Hur kopplar jag upp till SmartThings på min luftvärmepump?

SmartThings är en funktion som används för att kontrollera och styra smarta hushållsapparater och Internet of Things (IoT)-utrustningar från en smartphone. Du kan fjärrövervaka och fjärrstyra status för ett flertal anordningar som smart utrustning, hushållsapparater, TV-apparater och högtalare, under förutsättning att de är registrerade. Detta är nästa generationens plattformstjänst, som kopplar samman Samsungs produkter som en öppen källkodsplattform, med kapacitet att koppla upp inte bara till våra produkter, utan också till andra IoT:er.

SmartThings i vardagen

Steg 1. Kontrollera anslutningsvillkor

Innan du kopplar din smartphone till din luftvärmepump måste du kontrollera att nedanstående villkor uppfylls:

Android

iOS (iPhone)

OS

Android 6.0 eller högre

iOS 10.0 eller högre

Typ av enhet

Smartphone, Surfplatta

iPhone 6 eller senare, iPad

Storlek på RAM-minne

2 GB eller mer

2 GB eller mer

Upplösning

1280*720(HD)

1920*1080(FHD)

2560*1440(WQHD)

1334*750

1920*1080

Kriterier App

RAM 2 GB eller mer

Bluetooth profil 4.0 eller högre

Terminal med möjlighet att spegla Wi-Fi

RAM 2 GB eller mer

Bluetooth profil 4.0 eller högre

Terminal med möjlighet att spegla Wi-Fi

Steg 2. Koppla din smartphone till WiFi-nätverket

• På din smartphone: Tryck på Inställningar → Anslutning → Wi-Fi → Välj den router du vill ansluta till (ange lösenord vid inställning av säkerhet)
  • När den är korrekt ansluten kommer den valda routern i det aktuella nätverket att markeras som “ansluten”

Notera:

• Routerns namn (SSID) kan ställas in med engelskt alfabet, symboler och siffror (specialtecken stöds ej).
  • 2.4 GHz-anslutning tillgänglig när luftkonditionering ansluts till Wi-Fi-nätverket.
  • Minst 3 mottagande antenner för WiFi-nätverket ska visas.
  • När du kopplar din hushållsapparat till din smartphone med SmartThings måste du säkerställa att båda enheterna är anslutna till samma router.

Steg 3. Installera SmartThings-appen

• Ladda ner och installera SmartThings-appen från butiken (Google Play Store, Apple App Store, eller Samsung Galaxy Apps).
  • Använd nyckelordet “SmartThings” för att hitta appen.

Steg 4. Skapa ett Samsung-konto

• Du måste logga in på ett Samsung-konto innan du kan börja använda SmartThings-appen.
  • Följ anvisningarna i SmartThings-appen för att skapa ett Samsung-konto.
  • Om du har en smartphone från Samsung kan du lägga till ditt Samsung-konto i telefonens inställningsapp. Därefter loggas du automatiskt in på ditt Samsung-konto.

Steg 5. Koppla din smartphone till luftvärmepumpen

1. Kontrollera först och främst att din luftvärmepumpoch Wifi-router har kopplats in till den elektriska tillförseln.

2. Kör igång SmartThings-appen. Tryck på plus-knappen och välj [Lägg till enhet] på hemskärmen.

Välj lägg till enhet på hemskärmen

3. Välj [Luftkonditionering] och [Luftkonditionering Rum] i denna ordningsföljd.

Välj Luftkonditionering och Luftkonditionering Rum

4. Tryck på [Start]-knappen.

5. Välj plats och rum för luftkonditioneringen och tryck Nästa på den nedre skärmen.

Välj plats och rum

6. Tryck och håll in Timer-knappen på fjärrkontrollen tills ikonen för luftkonditionering syns i appen. Det kan ta en stund för enheten att ansluta till Internet.

Välj plats och rum

7. Tryck på strömknappen på luftkonditioneringen.

Tryck på strömknappen på luftkonditioneringen

8. Skriv in Wifi-informationen för att ansluta dem båda.

Skriv in Wifi-informationen

9. Vänta tills luftkonditioneringen har registrerats med ditt Samsung-konto.

10. Registreringen är klar. Ställ in luftkonditioneringens namn.

Registreringen är klar

6. Tryck och håll in Timer-knappen på fjärrkontrollen tills AP visas på luftkonditioneringen. Tryck på Nästa på den nedre skärmen.

Tryck och håll in timer-knappen på fjärrkontrollen

7. Öppna appen Inställningar i din iPhone och gå till WiFi för att koppla upp till det nätverksnamn som börjar med rum a/c.

Lösenordet är 1111122222. (“1” 5 gånger och “2” 5 gånger)

Koppla upp wifi-nätverket med lösenord

8. När enheten är ansluten till WiFi-nätverket, kör igång SmartThings-appen igen. Skriv in din WiFi-information för att koppla enheten till ett WiFi-nätverk och tryck på Nästa. WiFi-informationen skickas till luftkonditioneringen.

Skriv in Wifi-informationen

9. Vänta tills luftkonditioneringen har registrerats med ditt Samsung-konto.

10. Registreringen är klar. Ställ in luftkonditioneringens namn.

Registreringen är klar

Notera:

• Alla beskrivna funktioner och steg kopplade till SmartThings-appen kan variera beroende på version av programvara.
  • När man använder mobildata kan det tillkomma kostnader för nedladdning och trådlös kommunikation mellan enheter.
  • Tillgängliga tekniker och funktioner kan variera beroende på land, tjänsteleverantör, nätverksmiljö eller produkt.