Mät din kroppssammansättning med Galaxy Watch4-serien

Hittills har de smarta Galaxy-klockorna gjort många framsteg för att förbättra din hälsa. Galaxy Watch4-serien har mer avancerade sensorer för att analysera din kropp mer exakt. Framför allt den nya BIA-sensorn (Bioelectrical Impedance Analysis) gör att du kan beräkna ditt kroppsfett och till och med din muskelmassa. Följ guiden nedan för att mäta kroppssammansättningen med din Galaxy.

Innan du börjar, se till att din mobilenhet och dess appar har de senaste uppdateringarna. För att uppdatera, följ dessa steg:

Steg 1. Gå till Inställningar > Programvaruuppdatering.

Steg 2. Tryck på Hämta och installera.

Steg 3. Följ anvisningarna på skärmen.

Förstå din kropp med bioelektrisk impedansanalys (BIA)

Watch4 kroppsammansättning.

En BIA-sensor (Bioelectrical Impedance Analysis), som vanligtvis finns på intelligenta vågar, kan mäta din kroppssammansättning, t.ex. din skelettmuskelmassa eller fettmassa. Sensorn skickar mikroströmmar till kroppen för att mäta mängden muskler, fett och vatten i kroppen. Även om det är ofarligt för människor får du inte beräkna din kroppssammansättning om du är gravid.

Med en enda beröring och inom 15 sekunder kan Galaxy Watch4-serien kontrollera ditt aktuella kroppstillstånd.

Var medveten om följande villkor innan du börjar beräkna din kroppssammansättning

Du kan få mer exakta resultat av kroppssammansättningen genom att följa dessa mätvillkor:

• Mät vid samma tidpunkt på dagen (rekommenderas att mäta på morgonen).
  • Mät på fastande mage.
  • Mät efter toalettbesök.
  • Mät när du inte har din mens.
  • Mät innan du utför aktiviteter som får din kroppstemperatur att stiga, t.ex. träning, dusch eller bastu.
  • Avlägsna metallföremål (t.ex. smycken, piercings) från kroppen innan du börjar mäta.

Hur du mäter din kroppssammansättning

För att mäta din kroppssammansättning följ stegen nedan.

Watch4 mätning steg1. Watch4 mätning steg1.

Steg 1. Tryck på Samsung Health på app-skärmen.

Watch4 mätning steg2. Watch4 mätning steg2.

Steg 2. Tryck Kroppsssammansättning.

Watch4 mätning steg3. Watch4 mätning steg3.

Steg 3. Tryck Mät.

Watch4 mätning steg4. Watch4 mätning steg4.

Steg 4. Ange din vikt och tryck på Bekräfta.

Watch4 mätning steg5. Watch4 mätning steg5.

Steg 5. Placera mellan- och ringfingret på knapparna Hem och Tillbaka för att börja mäta din kroppssammansättning.

Watch4 mätning steg6. Watch4 mätning steg6.

Steg 6. Check measured body composition results on the screen.

Obs: Om du mäter kroppssammansättningen för första gången måste du ange din längd och ditt kön. Du kan också se fler detaljer på skärmen, genom att trycka på Hur man mäter.

För att se ytterligare information om kroppssammansättningen använder du klockramen eller sveper uppåt eller nedåt på skärmen.

Korrekt hållning vid mätning

• Lägg båda armarna i brösthöjd, så att armhålorna är fria och utan kroppskontakt.
  • Fingrarna som är placerade på knapparna Hem och Bakåt ska inte röra varandra. Endast de två knapparna ska beröras med fingrarna, inget annat.
  • För att få exakta mätresultat, stå stadigt och rör dig inte under mätningen.
  • Signalen kan avbrytas om fingrarna är för torra. Försök igen efter att du har återfuktat fingret med hudkräm eller dylikt.
  • För att få exakta mätresultat är det bra om du torkar av baksidan av klockan innan du mäter.

Obs:

• Mätningarna är endast avsedda för allmänt välbefinnande och fitness. De är inte avsedda att användas för att upptäcka, diagnostisera eller behandla medicinska tillstånd eller sjukdomar. Måtten är endast avsedda som personlig referens. Rådfråga gärna en läkare.
  • Mät inte om du har en inopererad pacemaker, defibrillator eller andra elektroniska medicinska enheter i kroppen.
  • Mät inte om du är gravid.
  • Mätresultaten kanske inte är korrekta om du är under 20 år gammal.
  • Enhetsbilder och menyer kan variera beroende på programvaruversion, land eller region.

Hur du använder Samsung Members-appen

Om du upplever svårigheter med din Samsung mobil, surfplatta, eller andra bärbara mobila apparater, kan du ställa din fråga på Samsung Members-appen. Läs mer om hur man skickar en felrapport.