Vad du ska göra när knapparna på Galaxy-enheten slutar fungera

Om du inte kan justera ljudet på enheten med volymknapparna eller stänga av enheten med sidoknappen måste du först identifiera om det är ett programvaru- eller hårdvaruproblem. Följ guiden nedan för att felsöka problemet med defekta knappar.

Innan du testar rekommendationerna nedan, se till att enhetens programvara och relaterade appar är uppdaterade till den senaste versionen. För att uppdatera din mobila enhets programvara, följ de här stegen:

Steg 1. Gå till Inställningar > Programuppdatering.

Steg 2. Klicka på Ladda ner och installera.

Steg 3. Följ instruktionerna på skärmen.

Diagnostisera problemet med Samsung Members-appen

Först måste du identifiera orsaken till att enhetens knappar inte fungerar. Kontrollera om ditt fodral eller främmande partiklar hindrar knapparna från att tryckas ned.

Om det är hårdvaran på enheten som orsakar problemet rekommenderar vi att du besöker vårt support center. Diagnostisera dock vad som gör att knapparna inte fungerar innan du bokar en service. Följ stegen nedan för att ta reda på vad som orsakar problemet.

Öppna appen Samsung Members Öppna appen Samsung Members

Steg 1. Öppna Samsung Members. Om appen inte är installerad på enheten kan du ladda ned den från Galaxy Store.

Få hjälp från Samsung Members Få hjälp från Samsung Members

Steg 2. Välj Få hjälp.

Samsung Members Visa tester i Diagnostik Samsung Members Visa tester i Diagnostik

Steg 3. Välj Visa tester.

Tryck på Knappar i Diagnostik Tryck på Knappar i Diagnostik

Steg 4. Välj Knappar och följ instruktionerna på skärmen.

Besök ett servicecenter om en åtgärd krävs Besök ett servicecenter om en åtgärd krävs

Steg 5. Om ett meddelande med Åtgärd krävs visas på skärmen rekommenderar vi att du besöker vårt servicecenter.

Om appen Samsung Members inte identifierar ett hårdvaruproblem med knapparna kan du försöka att återställa alla inställningar för att lösa problemet.

Allmän hantering i Inställningar Allmän hantering i Inställningar

Steg 1. Gå till Inställningar och sedan Allmän hantering.

Välj Återställ Välj Återställ

Steg 2. Välj Återställ.

Välj Återställ alla inställningar Välj Återställ alla inställningar

Steg 3. Välj Återställ alla inställningar.

Tryck på Återställ inställningar Tryck på Återställ inställningar

Steg 4. Tryck på Återställ inställningar.

Kontrollera informationen och tryck på Återställ Kontrollera informationen och tryck på Återställ

Steg 5. Kontrollera informationen på skärmen och tryck på Återställ.

Obs:

• Att Återställ alla inställningar raderar inte dina data.

Obs: Skärmdumpar från enheter och menyer kan variera beroende på enhetsmodell och programvaruversion.

Så här använder du Samsung Members app

Om du har några problem med din Samsung-mobil, surfplatta eller annan bärbar enhet, kan du skicka en fråga till oss genom Samsung Members-appen. Lär dig mer om att rapportera ett fel.