Så felsöker du problem med programuppdateringar

Om du inte kan uppdatera programvaran till den senaste versionen kan det bero på otillräckligt lagringsutrymme på enheten. Läs vidare för mer information om datahantering.

Radera appar du inte använder

Att radera en app som du inte använder är ett enkelt sätt att frigöra lagringsutrymme på enheten. Tryck på och håll appikonen nedtryckt och välj sedan Avinstallera. Du kan även följa stegen nedan.

Välj Appar Välj Appar

Steg 1. Gå till Inställningar och välj Appar.

Välj app som ska raderas från listan Välj app som ska raderas från listan

Steg 2. Välj en app som du vill radera från listan.

Avinstallera appen Avinstallera appen

Steg 3. Välj Avinstallera.

Tryck på OK för att radera appen Tryck på OK för att radera appen

Steg 4. Tryck på OK för att radera appen.

Så här kan du rensa cacheminnet och ta bort tillfälliga filer i en app.

Välj Appar Välj Appar

Steg 1. Gå till Inställningar och välj Appar.

Välj appen som du vill rensa cacheminnet från Välj appen som du vill rensa cacheminnet från

Steg 2. Välj en app som du vill rensa cacheminnet från.

Välj Lagring Välj Lagring

Steg 3. Välj Lagring.

Tryck på Töm cache Tryck på Töm cache

Steg 4. Tryck på Töm cache.

Du kan också rensa hela cacheminnet på en gång genom att optimera enheten. Följ stegen nedan.

Batteri och enhetsvård Batteri och enhetsvård

Steg 1. Gå till Inställningar och välj Batteri och enhetsvård.

Tryck Optimera nu Tryck Optimera nu

Steg 2. Tryck Optimera nu.

Tryck på Klart för att slutföra optimeringen Tryck på Klart för att slutföra optimeringen

Steg 3. Tryck på Klart för att avsluta.

Obs:

• Var noga med att inte välja Rensa data. Detta raderar alla data som är kopplade till appen.

Genom att ladda upp dina data till molnet kan du hantera filer utan att oroa dig för otillräckligt lagringsutrymme på enheten. Prova att använda Samsung Cloud om du inte kan uppdatera programvaran på grund av bristen på lagringsutrymme. Du kan fortsätta att säkerhetskopiera dina data med samma metod.

Välj ett Samsung-konto Välj ett Samsung-konto

Steg 1. Gå till Inställningar och välj Samsung account.

Välj Samsung Cloud Välj Samsung Cloud

Steg 2. Välj Samsung Cloud.

Säkerhetskopiera data i Samsung Cloud Säkerhetskopiera data i Samsung Cloud

Steg 3. Välj Säkerhetskopiera data.

Välj typen av data som ska laddas upp till Samsung Cloud Välj typen av data som ska laddas upp till Samsung Cloud

Steg 4. Välj typen av data som ska laddas upp till molnet.

Välj Säkerhetskopiera nu Välj Säkerhetskopiera nu

Steg 5. Välj Säkerhetskopiera nu.

Obs:

• Du måste vara inloggad på ett Samsung-konto för att komma åt Samsung Cloud.
  • Om du aktiverar Säk.kopiera autom. vid roaming i steg 4 kommer enheten automatiskt att säkerhetskopiera dina valda data när den är ansluten till internet.

Om du har tillräckligt med lagringsutrymme på enheten men inte kan uppdatera programvaran kan du prova att uppdatera den i Säkert läge.

Tryck på och håll knappen volym ned och sidoknappen nedtryckta Tryck på och håll knappen volym ned och sidoknappen nedtryckta

Steg 1. Tryck på och håll knappen volym ned och sidoknappen nedtryckta.

stäng av enheten  stäng av enheten

Steg 2. Välj Stäng av.

Tryck på och håll knappen volym ned och sidoknappen nedtryckta Tryck på och håll knappen volym ned och sidoknappen nedtryckta

Steg 3. Tryck på och håll knappen volym ned och sidoknappen nedtryckta samtidigt när skärmen har stängts av.

Släpp sidoknappen samtidigt som du håller knappen volym ned nedtryckt Släpp sidoknappen samtidigt som du håller knappen volym ned nedtryckt

Steg 4. När Samsunglogotypen visas på skärmen ska du släppa sidoknappen samtidigt som du håller knappen volym ned nedtryckt.

Försök att uppdatera i Säkert läge Försök att uppdatera i Säkert läge

Steg 5. Släpp knappen när Säkert läge visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen. Försök att uppdatera i Säkert läge.

Du kan växla från Säkert läge till normalt läge via stegen nedan.

Steg 1. Tryck på och håll knappen volym ned och sidoknappen nedtryckta.

Steg 2. Välj Omstart

Växla från Säkert läge till normalt läge

Obs:

• Placering av volymknappen och sidoknappen kan variera beroende på enhetsmodell.

Obs: Skärmdumpar från enheter och menyer kan variera beroende på enhetsmodell och programvaruversion.

Så här använder du Samsung Members app

Om du har några problem med din Samsung-mobil, surfplatta eller annan bärbar enhet, kan du skicka en fråga till oss genom Samsung Members-appen. Lär dig mer om att rapportera ett fel.