Teknologien inne i batteriet til Samsung Galaxy Book er konstruert på en måte som gjør at levetiden ikke reduseres, selv med gjentatt lading. Dette holder batterilevetiden relativt konstant, selv etter langvarig bruk, slik at du kan ha glede av Galaxy Book-batteriet lenger.

Forleng og beskytt Galaxy Book-batteriet ditt

Beskytt batterimodus er en Galaxy-funksjon som beskytter batteriet på Galaxy Book ved å begrense nivået for maksimal ladning. Dette er med på å beskytte og opprettholde batteriets levetid, når det er koblet til en vekselstrømsadapter over lengre tid, for eksempel på kontoret.

Slik slår du på Beskytt batteri-modus

Visning av Galaxy Book-innstillinger med Batteri og ytelse uthevet. Visning av Galaxy Book-innstillinger med Batteri og ytelse uthevet.

Trinn 1. Åpne «Samsung-innstillinger» og trykk på «Batteri og ytelse».

Visning av Galaxy Book-batteri og ytelsesinnstillinger slått på. Visning av Galaxy Book-batteri og ytelsesinnstillinger slått på.

Trinn 2. Trykk på bryteren for å slå på.

Visning av Galaxy Book-batteriikonet med hjertesymbol. Visning av Galaxy Book-batteriikonet med hjertesymbol.

Når Beskytt batteri-modus er aktivert, vises et hjerte-symbol på batteriikonet.

※ Gjelder Galaxy Book 3 og nyere modeller.

Hold Galaxy Book-batteriet trygt når det ikke er i bruk

Hvis du ikke har tenkt å bruke din Galaxy Book på mer enn tre måneder, bruk funksjonen Smart Battery Power Off for å holde batteriet trygt og beskytte det for fremtidig ytelse.

※ Gjelder Galaxy Book 3 og nyere modeller
※ Fjern og oppbevar AC-adapteren.
※ Oppbevar enheten og batteriet kjølig og tørt, slik at du opprettholder stabil batteriytelse.
※ Oppbevar batteriet ca. 50-70 % oppladet, og lad det opp hver 3-6 måned.

Om aldring av batterier

Batterier er en forbruksvare hvis gjenværende levetid reduseres med alderen. Hvis du merker at du må lade batteriet oftere enn vanlig etter langvarig bruk og at brukstiden blir betydelig kortere, bør du få sjekket batteriet av et lokalt servicesenter for å se om det bør skiftes ut, da batteriets levetid reduseres ikke bare med bruk, men også på grunn av oppbevaring og miljøforhold.

Symptomer på aldring av batteriet

Siden batteriet eldes med bruk, kan du merke en rask reduksjon i batterikapasitet eller strømtap, selv om skjermen viser høyt batterinivå. Dette er en egenskap ved batterikjemi og er vanlig for litiumionbatterier.

Hvis du opplever vanskeligheter med å bruke produktet på grunn av batteriets aldring over tid, må du få batteriet sjekket av et servicesenter og få hjelp med utskifting.

Det kan forekomme strømbrudd i aldrende batterier, spesielt ved lav temperatur eller om vinteren. Dette kan skje oftere og oftere, avhengig av graden av batterialdring.

Temperaturikon Temperaturikon

Kjøring av avanserte funksjoner som spill kan aldre batteriet ved å påvirke øyeblikkelig strømforsyning, noe som får enheten til å føles tregere og mindre responsiv.

Spillikon Spillikon