Nieuwe camerafuncties van Galaxy S20-serie

De camera’s in de Galaxy S20-serie zijn uitgerust met een gloednieuw gebruiksvriendelijk camerasysteem boordevol nieuwe functies waarmee video's en selfies nog beter worden.

Maak in één opname fotoclips van elk moment en gebruik de geavanceerde zoomfunctie om een opname te maken over een afstand van honderden meters. De nieuwe cameratechnologie zorgt ook voor betere foto's bij weinig licht, zodat je 's nog beter avonds buiten kunt fotograferen.

Cameraspecificaties vergelijken

Alle modellen uit de Galaxy S20-serie beschikken over één camera aan de voorkant die aansluit bij het ontwerp van de randloze smartphone – zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties en functionaliteit. De S20 Ultra heeft een 40 MP-camera voor een ’Ultra’ uitstraling.

Het verschil in de camera's in de Galaxy S20-serie vind je aan de achterkant. De S20 heeft drie camera's aan de achterkant; de S20+ en S20 Ultra hebben een quad-camera. De DepthVision-camera’s meten bovendien de afstand tussen de camera en het voorwerp, waardoor je scherpere portretfoto's maakt, en beschikken over AR (augmented reality).

afbeelding waarop Galaxy S20-toestellen worden vergeleken
S20 Camera Specification

Galaxy S20

Galaxy S20+

Galaxy S20 Ultra

Camera aan voorkant

10 MP-selfie

10 MP-selfie

40 MP-selfie

Ultragroothoek-camera

12 MP Ultra Wide

12 MP Ultra Wide

12 MP Ultra Wide

Groothoekcamera

12 MP groothoek

12 MP groothoek

108 MP groothoek

Telezoomcamera

64 MP telezoom

64 MP telezoom

48 MP telezoom

ToF Camera

*DepthVision

*DepthVision

NB: *DepthVision-camera is een Time of Flight-camera(ToF) die diepte en afstanden kan inschatten, waardoor je foto's mooier worden dan ooit.

100x ruimtezoom (alleen S20 Ultra)

Het enorme scherm van de Galaxy S20-modellen heeft dezelfde resolutie als de Quad HD + 3200 x 1440, maar de modellen verschillen in grootte. De vernieuwingsfrequentie van 120 Hz in de Galaxy S20-serie werkt in de Full HD + 2400 x 1080-modus; de Quad HD + 3200 x 1440-resolutie heeft een frequentie van 60 Hz.

De Galaxy S20 en Galaxy S20+ ondersteunen tot 3x hybride optische zoom en tot 30x digitale zoom met superresolutie. De Galaxy S20 Ultra is uitgerust met 10x hybride optische zoom en 100x digitale zoom met superresolutie. Het klopt dat digitale zoom in de praktijk niet wordt gebruikt vanwege verslechtering van de beeldkwaliteit, maar het moge duidelijk zijn dat de 100x digitale zoom met superresolutie duidelijk anders is dan andere producten.

animatie van hond die ruimtezoom gebruikt

Helderder en duidelijker Nachtmodus

De nieuwe Galaxy S20-serie biedt nu de mogelijkheid om zelfs bij weinig licht heldere en levendige foto's te maken. Grotere sensor voor meer helderheid bij weinig licht

Met de Nachtmodus en HDR (‘High Dynamic Range’) kun je zelfs de juiste helderheid en donkerheid instellen. De foto's die in de nachtmodus worden gemaakt, worden helderder en duidelijker.

animatie van kaars met behulp van Nachtmodus

Camerafilter aanpassen

De Galaxy S20-serie kan verschillende kleurenfilters uit afbeeldingen halen en deze op je oorspronkelijke foto toepassen, waarbij de kleuren zelfs opnieuw kunnen worden ingekleurd. Zo maak je je eigen bijzondere foto's.

Wil je een foto maken met een favoriet effect? Sla de foto dan gewoon op in de Galerij-app. Met behulp van A.I. zal de Galaxy S20-serie vervolgens aan de hand van de filterdatabase het kleurenfilter extraheren.

Stap 1. Open de app ‘Camera’ en tik op het pictogram Filters in de rechterbovenhoek van het scherm. Na het tikken ga je naar het volgende scherm. Daar kun je Mijn filters zien;
Stap 2. Tik op de knop (+) om een nieuw filter te maken. De app Galerij wordt nu geopend op je telefoon;

afbeelding van Galaxy S20 met filterfunctie

Stap 3. Tik op Afbeeldingen of Albums om de foto te zoeken die het filter bevat dat jij wilt gebruiken;

Stap 4. Nadat je op de foto hebt getikt, wordt deze als miniatuurweergave weergegeven. Tik op de naam van het filter om deze te wijzigen en tik op Opslaan om het filter toe te voegen.

afbeelding van Galaxy S20 met Mijn filters

NB:

  • Verwijder het filter door lang op het gemaakte filter te tikken en vervolgens op Verwijderen te tikken;
  • Je kunt je filters ordenen door er lang op te tikken en ze daarna in een andere volgorde te slepen.

Bedankt voor je feedback!