Mijn apps openen niet, wat nu?

Bepaalde Android-apps kunnen crashen zodra ze worden geopend. Deze apps bevatten Tumblr, Google Search, Waze, Tik-Tok en mogelijk meer.

Google heeft een update uitgerold voor de Android System WebView applicatie. De update veroorzaakt het vastlopen van verschillende apps. Samsung is hiervan op de hoogte.

Het probleem kan gebeuren op sommige Samsung Galaxy-apparaten en wordt veroorzaakt door een probleem in Google Webview. Het probleem werd opgelost in de nieuwste applicatie-updates voor Android-systeem Webview en Google Chrome.

Om ervoor te zorgen dat je apps niet crashen wanneer je ze wilt starten, update dan zowel Google Chrome als Android System Webview.

Update Google Chrome

1 Open instellingen
2 Tik op Apps
3 Tik op Chrome
4 Tik op App-gegevens in winkel
5 Tik op Updaten

Update Android-systeem Webview

1 Open instellingen
2 Tik op Apps
3 Tik op Android System WebView
4 Tik op App-gegevens in winkel
5 Tik op Updaten, als je de optie niet ziet om bij te werken in de App Store, tik dan op MEER OPTIES (drie puntjes) en activeer de automatische update in.

Let op: Nadat je deze stappen hebt voltooid, start je het apparaat opnieuw op.

Werken de stappen niet? Probeer dan de instructies voor oudere smartphones of controleer of je toestel van de Beta versie van Android Webview is voorzien. Deïnstalleer de Beta versie als dit zo is.

Stappen voor oudere smartphones

Met oudere smartphones werken deze stappen mogelijk niet. Als dit het geval is, probeer dan het volgende:

1 Open de Play Store App
2 Zoek naar 'Android-systeem Webview'
3 Selecteer Android-systeem Webview in de Play Store en tik op Updaten. Als er geen manier is om de app bij te werken, betekent dit dat de app is uitgeschakeld en kun je de volgende stappen uitvoeren:

1. Open de instellingen van je smartphone

2. Navigeer naar Apps

3. Tik op Chrome

4. Tik op Uitschakelen

5. Open de Play Store en herhaal stap 2 en 3. Je kunt nu de ANDROID-systeem Webview-app bijwerken.

6. Zodra het is bijgewerkt, open je weer de Instellingen van je smartphone.

7. Tik op Apps

8. Zoek naar Chrome

9. Tik op Inschakelen

10. Open de app Play Store

11. Zoek naar Chrome

12. Selecteer de app in de Play Store en tik op Updaten. Als de optie om bij te werken niet verschijnt, heb je al de nieuwste versie

13. Start de smartphone nu opnieuw op

Android System Webview Beta deïnstalleren

Als je Android-systeem WebView Beta hebt geïnstalleerd, verwijder je dit voordat je Android-systeem Webview bijwerkt.

1 Open instellingen
2 Tik op Apps
3 Tik op Android System WebView Beta
4 Tik op Meer opties (drie stippen)
5 Tik op Updates verwijderen