Hur du minskar ansträngningen i ögonen genom att använda mörkt läge på din Galaxy-telefon

Du kan välja Mörkt Läge på din Galaxy-telefon för att kunna se skärmen bra även i mörka miljöer. Se guiden nedan om hur du kan använda Mörkt Läge för att minska ansträngningen för ögonen.

Innan du börjar, se till att din mobilenhet och dess appar har de senaste uppdateringarna. För att uppdatera, följ dessa steg:

Steg 1. Gå till Inställningar> Programvaruuppdatering.

Steg 2. Tryck på Hämta och installera.

Steg 3. Följ anvisningarna på skärmen.

Hur du aktiverar på Mörkt Läge

När du använder enheten på natten eller på en mörk plats kan du aktivera funktionen Mörkt Läge och på så sätt minska ansträngningen för ögonen. Du kan ställa in ett schema för att tillämpa Mörkt läge. Följ nedanstående steg för att aktivera Mörkt Läge.

Steg 1. Svep ner från skärmens övre del för att öppna Snabbpanelen.

Steg 2. Tryck på Mörkt Läge ikonen. För att avaktivera trycker du på ikonen igen.

Aktivera mörkt läge.

På telefoner med Android 10 eller nyare kan du också komma åt Mörkt Läge på skärmen för Inställningar.

Mörkt läge alternativa steg.

Obs:

• Mörkt Läge kanske inte fungerar om du använder ett nedladdat tema, ett teckensnitt med hög kontrast eller vissa externa appar.
  • Beroende på modell och version kan Mörkt Läge kallas Nattläge.
  • Mörkt Tema kanske inte tillämpas i vissa appar.

Ange ett schema för mörkt läge

Du kan ställa in Mörkt Läge så att det aktiveras eller avaktiveras automatiskt. Följ stegen nedan för att automatiskt slå på Mörkt Läge vid solnedgången eller vid en viss tidpunkt. Även om du ställer in en schemalagd tid för Mörkt Läge kan du fortfarande slå på eller stänga av det manuellt när du vill.

Svep ner från skärmens övre del för att öppna Snabbpanelen. Svep ner från skärmens övre del för att öppna Snabbpanelen.

Steg 1. Svep ner från skärmens övre del för att öppna Snabbpanelen.

Mörkt Läge vald. Mörkt Läge vald.

Steg 2. Tryck och håll Mörkt Läge ikonen intryckt tills inställningar öppnas.

Solnedgång till soluppgång vald. Solnedgång till soluppgång vald.

Steg 3. Svep på för att aktivera Slå på enligt schema. Välj Solnedgång till Soluppgång för att Mörkt Läge ska aktiveras då. I det här fallet måste platsangivelse vara aktiverat.

Anpassat schema. Anpassat schema.

Steg 4. Du kan också välja ett Anpassat schema och ställa in ditt eget schema för Mörkt Läge.

Ställ in tid. Ställ in tid.

Steg 5. Tryck Starttid, välj önskad tid och tryck sedan på Klar. Sedan trycker du Sluttid, välj önskad tid och tryck sedan på Klar.

Obs: Enhetsbilderna och menyer kan variera, beroende på enhetsmodell och programvara.

Hur du använder Samsung Members-appen

Om du upplever svårigheter med din Samsung mobil, surfplatta, eller andra bärbara mobila apparater, kan du ställa din fråga på Samsung Members-appen. Läs mer om hur man skickar en felrapport.