Hur du använder TalkBack funktionen

TalkBack eller röstassistent är en funktion som hjälper blinda och synskadade användare. Den ger röstfeedback så att du kan använda telefonen eller surfplattan utan att titta på skärmen. Funktionsnamnen varierar beroende på programvaruversionen, men funktionerna är desamma. Se guiden nedan för att aktivera eller inaktivera TalkBack-funktionen på din telefon.

Innan du börjar, se till att din mobilenhet och dess appar har de senaste uppdateringarna. För att uppdatera, följ dessa steg:

Steg 1. Gå till Inställningar> Programvaruuppdatering.

Steg 2. Tryck på Hämta och installera.

Steg 3. Följ anvisningarna på skärmen.

Hur du aktiverar och avaktiverar TalkBack

TalkBack-funktionen ger röstfeedback så att du kan använda telefonen utan att titta på skärmen. Den är avsedd för användare eller situationer där skärmen är svår att se. Följ stegen nedan för att aktivera TalkBack-funktionen.

Steg 1. Öppna Inställningar och välj sedan Tillgänglighet.

Steg 2. Tryck på TalkBack.

Steg 3. Svep på TalkBack, för att aktivera.

Steg för steg för att aktivera Talkback.

För att avaktivera TalkBack, svep av aktiverings knappen och tryck snabbt två gånger på skärmen (vart som helst).

Obs:

• Medan TalkBack används, kommer vissa funktioner inte vara tillgängliga.
  • På enheter med One UI 3.1 kallas den TalkBack, men på enheter med tidigare programversioner kallas den här funktionen Röstassistent eller Skärmläsare.

Hur använder du TalkBack

När du aktiverar TalkBack startar telefonen röståterkoppling och en handledning om hur du använder TalkBack kommer automatiskt visas upp. Så här använder du TalkBack.

• Svep till höger eller vänster för att flytta mellan objekt.
Talkback valda objekt.
  • Tryck på det valda objektet en gång för att läsa texten på skärmen högt. Dubbeltryck på objektet för att aktivera funktionen.
Talkback högläsning.
  • Dra med två fingrar för att bläddra.
Talkback bläddra.

Om du aktiverar genvägen TalkBack kan du aktivera och inaktivera funktionen genom att trycka på volymknapparna uppåt/nedåt samtidigt.

Inställningar för TalkBack

Du kan konfigurera TalkBack inställningarna efter behov. Följ stegen nedan.

Steg 1. Gå till Tillgänglighet och välj TalkBack.

Steg 2. Tryck på Inställningar.

Steg 3. Konfigurera dina inställningar för att anpassa TalkBack efter dina behov.

Talkback inställningar.
  • Nya funktioner med TalkBack: Kontrollera viktiga uppdateringar och ändringar i TalkBack.
  • Inställningar för text till tal: Ändra inställningarna för text-till-tal-funktioner som används när TalkBack är aktiverat. Du kan exempelvis ändra språk och hastighet.
  • Verbosity: Anpassa de detaljerade inställningarna för röståterkoppling.
  • Tala lösenord: Ställ in enheten så att den läser upp tecknen högt när du anger ditt lösenord. Om du inaktiverar den här funktionen kommer enheten endast att läsa upp lösenordet högt när du använder hörlurar.
  • Ljud och vibrationer: Ändra ljudinställningar för TalkBack.
  • Anpassa gester: Visa olika fingergester för att styra skärmen när du använder TalkBack och anpassa inställningarna för gester.
  • Anpassa menyer: Välj vilka TalkBack-menyer och läsmenyer som ska användas.
  • Braille-tangentbord: Skriv enkelt in bokstäver och siffror på skärmen med hjälp av ett punktskriftstangentbord med 6 punkter.
  • Handledning och hjälp: Lär dig hur du använder TalkBack.
  • Avancerade inställningar: Konfigurera avancerade inställningar för TalkBack.
  • Öppna TalkBack i Galaxy Store: Starta TalkBack från Galaxy Store och kontrollera om det finns uppdateringar.

Obs: Enhetsbilderna och menyer kan variera, beroende på enhetsmodell och programvara.

Hur du använder Samsung Members-appen

Om du upplever svårigheter med din Samsung mobil, surfplatta, eller andra bärbara mobila apparater, kan du ställa din fråga på Samsung Members-appen. Läs mer om hur man skickar en felrapport.