Problemi s kabelskim punjenjem

Postoji nekoliko razloga zbog kojih se vaš telefon možda neće puniti s pomoću kabelskog punjača. Problemi najčešće nastaju zbog kabela, punjača ili adaptera koji su oštećeni ili nekompatibilni s uređajem. Nakupljanje prašine ili nečistoća u priključku za punjenje uređaja, kabelu, adapteru ili računalu također može onemogućiti pravilno punjenje.

Prije nego što isprobate preporuke u nastavku, provjerite jesu li softver vašeg uređaja i povezane aplikacije ažurirani na najnoviju verziju. Za ažuriranje softvera mobilnog uređaja slijedite ove korake:

Korak 1. Idite na Postavke > Ažuriranje softvera.

Korak 2. Dodirnite Preuzmi i instaliraj.

Korak 3. Pratite uputstva na ekranu.

Provjerite punjač ili kabel za punjenje

Provjerite je li punjač odobrio Samsung i je li kompatibilan s vašim uređajem

Čak i ako su adapteri ili kabeli za punjenje naizgled slični, mogu postojati razlike u kvaliteti i brzini punjenja. Kako biste očuvali vijek trajanja svog uređaja Galaxy, obavezno upotrebljavajte punjače i kabele za punjenje koje je odobrio Samsung i koji su kompatibilni s vašim uređajem jer su posebno osmišljeni da produlje trajanje baterije. Ako upotrebljavate proizvode koji nisu posebno namijenjeni mobilnim uređajima (putni punjači ili uobičajeni punjači) ili proizvode koje nije odobrio Samsung, može doći do oštećenja vašeg uređaja ili ga nećete moći pravilno puniti.

Provjerite adapter ili kabel za punjenje za moguća oštećenja

Provjerite postoje li tragovi oštećenja na adapteru ili kabelu za punjenje. Ako primijetite bilo kakve probleme, kao što su pukotine ili vidljive žice, odmah prestanite upotrebljavati kabel. Kabeli za punjenje moraju se moći čvrsto umetnuti u priključak za punjenje i ne smiju biti labavo ili nepravilno priključeni. Odvojite i ponovno povežite sve kabele za punjenje, USB priključke i priključke za punjenje, a zatim ponovno provjerite vezu.

provjerite adapter ili kabel za punjenje za moguća oštećenja

Pokušajte upotrijebiti drugi adapter ili kabel za punjenje

Ako ne primijetite vidljiva oštećenja, pokušajte upotrijebiti drugi adapter ili kabel za punjenje. Također možete pokušati priključiti neki drugi uređaj na adapter ili kabel za punjenje kako biste provjerili puni li se pravilno.

Provjerite postoje li neki drugi problemi

Ako utvrdite da nema nikakvih problema s adapterom ili kabelom za punjenje, provjerite je li uzrok problema izvor napajanja. Umjesto da punite uređaj putem prijenosnog ili stolnog računala, pokušajte se koristiti strujnom utičnicom za punjenje.

Uklonite nečistoće iz priključka za punjenje

Jedan od najčešćih uzroka problema s punjenjem su nečistoće koje se nalaze u priključku za punjenje. Ako dođe do nakupljanja prašine ili sitnih vlakna unutar priključka za punjenje, kabel za punjenje možda neće biti pravilno povezan s priključcima za punjenje u uređaju. To može uzrokovati probleme s punjenjem.

Korak 1. Isključite uređaj.

Korak 2. Pogledajte unutar priključka za punjenje s pomoću svjetiljke. Ako postoje nakupine prašine ili nečistoća pored metalnih priključaka, potrebno ih je očistiti.

Korak 3. Nježno puhnite u priključak za punjenje kako biste uklonili prašinu i nečistoće.

Korak 4. Ako je priključak za punjenje potpuno začepljen, obratite se najbližem servisnom centru za stručnu pomoć.

Uklonite nečistoće iz priključka za punjenje

Mogućnost brzog punjenja

Ako vaš uređaj podržava brzo punjenje, preporučuje se upotreba značajke AFC (prilagodljivo brzo punjenje). Ako se vaš uređaj sporo puni, provjerite je li omogućeno brzo punjenje.

Postavke baterije Postavke baterije

Korak 1. Pod Postavke idite na Baterija i podrška za uređaj i dodirnite Baterija.

Više postavki baterije Više postavki baterije

Korak 2. Pomaknite se do dna stranice i odaberite Dodatne postavke baterije.

omogućite brzo punjenje omogućite brzo punjenje

Korak 3. Po želji omogućite Brzo punjenje, Vrlo brzo punjenje i/ili Brzo bežično punjenje.

Napomena:

  • Ovu značajku nije moguće omogućiti ili onemogućiti tijekom punjenja.
  • Brzo punjenje neće biti moguće kada je uređaj povezan s računalom ili USB uređajem koji ne podržava brzo punjenje.

Obavijest o otkrivenoj vlazi

Postoji opasnost od oštećenja unutarnjih krugova ako se uređaj puni dok ima vlage u USB priključku ili punjaču. Vaš će vas uređaj upozoriti na postojanje vlage ili nečistoća. Čak i ako je vaš uređaj otporan na vodu i prašinu, potpuno osušite uređaj prije upotrebe kako bi uređaj pravilno radio.

Obrišite uređaj mekom i čistom krpom ili ga stavite u dobro prozračeni prostor kako bi se osušio. Ako imate problema s punjenjem čak i nakon potpunog sušenja uređaja, obratite se stručnjaku za pomoć.

Obavijest o otkrivenoj vlazi

Napomena: snimke zaslona uređaja i izbornici mogu se razlikovati ovisno o modelu uređaja i verziji softvera.

Kako koristiti aplikaciju Samsung Members

Ako imate poteškoća sa svojim Samsung mobilnim, tabletom ili nosivim uređajima, možete nam poslati pitanje putem aplikacije Samsung Members. Saznajte više o slanju izvještaja o grešci.

Zahvaljujemo na povratnim informacijama

Code to Open Chat Window