappen Næste for at starte diagnosticeringen.
Enhedspleje selvdiagnosticering HDMI-fejlsøgning

• Signal-information: Når du tjekker signalet for den aktuelle eksterne enhed, skal du bruge Signalinformation. Du kan også teste HDMI-kablet og tjekke signalhistorikken.
  • Test af smart hub-forbindelse: Denne test kan diagnosticere en trådløs netværksforbindelse. Det kan tage et par minutter at udføre test af DNS, ISP Blocking osv.
  • Nulstil smart hub: Du kan nulstille alle indstillinger for smart hub, downloadede apps og konti, der er gemt på tv'et med pinkoden.

Bemærk:

• Den video/det billede, der bliver vist i testen, er den bedste kvalitet, dit tv kan levere. Kvaliteten kan dog variere afhængigt af, hvilken kilde der bruges.
  • Hvis du opdager et problem med testen, kan der være et problem med tv'et. Kontakt Samsung-support og få hjælp.

Bemærk: Skærmbilleder fra enheden og menuerne er blot et eksempel på engelsk, men det er tilgængeligt på dit lokale sprog.