Hur du låser upp kontrollpanelen på ditt kylskåp

Samsung-kylskåp har flera låsfunktioner beroende på vilken modell du har. Dessa inkluderar kontrollås, dispenserlås och barnlås. Låsen är användbara om du råkar ändra något när du snuddar vid panelen, eller för att hindra barn från att leka med inställningarna. Barnlåset och dispenserlåset förhindrar även dispensering av vatten eller is. Om du försöker använda panelen och ser att en låsikon lyser, eller om panelen ger ifrån sig ett pip, måste du låsa upp panelen för att använda den.

Det automatiska kontrollåset låser kontrollpanelerna som sitter på insidan av kylskåpet eller överst på dörren. Panelen låses automatiskt efter 1 minut av inaktivitet för att undvika oavsiktlig kontakt. Du kan låsa upp den genom att trycka och hålla in knappen Door Alarm (Dörrlarm) tills du hör ett pip. Detta tar ca 3 sekunder.

Dispenserlåset finns på utvalda modeller. Det inaktiverar vatten- eller isdispensern, men andra delar av kontrollpanelen kommer fortfarande att fungera. Hänvisa till användarhandboken för din modell för exakta instruktioner.

Om du har ett Family Hub-kylskåp kan du justera dispenserlåsets inställningar i panelen.

1. Tryck på ”Appar” och sedan på ”Kylskåpshanterare”.
  2. Tryck på ”Kylskåpsinställningar”.
  3. Tryck på ”Lås” bredvid ”Dispenserlås” för att låsa upp dispensern. Om det står ”Lås upp” bredvid ”Dispenserlås” betyder det att dispensern för närvarande är upplåst.
Dispenserlås

Vissa kylskåp har ett barnlås (kontrollås) som låser kontrollpanelen och dispensern samtidigt. Detta visas på paneler som sitter på utsidan av kylskåpet, och kan låsas eller låsas upp genom att hålla in Ice Maker Off (Ismaskin av) tills du hör ett pip (3 sekunder).

Barnlås