Faktorer som påverkar batteriets livslängd

• Miljö

Batterianvändningen ökar i områden med svaga eller överlappande signaler eller om skärmen blir utsatt för ökat ljus, från starkt solljus eller annan ljuskälla.

※ Galaxy erbjuder Anpassad ljusstyrka för att anpassa skärmens ljusstyrka baserat på ljuset i den omgivande miljön.

Man högst upp på ett berg
  • Användningsmönster

Galaxys AMOLED har en skärm med ett högt kontrastförhållande som minskar batterianvändningen.

Hög ljusstyrka på skärmen, att ha skärmen på i långa perioder, kraftfulla appar, att streama högupplöst innehåll, platstjänster och andra tjänster du tillåter kommer också att öka batterianvändningen.
    Två händer håller i en telefon

Inställningstips för att förlänga
batteriets livstid

Upptäck olika sätt att förlänga batteritiden på!

※ Denna text är baserad på Android T OS (Version 13).

Namn på vissa funktioner och ingångsställen kan variera beroende på Android OS version.

1. Hur du optimerar
din batteritid i ’Inställningar’

• Se appar med hög batteriförbrukning.
    • Gå in under inställningar och välj telefonvård
      01

Gå till ’Batteri och enhetsvård’
      i ’Inställningar’.

• Välj knappen optimera nu
      02

Tryck ’Optimera nu’ för att se appar med
      hög batteriförbrukning i bakgrunden.

※ Den här funktionens tillgänglighet kan variera beroende på app.
previous
next

2. Hur du optimerar
din batteritid i ’Inställningar’

• Behåll appar som används sällan i viloläge eller djupt viloläge.
    • Välj Visa mer i menyn batteri under enhetsvård
      01

Gå till
      ’Gränser för bakgrundsanvändning’
      i ’Batteri’.

• Välj knappen lägg till
      02

Välj ’Appar i viloläge’
      eller ’Appar i dvala’.

• selected -Tap ‘+’ to select the apps and tap 'Add' selected -Tap ‘+’ to select the apps and tap 'Add' selected -Tap ‘+’ to select the apps and tap 'Add'
      03

Tryck på ’+’ och välj de appar du vill försätta
      i viloläge och tryck sedan på ’Lägg till’ igen.

※ ’Appar i viloläge’ körs periodvis i bakgrunden. Appuppdateringar och appaviseringar kan försenas.
    ※ ’Appar i dvala’ körs inte i bakgrunden under några omständigheter. Dessa appar får endast uppdateringar och meddelanden när de används.
previous
next

Följ instruktionerna nedan
för att förhindra att vissa appar försätts
i viloläge eller djupt viloläge

• Background usage limits tab
    01

Tryck på ’Gränser för bakgrundsanvändning’ i ’Batteri’.

• Never sleeping apps tab
    02

Tryck på ’Appar som aldrig vilar’.

• selected -Tap ‘+’ to select the apps and tap 'Add' selected -Tap ‘+’ to select the apps and tap 'Add' selected -Tap ‘+’ to select the apps and tap 'Add'
    03

Tryck på ’+’ för att välja appar och tryck på ’Lägg till’.

※ Appar som läggs till i ’Appar som aldrig vilar’ försätts inte automatiskt i viloläge/djupt viloläge, vilket kan leda till ytterligare batteriförbrukning i bakgrunden.

Aktivera läget
’Energisparläge’

När batteriet börjar bli urladdat aktiverar du ’Energisparläge’ för att förlänga batteritiden.

När ’Energisparläge’ har aktiverats begränsas bakgrundsappar från Wi-Fi och mobildata och funktioner som kräver mycket batteri,

till exempel Always On Display, inaktiveras för att förlänga batteritiden.

Du kan välja och justera CPU-hastighet, ljusstyrka och Always On Display efter dina önskemål.

※ När ‘Kraftläge’ är aktiverat, är bakgrundsuppdateringen begränsad för alla appar, och detta kan även gälla för platstjänster.

• Battery and device care tab
    01

Gå till ’Batteri och enhetsvård’ i ’Inställningar’.

• Power saving tab Power saving tab
    02

Tryck på ’Batteri’ och aktivera ’Energisparläge’.

Rensa bland oanvända
appar och funktioner

• Kontrollera oanvända appar i ’Batteriförbrukning’.
    • Välj Batterianvändning i menyn batteri Välj Batterianvändning i menyn batteri
      01

Gå till ’Batteri och enhetsvård’
      i ’Inställningar’ och tryck på ’Batteri’.

• Lista över appar som använder batteri
      02

Tryck på batteridiagrammet.

• battery usage tab
      03

Kontrollera batteriförbrukningen
      och uppgifter om appar som används.

previous
next

Ändra skärminställningar

Stäng av skärmen genom att trycka på strömknappen när enheten inte används.

Ställ in ‘Timeout för skärm ’ och välj ett kort tidsintervall. Sänk ljusstyrkan.

Ju ljusare skärmen är desto högre blir kontrasten, vilket leder till en högre batteriförbrukning.

Förläng batteritiden genom att använda en bakgrund i mörka färger eller ett mörkt tema på telefonen.
* Bilderna är simulerade och används endast i illustrativt syfte.

** Användargränssnittet kan variera beroende på enhetsmodell, land och mobiloperatör.