Hoe kan je voorkomen dat je Galaxy-mobiele apparaat traag wordt?

Je kan de prestaties van je telefoon bijhouden door de functie Apparaatonderhoud te gebruiken. Het biedt een overzicht van je batterij, opslag, geheugen en beveiliging. Je kan je telefoon ook automatisch optimaliseren voor snellere, betere prestaties.

Voordat je onderstaande aanbevelingen voor je oplossingen uitprobeert, dien je te controleren of de software van je apparaat en de bijbehorende apps zijn bijgewerkt met de nieuwste versie. Controleer hoe je de software van je mobiele apparaat in de volgende volgorde kunt bijwerken.

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software-update.

Stap 2. Tik Downloaden en installeren.

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Snelle optimalisatie

De functie Snelle optimalisatie verbetert de prestaties van je telefoon door apps te identificeren die te veel batterijcapaciteit gebruiken. Het wist ook onnodige items uit het geheugen, verwijdert onnodige bestanden en sluit apps af die op de achtergrond draaien. Het optimaliseren van je telefoon is snel en eenvoudig.

Stap 1. Veeg vanuit Instellingen naar Apparaatonderhoud en tik erop.

Stap 2. Tik op Nu optimaliserenen vervolgens op Gereed

Optimaliseer de batterij en gebruik energiebesparende modi

De batterij bepaalt de levensduur van je telefoon. Er zijn verschillende manieren waarop je de batterij-instellingen kunt wijzigen om de levensduur van de batterij van je telefoon te optimaliseren.

Stap 1. Veeg vanuit Instellingen naar Apparaatonderhoud en tik erop.

Stap 2. Tik op Batterij > tik op Energiestand en selecteer een van de volgende opties.

• Hoge prestaties: Hogere systeemsnelheid, maximale schermhelderheid en resolutie. Gebruikt meer van je batterij.
  • Geoptimaliseerd: Voor de aanbevolen balans tussen prestaties en levensduur van de batterij.
  • Gemiddelde energiebesparing: Verleng de levensduur van de batterij door bepaalde functies te beperken.
  • Maximale energiebesparing: Bespaar zoveel mogelijk batterijverbruik.

Je kan ook Adaptieve stroombesparing inschakelen om automatisch de energiemodus in te stellen op basis van je gebruikspatronen om stroom te besparen.

Maximale energiebesparing.

Opmerking: Adaptieve stroombesparing kan 5G-netwerk uitschakelen.

Opslag opschonen

Als je je zorgen maakt over het feit dat je telefoon wordt overladen met onnodige restbestanden, wordt het tijd dat je je opslagruimte opruimt.

Stap 1. Veeg vanuit Instellingen naar Apparaatonderhoud en tik erop.

Stap 2. Tik op een categorie met items die je wilt verwijderen.

Stap 3. Tik op de cirkels om een vinkje te plaatsen naast de items die je wilt verwijderen. Je kunt er zoveel kiezen als je wilt.

Stap 4. Tik op Verwijderen als je alles hebt geselecteerd en tik vervolgens opnieuw op Verwijderen om te bevestigen.

Geheugen opschonen

Wordt je telefoon haperig en traag? Het wordt tijd dat je het geheugen van je telefoon opruimt om de prestaties te verbeteren.

Stap 1. Veeg vanuit Instellingen naar Apparaatonderhoud en tik erop.

Stap 2. Tik op Geheugen en vervolgens op Opschonen om geheugen vrij te maken door de achtergrondapplicaties te stoppen.

U kunt op Apps selecteren om uit te sluiten tikken en apps aan de lijst toevoegen als u bepaalde apps op de achtergrond wilt laten draaien.

Apps om uit te sluiten van opschoning.

Opmerking: De beschikbare Instellingen en instellingen kunnen per mobiele provider, softwareversie en apparaat verschillen.

Als je ongewoon gedrag op Samsung mobieltjes, tablets of wearables ervaart, kun je ons een vraag stellen in de Samsung Members-app.

Dit stelt ons in staat om beter te kijken naar wat er gebeurt. De gegevens worden geanonimiseerd en alleen voor de duur van het onderzoek bewaard. Lees meer over het versturen van een foutmelding via ‘Hoe gebruik je de Samsung Members-app’.