Slik feilsøker du en Galaxy-telefon som ikke vil kobles til et Wi-Fi-nettverk

Når du har problemer med å koble til Wi-Fi på telefonen din, må du sjekke hvorvidt Wi-Fi-signalet ikke er funnet eller om Wi-Fi-nettverket er funnet, men ikke kan kobles til. Se veiledningen nedenfor for å komme på Wi-Fi-nettverket ditt.

Før du prøver nedenstående anbefalinger, så sjekk om enhetens programvare og tilknyttede apper er oppdatert til den nyeste versjonen. For å oppdatere mobilenhetens programvare, følg disse trinnene:

Trinn 1. Gå til Innstillinger > Programvareoppdatering.

Trinn 2. Trykk på Last ned og installer.

Trinn 3. Følg instruksjonene på skjermen.

Hva gjør man hvis Wi-Fi-nettverket ikke oppdages?

Det kan være forskjellige grunner til at det er problemer med å koble til Wi-Fi-nettverket på normalt vis. For eksempel kan det hende at ruteren ikke virker skikkelig eller det kan være et problem med telefonens nettverksinnstillinger.

1. Sørg for at ruteren er tilgjengelig

Sjekk om ruteren fungerer skikkelig Sørg for at strømmen er på, at den er koblet til Internettet og at telefonen din er innenfor ruterens Wi-Fi-rekkevidde. Dessuten, hvis for mange enheter er koblet til én ruter, kan det hende at Wi-Fi-et ikke oppdages.

Wifi ruter

Merknad: Ruteren kan vises forskjellig fra enhet til enhet. Sjekk med ruterleverandøren din.

2. Omtart enhetene

Prøv å omstarte Galaxy-telefonen, ruteren og modemet ditt.

Trinn 1. For å omstarte telefonen din, trykk på Strøm-ikonet på Hurtigpanelet, og trykk deretter på Omstart.

Trinn 2. Slå ruteren og modemet av og på igjen. Når du slår ruteren og modemet av, så koble fra strømmen og koble den inn igjen, og slå deretter på strømmen.

Trinn 3. Etter at du har omstartet alle enhetene, så sjekk om du har fikset problemet.

3. Nullstart nettverksinnstillingene

Følg trinnene nedenfor for å nullstarte nettverksinnstillingene og slå på Wi-Fi igjen.

Trinn 1. Gå til Innstillinger, og velg deretter Generell administrasjon.

Trinn 2. Finn og velg Nullstill.

Nullstill nettverksinnstillinger trinn 1

Trinn 3. Velg Nullstill nettverksinnstillinger.

Trinn 4. Trykk på knappen Nullstill innstillinger.

Resetea la configuración de red paso2

Trinn 5. Trykk på knappen Nullstill.

Resetea la configuración de red paso3

Merknad: Når du nullstiller nettverksinnstillingene, blir Wi-Fi-informasjonen, mobildata og Bluetooth-tilkoblingen nullstilt.

4. Start enheten din i Sikker modus igjen

Prøv Wi-Fi-tilkoblingen i Sikker modus. Hvis Wi-Fi-nettverket er koblet til i Sikker modus, kan det være et problem forårsaket av en app som er lastet ned til telefonen din, og da må den appen avinstalleres. For å finne ut hvilken app som forårsaker Wi-Fi-problemet, kan du prøve å avinstallere appene i rekkefølge med den siste installasjonen først.

Trinn 1. Åpne Hurtiginnstillinger. Trykk på Strøm-ikonet øverst på skjermen.

Trinn 2. Berør og hold inne Strøm av inntil ikonet Sikker modus vises.

Trinn 3. Trykk på Sikker modus for å starte enheten din i Sikker modus. Hvis du har kommet inn i Sikker modus, vil det stå Sikker modus nederst på skjermen.

Wifi sikker modus

5. Sørg for at du bruker det korrekte Wi-Fi-passordet

Hvis det er et låsemerke inni Wi-Fi-nettverksikonet, så er det et passordbeskyttet netttverk. Når du skriver inn passordet, vær omhyggelig og skriv det inn korrekt. Wi-Fi-passord skiller mellom små og store bokstaver.

Wifi passord lås

6. Utfør en nullstilling til fabrikkdata

Hvis de ovenstående metodene ikke virker, kan du nullstille enheten din til standard fabrikksinnstillinger slik den var da du slo på enheten første gang.

Trinn 1. Gå til Innstillinger, og velg deretter Generell administrasjon.

Trinn 2. Velg Nullstill, og trykk deretter på Nullstill til fabrikkdata,

Trinn 3. Bla nedover på siden og trykk på knappen Nullstill.

Trinn 4. Trykk på knappen Slett alt.

Merknad:

• Bemerk at en nullstilling av en mobilenhet til fabrikkdata er irreversibel.
  • Sørg for at all informasjonen din er lagret som en sikkerhetskopi et annet sted før du prøver å nullstille telefonen din.

Merknad:

• Hvis du er tilkoblet til et Wi-Fi-nettverk, men ikke kan komme på nettet, så bruk å bruke Wi-Fi-nettverket på en annen enhet. Hvis andre enheter heller ikke kan komme på nettet, kan det være noe i veien med nettverkstjenesten, så kontakt internettilbyderen din for hjelp.
  • Skjermbildene og menyene på enheten kan variere avhengig av enhetsmodell og programvareversjon.

Hvis du opplever problemer med dine Samsung-mobiler, nettbrett eller kroppsnære enheter, kan du sende oss et spørsmål i Samsung Members-appen.

Dermed kan vi ta en nærmere titt på hva som skjer. Dataene blir anonymisert og kun oppbevart så lenge undersøkelsen pågår. Finn ut mer om å sende en feilrapport via “Slik bruker du Samsung Members-appen