Hur du synkroniserar kontakterna på din Galaxy-telefon till ditt Google-konto och ser de synkroniserade kontakterna

Galaxy-telefonen kan synkronisera kontakter till flera olika tjänster. Du kan kontrollera och använda de sparade kontakterna i Google-kontot på din telefon genom att synkronisera dem. När dina kontakter synkroniseras till ditt Google-konto kommer de automatiskt att fortsätta synkroniseras så länge du är ansluten till internet.

Innan du prövar rekommendationerna nedan ska du kontrollera att din enhets programvara och de relaterade apparna är uppdaterade till den senaste versionen. Följ de här stegen för att uppdatera din mobila enhets programvara:

Steg 1. Gå till Inställningar > Programvaruuppdatering.

Steg 2. Tryck på Hämta och installera.

Steg 3. Följ instruktionerna på skärmen.

Hur du synkroniserar ditt Google-konto i appen Kontakter

För att synkronisera ditt Google-konto ska du börja med att kontrollera att du är ansluten till internet. Du behöver dessutom ha ett Google-konto. Följ stegen nedan för att synkronisera kontakterna i ditt Google-konto med kontakterna i din telefon.

Steg 1. Öppna appen Kontakter och tryck sedan på Meny (de tre horisontella linjerna) längst ned.

Steg 2. Tryck på Hantera kontakter

Synkronisera kontakter steg1

Steg 3. Tryck på Synkronisera kontakter

Steg 4. Tryck på reglaget för att aktivera ditt Google-konto.

Synkronisera kontakter steg2

Steg 5. Tryck på Synkronisera för att börja synkronisera dina kontakter med ditt Google-konto.

Synkronisera kontakter steg3

När synkroniseringen har slutförts importeras de sparade kontakterna i ditt Google-konto till appen Kontakter. Du kan både se kontakterna som finns sparade på din telefon och kontakterna som importerades från ditt Google-konto.

Obs!

• Du kan även lägga till flera Google-konton genom att trycka på + Lägg till konto
  • Innan du synkroniserar ska du börja med att logga in på ditt Google-konto i en webbläsare och säkerhetskopiera dina kontakter. Om ett synkroniseringsfel uppstår kan kontakterna raderas, och när de väl har raderats kan de inte återställas.

Hur du ställer in en standardlagringsplats när du skapar en ny kontakt

Om du gör ditt Google-konto till standardlagringsplatsen kommer varje ny kontakt du skapar att synkroniseras och sparas till ditt Google-konto. Så här gör du ditt Google-konto till din standardlagringsplats:

Steg 1. Tryck på Ställ in standardlagringsplats i menyn Hantera kontakter.

Steg 2. Välj Google-kontot.

Inställning av standardlagringsplats

Obs! Om du skapar en ny kontakt och lagringsplatsen är inställd på ”Min telefon” eller ett annat konto, kommer den inte att sparas till Google-kontot.

Hur du ser synkroniserade kontakter i Google

När du skapar en ny kontakt på din telefon kan du välja var du vill att kontakten ska sparas. Om du väljer ett Google-konto och sparar en ny kontakt kommer den att synkroniseras med kontakterna i ditt Google-konto och kan även visas på Google-webbplatsen. Följ stegen nedan för att se dina synkroniserade kontakter i Google.

Steg 1. Gå till Google-webbplatsen via en webbläsare.

Steg 2. När du väl har loggat in på ditt Google-konto klickar du på din Profil-ikon.

Steg 3. Tryck på Hantera ditt Google-konto.

Steg 4. Tryck på Personer och delning och välj Kontakter.

Steg 5. Du kommer att kunna se alla kontaktuppgifter som sparats i ditt Google-konto.

Obs! Platsen för kontakter och menynamn på Google-webbplatsen kan eventuellt ändras enligt Googles policy.

Enhetens skärmbilder och menyer kan variera beroende på enhetsmodell och programvaruversion.

Om du har problem med din Samsung-mobil, -surfplatta eller -tillbehör, kan du ställa dina frågor till oss i Samsung Members-appen.

Detta gör att vi kan titta närmare på vad det är som pågår. Alla data är anonymiserade och lagras endast under den tid utredningen pågår. Läs mer om hur du skickar en felrapport i ”Hur du använder Samsung Members-appen”.