hvordan du tilpasser knappene på din Note10

Hvis du ikke finner strømknappen på din Note10, er det ingen grunn til panikk. Den er ikke lenger på høyre side av telefonen: den er på venstre! Den har blitt kombinert for å inkludere Bixby-funksjonalitet. Denne nye knappen kalles sideknappen, og den kan tilpasses for å utføre forskjellige oppgaver, om det er å slå av telefonen, ringe Bixby, eller utføre andre handlinger.

Den nye Note10 har to fysiske knapper på venstre side: volumknappen og sideknappen. Som navnet antyder kan volumknappen brukes til å justere telefonens volum. Sideknappen, eller strøm-/Bixby-knappen, kan trykkes kort, lenge, eller dobbel-trykkes for tilgang til forskjellige funksjoner.

Alene har knappene sine egne funksjoner, men sammen kan de brukes for å lage dine egne snarveier for en mer tilrettelagt opplevelse.

Her er standard knappfunksjoner du kan bruke:

• Skjerm på eller av: Kort trykk på sideknappen.
  • Bixby Voice: Langt trykk på sideknappen.
  • Start kamera: Dobbelt trykk på sideknappen.
  • Slå på: Langt trykk på sideknappen når telefonen er av.
  • Avstengingsmeny: Langt trykk på side- og volum ned-knappen samtidig mens telefonen er på.
  • Skjermbilde: Kort trykk på side- og volum ned-knappen samtidig.
Bilde av volumknappen og sideknappen på venstre side av Note10

Merk: Du kan også stenge av telefonen din med Hurtiginnstillinger-panelet. Sveip ned fra toppen av skjermen, trykk på Strøm-ikonet i øvre hjørne av skjermen, og trykk Slå av.

Kanskje du er vant til at den knappen bare gjør en ting, som å vekke Bixby. Ingen grunn til bekymring, du kan tilpasse knappen slik du vil ha den.

Note10 skjermbilde instruksjoner for å tilpasse sideknapp for å aktivere åpne Bixby

Fra Innstillinger søker du etter og velger Sidenapp, og trykker Sideknapp igjen. Her kan du velge dine ønskede innstillinger.

For dobbelt trykk kan du velge mellom:

• Hurtigstart av kameraOpen Bixby
  • Åpne Bixby
  • Åpne app (trykk på Innstillinger-ikonet for å velge en app.)

For Trykk og hold kan du velge mellom:

• Vekke Bixby
  • Avstengingsmeny