GELUID

Ontdek de
nieuwste
geluidsinnovaties

De Samsung QLED TV 2020 heeft ingebouwde TV-speakers die het vliegtuiggeluid in surround sound laten horen.

Het geluid volgt de actie op het scherm

Object Tracking Sound+ (OTS+)

Met OTS(+) verplaatst geluid van de Samsung QLED zich dynamischer dan ooit terwijl het bewegende objecten op het scherm volgt. De ingebouwde speakers aan de boven-, onder- en zijkant geven het geluid de vrijheid om mee te bewegen, voor een levensechte driedimensionale geluidservaring.

Surround sound van de Samsung QLED TV volgt de bewegingen van de boot met behulp van Object Tracking Sound-technologie.
We zien een open water en kijken van boven op een boot die tegen de klok in een rondje vaart en vervolgens linksboven uit beeld verdwijnt. Object Tracking Sound+ laat het geluid horen van de plek op het scherm waar de boot zich bevindt, terwijl deze over het scherm vaart. We zien een geanimeerde rimpeling boven de boot om de nauwkeurigheid van Object Tracking Sound+ te visualiseren voor kijkers die het volume laag of uit hebben staan.

Heldere dialogen in
elke omgeving

Active Voice Amplifier (AVA)

Active Voice Amplifier detecteert storende omgevingsgeluiden en versterkt en verduidelijkt stemmen of dialogen op je TV. Je kunt misschien niet altijd in alle rust kijken, maar je mist in ieder geval geen enkele scene.

De geluidsgolven laten zien dat de QLED TV het geluid van de stofzuiger detecteert en de stem op TV optimaliseert met behulp van Active Voice Amplifier, voor een helder stemgeluid.
We zien een gedeeltelijke close-up van een QLED TV, schuin van voren. Op een scherm is een oudere vrouw in gesprek met haar collega. Om Active Voice Amplifier te visualiseren zien we over de pratende vrouw op het beeldscherm een grafische animatie van geluidsgolven die groter worden naarmate het geluid om haar heen toeneemt. Een stofzuiger met gelijklopende geluidsgolven is rechts naast het scherm van de QLED TV te zien. Active Voice Amplifier verhoogt automatisch het volume van dialogen als dat nodig is.

Realtime geluidsaanpassing

Adaptive Sound+

Elke scène wordt in realtime geanalyseerd om het geluidstype te identificeren en over te brengen. Dit proces begint met het scheiden en classificeren van de binnenkomende audiosignalen. Vervolgens worden de belangrijkste kenmerken geïsoleerd en overgebracht zodat ze optimaal bij de scène passen.

We zien scènes van het nieuws, een concert en een sportstadion met over de beelden visuele geluidsgolven die laten zien hoe de nieuwe Samsung QLED TV 2020 geluid op maat biedt voor alle videocontent.

Elke ruimte heeft zijn eigen akoestiek. De Quantum Processor gebruikt Audio Spatial Intelligence om de ruimte en installatie te analyseren aan de hand van de weerkaatsing van het TV-geluid. Je audio wordt in realtime geoptimaliseerd. Plaats je QLED TV waar je maar wilt en laat je TV het perfecte geluid bepalen.

We zien een woonkamer met een QLED TV 2020 die aan staat en een man die op de bank tegenover de TV zit met een afstandsbediening in zijn hand, TV kijkend. Een geanimeerde geluidsgolf laat zien hoe Audio Spatial Intelligence van de Samsung QLED TV de geluidskwaliteit in de kamer verbetert met behulp van golven die de afmetingen van de ruimte analyseren. Een illustratie laat twee golven zien voor het originele TV-geluid en de weerkaatsing van het TV-geluid in de ruimte op de afbeelding ernaast.

TV en soundbar, volledig in harmonie

Q-Symphony

Als je normaalgesproken een soundbar aansluit op je TV, gaan de speakers van de TV uit. Samsung heeft voor zijn 2020 QLED Q-series Soundbars een unieke audiotechnologie ontwikkeld; de speakers van de soundbar werken samen met de speakers aan de boven-, onder- en zijkant van je QLED TV. Zo creëer je de meest meeslepende geluidservaring voor je QLED TV met Soundbar.

*Beschikbaarheid van de functie verschilt per model.
*Voor deze functie is een met Q-Symphony compatibele Samsung Soundbar vereist.
Twee TV-schermen vergelijken de audiotechnologie van Q-Symphony. Links staat Q-Symphony UIT en komt het geluid alleen uit de soundbar. Rechts staat Q-Symphony AAN en komt het geluid, behalve uit de soundbar, ook uit de speakers in de twee bovenhoeken van de QLED TV.
Een gesimuleerde vergelijking van de Q-Symphony-audiotechnologie van de QLED 2020 toont twee identieke ruimtes naast elkaar, elk met een man voor een QLED TV met een soundbar. Links staat Q-Symphony UIT en komt het geluid alleen uit de soundbar. Rechts staat Q-Symphony AAN en komt het geluid, behalve uit de soundbar, ook uit de speakers in de twee bovenhoeken van de QLED TV. Het resultaat is een intensere audiobeleving.

De premium geluidsfuncties van de Samsung QLED TV's 2020 zijn ontwikkeld en getest in het state-of-the-art Samsung Audio Lab in Californië en bieden de allerbeste geluidskwaliteit en -technologie.
Met bewezen innovaties als OTS+, AVA en Q-Symphony blijft Samsung vooroplopen in TV-audio.