Wat is Ambient Mode en hoe kan je die gebruiken?

Geef je woonruimte meer kleur, persoonlijkheid, stijl en pit! Met Ambient Mode kan je thuis genieten van prachtige beelden.

Je schakelt de Ambient Mode in door op de knop Ambient Mode te drukken. Of druk op de Home knop en selecteer ‘Ambient Mode’. Als je wil terugkeren naar de tv-modus, druk je op de knop Home. Als je op de knop Ambient Mode drukt wanneer de TV is uitgeschakeld, wordt de TV ingeschakeld in de Ambient Mode.

Let op: Als je een andere afstandsbediening gebruikt dan de Samsung Smart-afstandsbediening, kunnen er beperkingen bestaan op het overgaan op Ambient Mode. Omdat dit een specifieke functie voor QLED-tv's is, wordt deze functie mogelijk niet ondersteund, afhankelijk van het model.

Als je in de Ambient mode op de knop Ambient Mode, wordt het browserscherm Ambient Mode weergegeven. In het Ambient Mode menu scherm kan je inhoud selecteren en de instellingen voor de Ambient Mode wijzigen.

Inhoud wordt boven in het browserscherm van de Ambient mode weergegeven, de categorieën zijn te zien onder in het scherm.

1 Gebruik de richtingsknop op je afstandsbediening om te kiezen uit de verschillende categorieën:
  • Speciale editie: Hiermee kunt u genieten van creatieve kunst en interieurarchitectuur van 's werelds grootste kunstenaars en designers.
  • Decor: Biedt prachtige beelden.
  • Info: Biedt informatie als het weer, het nieuws en meer.
  • Mijn Album: Hiermee kan je een opgeslagen afbeelding op je mobiele apparaat als achtergrond voor de Ambient mode instellen. Je kunt speciale indelingen configureren met je foto's.
  • Kunstwerk: Hiermee kunt u inhoud selecteren zoals beroemde foto's en kunstwerken.
  • Achtergrondthema: Hiermee kunt u een achtergrondthema van Samsung selecteren. Maak met de app SmartThings op uw mobiele apparaat een foto van de wand om een aangepaste achtergrond te maken.
2 Selecteer de categorie en kies de achtergrond.

Let op: Deze functie wordt mogelijk niet ondersteund, afhankelijk van de regio en model. Om foto's vanaf je mobiele apparaat op te slaan op de tv en te importeren in de Ambient mode, moet je de app SmartThings op je mobiele apparaat gebruiken.

In het menu scherm van de Ambient Mode kun je bij ‘Instellingen’ het volgende wijzigen:

• Helderheid: De helderheid van het scherm voor de Ambient mode aanpassen.
  • Kleurtint: De kleuren van het scherm voor de Ambient mode aanpassen.
  • Automatische helderheid: De automatische instelling voor helderheid voor de Ambient mode wijzigen.

Let op: Als de functie ‘Automatische helderheid’ op ‘Uit’ is ingesteld, wordt het helderheidsniveau van het tv-scherm niet automatisch aangepast aan het omgevingslicht. Deze functie wordt mogelijk niet ondersteund, afhankelijk van het model.

• Timer voor omgeving uit: De tijd instellen waarop de Ambient mode automatisch moet worden uitgeschakeld.

Let op: Als de ingestelde tijd niet is ingevoerd, schakelt het scherm uit. Druk op de toets Ambient Mode op de afstandsbediening om het scherm weer in te schakelen in Ambient mode.

• Verzadiging: Hiermee wordt de verzadiging van de inhoud aangepast.
  • Roodtint / Groentint / Blauwtint: Hiermee wordt het contrast voor rood, groen en blauw aangepast.

Voor het wijzigen van de achtergrondkleur van de Ambient mode, verplaats je de cursor naar het Borstel-symbool in het menu van de Ambient mode. De achtergrondkleur of het achtergrondpatroon kan gewijzigd worden. Selecteer de gewenste kleur of het gewenste patroon.

Let op: Maak met de app SmartThings op je mobiele apparaat een foto van de wand om deze te kunnen instellen als achtergrond in de Ambient mode. Deze functie kan een vertraging in overdracht en optimalisatie van beeld hebben, afhankelijk van de netwerkverbinding.

• Ambient Mode: In de Ambient mode kan je visuele gegevens en ontwerpen instellen en weergeven. In deze staat wordt minder stroom verbruikt en wordt de helderheid automatisch aangepast door de verlichtingssensor.

• Het wordt donkerder: In de Ambient mode wordt het tv-scherm automatisch aangepast aan de omgeving. Als de omgeving donker wordt, wordt het tv-scherm donkerder. Als de omgeving weer licht wordt voordat het tv-scherm helemaal zwart is of wanneer de afstandsbediening of de functie Spraakinteractie wordt gebruikt, wordt de Ambient mode hersteld.
  • Zwart scherm: Als in Ambient mode het omgevingslicht tot een bepaald donkerteniveau daalt, wordt de slaapstand geactiveerd. Druk op de toets Ambient Mode op de afstandsbediening om het scherm weer in te schakelen in Ambient mode.
  • Tv uitgeschakeld: Als je de Ambient mode wilt inschakelen terwijl de tv is uitgeschakeld, druk je op de afstandsbediening op de knop Ambient Mode. Als je de TV-modus wilt inschakelen terwijl de tv is uitgeschakeld, druk je op de knop Home. In de tv-modus kan je uitzendingen bekijken of de inhoud van de verbonden externe apparaten bekijken.