Hur man skaffar ett Samsung-konto och fördelarna med att ha ett sådant

För att kunna njuta av alla fördelar som Samsung Account erbjuder ska du börja med att skapa ett konto, antingen från din mobil eller från webbplatsen för Samsung account.

Fördelarna med ett Samsung-konto

Ditt Samsung-konto är ett gratis och inbyggt medlemskap som ger dig möjlighet att använda Samsungs tjänster på smartphones, surfplattor, webbplatser, TV-apparater och andra enheter. Använd olika Samsung-tjänster via ditt Samsung-konto och slipp registrera dig separat för varje tjänst. Ditt Samsung-konto ger dig inte bara tillgång till exklusiva appar som SmartThings och Samsung Pay, det låter dig dessutom säkerhetskopiera, återställa och synkronisera din data mellan mobila enheter, om mer därtill. Det är också till hjälp om du skulle glömma ditt ID eller lösenord.

Hur man skapar ett Samsung account

Du kan registrera dig för ett Samsung account med en Samsung-enhet eller från Samsungs webbplats.

• Registrera dig från din Samsung smartphone

Om du vill registrera dig från en Samsung smartphone följ stegen nedan:

Skärmen för Inställningar. Skärmen för Inställningar.

Steg 1. Gå till "Inställningar" på skärmen för appar och välj "Konton och säkerhetskopiering".

Skärmen för Konton och säkerhetskopiering. Skärmen för Konton och säkerhetskopiering.

Steg 2. Tryck sedan på “Hantera konton”.

Skärmen för Hantera konton. Skärmen för Hantera konton.

Steg 3. Därefter trycker du på “Lägg till konto”.

Skärmen för Lägg till konto. Skärmen för Lägg till konto.

Steg 4. Markera Samsung account.

Valet för Skapa konto markerat. Valet för Skapa konto markerat.

Steg 5. Fyll i din personliga information och tryck därefter på “Skapa konto”.

Steg 6. Du kommer att bli ombedd att ställa in tvåstegsverifieringen och för detta så måste du registrera ditt telefonnummer. När du har angett det trycker du på knappen "Ok".

Steg 7. Därefter väljer du ”Gå till inkorgen” där du slutligen bekräftar ett email för att sedan kunna börja använda ditt nya Samsung account.

Om du vill registrera dig på Samsungs webbplats följ stegen nedan:

Steg 1. Besök webbplatsen för Samsung account och välj "Skapa konto”.

Steg 2. Läs och godkänn villkoren genom att klicka på "Godkänn".

Steg 3. Ange din personliga information och ställ in tvåstegsverifiering.

Steg 4. När du har angett all information och slutfört tvåstegsverifieringen behöver du bara bekräfta din e-postadress för att börja använda ditt Samsung account.

Ja, men det kan ändras beroende på var du befinner dig. Läs vidare för mer information om bestämmelser för minimiålder.

Observera: I de länder som inte anges nedan är 13 år den lägsta åldern för att skapa ett eget Samsung account.

• Minimiålder 13 år: USA, Kanada, Singapore, Portugal, Belgien, Estland, Lettland, Finland, Grönland, Island, Brasilien.

• Minimiålder 14 år: Korea, Spanien, Ukraina, Kina, Storbritannien, Gibraltar, Cypern, Nordmakedonien, Bulgarien, Litauen, Italien, Österrike, Ryssland, Georgien, Peru, Andorra, Chile, Venezuela.

• Minimiålder 15 år: Vietnam, Grekland, Serbien, Danmark, Färöarna, Norge, Tjeckien, Australien, Japan, Frankrike.
  • Minimiålder 16 år: Tyskland, Ungern, Nederländerna, Irland, Monaco, Kroatien, Kosovo, Slovenien, Luxemburg, Liechtenstein, Sverige, Slovakien, Polen, Armenien, Aruba, Nederländska Karibien, Curaçao, Saint Martin, San Marino, Rumänien.

• Minimiåler 18 år: Mexiko, Albanien, Montenegro, Azerbajdzjan, Uzbekistan, Hongkong, Malaysia, Indonesien, Nya Zeeland, Sydafrika, Nigeria, Senegal, Kenya, Ghana, Colombia.

• Minimiålder 19 år: Algeriet.

• Minimiålder 20 år: Thailand.

Vad är tvåstegsverifiering?

Med tvåstegsverifiering blir ditt konto extra säkert. För att logga in behöver du ditt lösenord plus en verifieringskod från ett textmeddelande som skickas till din telefon, från en autentiseringsapp eller en uppsättning reservkoder. Även om någon får tag på ditt lösenord kan de inte logga in eftersom de inte har dina verifieringskoder.

Det är lättare än du tror för någon att stjäla ditt lösenord. Därför rekommenderar vi starkt att du använder tvåstegsverifiering för att skydda ditt så att inte följande kontoinformation kan hamna hos obehöriga:

• Din samtalshistorik och dina textmeddelanden.
  • Foton som du har lagrade i molnet.
  • Tillgång till dina länkade konton.

Tvåstegsverifieringen håller obehöriga borta från ditt konto, även om de har ditt lösenord.

Gå menyn för Inställningar på din enhet och tryck sedan på din profilbild i det högra hörnet av skärmen. Klicka sedan på alternativet Säkerhet och sekretess och tryck på Tvåstegsverifiering.

Verifiera det telefonnummer som du ska använda för att få verifieringskoder via textmeddelande.

När du har aktiverat tvåstegsverifieringen måste du varje gång du loggar in på ditt Samsung account ange den verifieringskod som skickas till ditt telefonnummer, förutom andra verifieringsmetoder som du har inställda.

För att aktivera tvåstegsverifiering följ stegen nedan.

1 Ange ID och lösenord.
2 Bekräfta verifieringskoden som skickats till din telefon.
3 Ange verifieringskoden och logga in.

Du kan välja Hoppa över tvåstegsverifiering på den här telefonen nästa gång på den enhet du använder för att logga in. När den här enheten väljs som en betrodd enhet behöver du inte längre utföra tvåstegsverifieringen på den enheten.

Ditt Samsung account har fler än ett alternativ för att ta emot verifieringskoder. Dessa alternativ inkluderar att ta emot koder via SMS-textmeddelande, använda en autentiseringsapp (t.ex. Microsoft™ Authenticator) och engångskoder.

Även om du inte har samma telefonnummer som du ursprungligen registrerade, om du förlorar din mobiltelefon eller om du inte kan ta emot textmeddelandet med engångskoden, kan du ändå få tillgång till ditt Samsung account med något av de andra alternativen. Du väljer den metod som du föredrar för att verifiera ditt konto.

Skärmen för tvåstegsverifiering med alternativen "SMS", "Autentiseringsapp" och "Engångskoder" markerade. Skärmen för tvåstegsverifiering med alternativen "SMS", "Autentiseringsapp" och "Engångskoder" markerade.

Det finns olika verifieringsmetoder som du kan välja för att logga in på ditt Samsung account: "SMS", "Autentiseringsapp" och "Engångskoder".

Du kan registrera upp till tre telefonnummer för att ta emot verifieringskoden via SMS. Dessa enheter måste vara registrerade på ditt Samsung-konto.

För att hålla din information säker bör du komma ihåg att ofta uppdatera ditt lösenord samt använda tvåstegsverifiering och att inte använda samma ID och lösenord som du använder för andra tjänster.

För mer information besök webbplatsen för Samsung account.

Det finns tre andra alternativ att få verifieringskoden än via SMS till ditt vanliga nummer:

1 Om du har en annan Galaxy-enhet som är inloggad på ditt Samsung account skickas en verifieringskod till den enheten via SMS.
2 Du kan också använda en app med engångslösenord (autentiseringsapp), till exempel Microsoft™ Authenticator-appen, för att få verifieringskoden.

För att konfigurera en OTP-app går du till Inställningarna på din enhet, trycker på profilbilden på ditt Samsung account, väljer Säkerhet och sekretess, sedan Tvåstegsverifiering och slutligen aktiverar du autentiseringsappen.

Observera: Om du inte kan installera och aktivera autentiseringsappen kan du behöva registrera din enhet i listan över betrodda enheter via Inställningar, tryck på din profilbild för Samsung account, välj Säkerhet och sekretess, sedan Tvåstegsverifiering och klicka slutligen på Betrodda enheter.

3 Du kan använda en av de säkerhetskoder som skickas till dig när du aktiverar tvåstegsverifiering. Om du inte kan ta emot textmeddelanden och inte kan installera en OTP-app kan du använda en säkerhetskod.

För mer information om hur man ställer in tvåstegsverifiering besök Samsung accounts webbplats

Om du har ett nytt telefonnummer eller ett telefonnummer som du inte längre använder kan du lägga till eller ta bort detta från ditt konto. Kom ihåg att du kan registrera upp till tre telefonnummer.

1 Mobil enhet: Gå till menyn för Inställningar, tryck på Samsung account, välj konto och tryck på Säkerhet och sekretess. Klicka sedan på Tvåstegsverifiering, välj SMS och tryck slutligen på Lägg till för att registrera ett annat nummer.
2 Dator och Webbplats: Gå till den officiella webbplatsen för Samsung account, klicka på Logga in, gå till Säkerhet, välj Lösenord och säkerhet, klicka på Tvåstegsverifiering och tryck sedan på SMS och Redigera personuppgifter och Lägg till ett telefonnummer för att ta emot textmeddelanden.

Observera: Om du bytt telefonnummer och behöver uppdatera detta så att du får koden till tvåstegsverifieringen till rätt telefonnummer måste du Kontakta Samsung Support som kontrollerar dina uppgifter och skapar ett ärende åt dig för att uppdatera detta.

För ökad säkerhet och för att skydda din personliga information kan tvåstegsverifiering inte stängas av.

Hur gör jag för att återställa mitt Samsung ID eller lösenord?

Om du glömmer eller förlorar ditt Samsung-ID och lösenord finns det en rad lösningar för att återställa dem. Läs vidare för mer information.

Det är möjligt att du förlorar eller glömmer inloggningsinformationen för ditt Samsung account. Om du inte kommer ihåg ditt Samsung-ID följer du dessa steg för att återställa det:

Steg 1. Öppna sidan för inloggning till ditt Samsung-account och välj ”Hitta ID”. Steg 1. Öppna sidan för inloggning till ditt Samsung-account och välj ”Hitta ID”.

Steg 1. Gå till Samsung account och välj ”Hitta ID”.

Steg 2. Ange ditt återställningstelefonnummer eller e-post och tryck på Fortsätt. Steg 2. Ange ditt återställningstelefonnummer eller e-post och tryck på Fortsätt.

Steg 2. Ange ditt återställningstelefonnummer och e-postadress och tryck på “Fortsätt”.

Steg 3. Ange din personliga information och välj därefter Fortsätt. Steg 3. Ange din personliga information och välj därefter Fortsätt.

Steg 3. Ange din personliga information och tryck på "Fortsätt".

Om du inte kommer ihåg lösenordet till ditt Samsung account, följ dessa steg för att återställa det:

Steg 1. Öppna Samsung account och välj Har du glömt lösenordet? Steg 1. Öppna Samsung account och välj Har du glömt lösenordet?

Steg 1. Öppna Samsung account och välj sedan ”Har du glömt lösenordet?”.

Steg 2. Ange ditt Samsung-ID (e-post) och tryck på ”Återställ lösenord”. Steg 2. Ange ditt Samsung-ID (e-post) och tryck på ”Återställ lösenord”.

Steg 2. Ange ditt Samsung-ID (e-postadress) och tryck sedan på ”Återställ lösenord”.

Steg 3. Om du inte verifierade ditt telefonnummer när du registrerade dig för Samsung-kontot måste du ange din e-postadress och klicka på alternativet "Fortsätt". Steg 3. Om du inte verifierade ditt telefonnummer när du registrerade dig för Samsung-kontot måste du ange din e-postadress och klicka på alternativet "Fortsätt".

Steg 3. Om du inte verifierade ditt telefonnummer när du registrerade ditt Samsung account måste du ange din e-postadress och trycka på ”Fortsätt”.

Ett e-postmeddelande skickas till den angivna adressen där du enkelt kan återställa ditt lösenord.

Observera: Om e-postadressen du angav när du registrerade ditt Samsung account har tagits bort, eller om du inte får e-postmeddelandet om återställning av lösenord, vänligen kontakta Samsung Support.

Du kan också återställa ditt lösenord på följande sätt:

• Om du har angett en säkerhetsfråga för ditt konto:
Steg 1. På skärmen Verifiera att det är du trycker du på "Verifiera med säkerhetsfråga". Steg 1. På skärmen Verifiera att det är du trycker du på "Verifiera med säkerhetsfråga".

Steg 1. På skärmen för Verifiera att det är du välj ”Verifiera med säkerhetsfråga”.

Steg 2. Ange ditt svar och tryck på “Verifiera”. Om ditt svar är korrekt kommer du att kunna återställa ditt lösenord. Steg 2. Ange ditt svar och tryck på “Verifiera”. Om ditt svar är korrekt kommer du att kunna återställa ditt lösenord.

Steg 2. Ange ditt svar och tryck på ”Verifiera”. Om svaret är korrekt kommer du att kunna återställa dig lösenord direkt.

Vad är inloggning med Google?

Samsung erbjuder en funktion som gör det enkelt och bekvämt att använda ett Google-konto för att logga in på ditt Samsung account och på så sätt ha ett konto för två olika appar.

Steg 1. Klicka på Logga in med Google på skärmen för inloggning på Samsung account. Steg 1. Klicka på Logga in med Google på skärmen för inloggning på Samsung account.

Steg 1. Gå till Samsung account och tryck på "Logga in med Google" på inloggningsskärmen.

Steg 2. På popup-menyn väljer du vilket Google-konto du vill logga in på. Steg 2. På popup-menyn väljer du vilket Google-konto du vill logga in på.

Steg 2. Välj vilket Google-konto du vill använda för att logga in.

Steg 3. Gör en "Tvåstegsverifiering" och använd bara ditt Google-konto. Steg 3. Gör en "Tvåstegsverifiering" och använd bara ditt Google-konto.

Steg 3. Koden som skickas via SMS till din telefon använder du för att logga in med ”Tvåstegsverifiering”. Du kan sedan använda ditt Google-konto med ditt Samsung account.

Steg 1. I menyn för "Inställningar" trycker du på alternativet "Google". Steg 1. I menyn för "Inställningar" trycker du på alternativet "Google".

Steg 1. Gå till Inställningar och tryck på ”Google”.

Steg 2. Tryck på ditt Google-konto och klicka på pilen till höger om ditt konto. Steg 2. Tryck på ditt Google-konto och klicka på pilen till höger om ditt konto.

Steg 2. Logga in på ditt Google-konto.

Steg 3. Välj det Google-kontot som du vill använda genom att trycka på det. Steg 3. Välj det Google-kontot som du vill använda genom att trycka på det.

Steg 3. Välj det Google-kontot som du vill använda.

Varför får jag ett felmeddelande när jag loggar in på mitt Samsung account?

Ibland kan det uppstå problem med inloggningen på ditt Samsung account. Läs vidare så får du reda på vad du ska göra då.

Om du inte kan logga in bör du först kontrollera att din Android-version™ och ditt Samsung account är uppdaterade.

Besök Samsung accounts webbplats. Ibland kan inloggningsproblem orsakas av tillfälliga systemproblem.

1 Om du får ett felmeddelande som "Ett fel inträffade under en SSL-anslutning" eller "Inloggningen misslyckades på grund av skillnaden mellan aktuell tid och enhet", kontrollera datum- och tidsinställningarna på din enhet. Av säkerhetsskäl kräver Samsung account att datum- och tidsinställningarna matchar det faktiska datumet och tiden.
2 Om du fortfarande har problem med att logga in, vänligen kontakta kundsupport på Samsung accounts webbplats och välj "Skapa konto”. Välj alternativet Kontakta oss och förklara vilket felmeddelande du fick.

Våra tekniker kan också behöva få tillgång till din enhetslogg för att lösa ett problem. Så här hittar du loggen:

1 Gå till Telefon på enhetens startskärm.
2 Skriv *#9900# i fältet för telefonnummer.
3 Gå till Felsökningsnivå (Debug Level) och välj HIGH (Om HIGH inte finns, tryck på MID). När du har ändrat felsökningsnivån startas telefonen om automatiskt.
1 Anslut din telefon till en dator med en USB-kabel.
2 I File Explorer trycker du på Telefon, kopierar mappen "Logg" och skickar den sedan. Skicka bara den fil som matchar detta format: dumpState_< code_date>.log (t.ex. dumpState_G950FXXU4DSDA_201905231831.log)

Vad du ska göra om du upptäcker misstänkt aktivitet på ditt Samsung account

När du använder ditt Samsung account kan du upptäcka misstänkt aktivitet som till exempel ett okänt inloggnings- eller hackningsförsök. Läs följande information om vad du kan göra om du hittar obehörig aktivitet på ditt Samsung-konto.

Kontrollera först aktiviteten på ditt Samsung account. Om du hittar något av följande på ditt konto kan det betyda att ditt konto använts av någon annan.

1 Ett nytt e-postmeddelande om inloggning när du inte loggade in.
2 Eventuella ändringar som gjorts i dina inställningar.
3 All typ av aktivitet på ditt konto som du inte har godkänt.
Steg 1. Gå till Inställningar på din enhet och tryck på din Samsung account profil. Steg 1. Gå till Inställningar på din enhet och tryck på din Samsung account profil.

Steg 1. Gå till Inställningar och tryck på din Samsung account-profil.

Steg 2. Tryck på "Enheter" för att kontrollera om det finns någon aktivitet på ditt konto som du inte har godkänt. Steg 2. Tryck på "Enheter" för att kontrollera om det finns någon aktivitet på ditt konto som du inte har godkänt.

Steg 2. Tryck på "Enheter" för att kontrollera om det finns aktivitet på ditt konto som du inte har godkänt.

Steg 1. Gå till Samsung accounts officiella webbplats och logga in på ditt konto. Steg 1. Gå till Samsung accounts officiella webbplats och logga in på ditt konto.

Steg 1. Gå till Samsung accounts webbplats och logga in på ditt konto.

Steg 2. Gå till din profil och välj fliken "Säkerhet". Steg 2. Gå till din profil och välj fliken "Säkerhet".

Steg 2. Gå till din Samsung account-profil och välj ”Säkerhet”.

Steg 3. Gå till "Senaste kontoaktiviteten", klicka på pilen för att granska din aktivitet. Steg 3. Gå till "Senaste kontoaktiviteten", klicka på pilen för att granska din aktivitet.

Steg 3. Gå till "Senaste kontoaktiviteten", klicka på pilen för att granska aktiviteten på ditt konto.

4 All okänd aktivitet i någon av de tjänster du använder. Till exempel:
  • Data i ditt cloud: Leta efter säkerhetskopiering, synkronisering eller raderade objekt som du inte har godkänt.

• Galaxy Store / Galaxy Themes: Leta efter köp eller raderad köphistorik som du inte har godkänt.
1 Ändra ditt lösenord omedelbart. Du bör ändra ditt lösenord regelbundet och det bör vara nytt och inte användas för andra tjänster.
2 Ställ in tvåstegsverifieringen genom att följa stegen nedan.
  • Mobila eheter: Gå till Inställningar på din enhet och välj ”Konton och säkerhetskopiering”. Välj sedan ”Hantera konton”, tryck sen på ditt Samsung account och därefter ”Min profil”, ”Säkerhet och Sekretess” och slutligen ”Tvåstegsverifiering”.

• Dator och webbplats: Navigera till Samsung accounts webbplats och logga in med ditt Samsung-konto. Gå till ”Säkerhet” och tryck därefter ”Tvåstegsverifiering”.

Hur raderar jag mitt Samsung account?

Om du raderar ditt Samsung account permanent raderas också alla dina kontouppgifter, personlig information och eventuella återstående uppgifter.

Gå till  Samsung accounts webbplats följ stegen nedan.

Logga in på ditt Samsung-konto. Logga in på ditt Samsung-konto.

Steg 1. Logga in på ditt Samsung account.

Tryck på Profil längst upp. Tryck på Profil längst upp.

Steg 2. Välj Profil.

Tryck på Hantera Samsung account. Tryck på Hantera Samsung account.

Steg 3. Välj Hantera Samsung account.

Längst ner på sidan väljer du Radera kontot. Längst ner på sidan väljer du Radera kontot.

Steg 4. Välj ”Radera kontot”.

När du raderar ditt Samsung-konto raderas också dina uppgifter från alla Samsung-tjänster som är kopplade till ditt konto. Dessutom raderas all information som hör till ditt konto, t.ex. nedladdade objekt, köphistorik osv.

Se till att du loggar ut från dina enheter innan du raderar ditt Samsung account. När du raderar ditt konto loggar du inte automatiskt ut det från dina enheter. När ditt Samsung-konto har raderats kan du inte längre logga in på dina enheter för att återställa enheterna eller radera information på dina enheter.

Om du vill veta vilka tjänster du använder med ditt Samsung account besök  Samsung accounts webbplats.