Batterier är förbrukningsvaror och deras livslängd påverkas av hur de används och i vilka miljöer.
Om du märker att din telefon måste laddas ofta, och din batteritid har minskat betydligt, besök ditt närmaste servicecenter.

Batteriförsämring

Vanliga tecken på att batteriet blivit sämre är att batteritiden drastiskt går ner och att telefonen oväntat stänger av sig själv.
Lär dig om oväntade avstängningar av enheten.

- Kemisk försämring av batteriet

Detta inträffar efter upprepad användning av batteriet, som resulterar i elektrokemisk försämring.
Stor försämring kan orsaka hastiga och kraftiga spänningsbortfall som leder till att enheten stängs ned för att skydda de elektroniska komponenterna.

- Tillfällig avstängning på grund av användningsmiljön

En extremt kall miljö kan orsaka en kraftigare minskning i spänning.
Om detta händer, kommer enheten att stänga ned för att skydda sina komponente.

Tecken på batteriförsämring

I takt med att batteriprestandan försämras kan batteriet laddas ur snabbt och enheten stängas av, trots att skärmen visar att det finns gott om batteri kvar.
Om du har problem med försämrad batteriprestanda, besök ditt närmaste servicecenter.

Snöflingeikon Snöflingeikon

Detta kan inträffa i kalla vintertemperaturer och frekvensen kan öka beroende på hur mycket de är skadade.

Videospelsikon Videospelsikon

I appar med hög prestanda som t.ex. spel och kameraappar kan du uppleva att prestandan går ner och att telefonen reagerar långsammare.

När är det dags att
byta ut batteriet?

Om din enhet ofta stänger ner, om batteritiden försämrats drastiskt, eller om du upplever andra batterirelaterade problem, besök ditt närmaste servicecenter och låt dem undersöka din enhet.
Beroende på din produktgaranti, är det möjligt att du kan byta ut batteriet kostnadsfritt.
Om ditt batteri behöver bytas ut kan det hända att vi aviserar dig via ett popupfönster i telefonen.

Bild på råd från Enhetsvård om försämring/nedsättning av batteriprestanda. Bild på råd från Enhetsvård om försämring/nedsättning av batteriprestanda.

1. Klicka på aviseringen i ditt ‘Statusfält’.

Bild på anmärkning om försämring/nedsättning av batteriprestanda. Bild på anmärkning om försämring/nedsättning av batteriprestanda.

2. Se informationen angående din batteristatus.

Enkel självdiagnostisering
av ditt batteri

Kontrollera batterihälsan på Samsung Galaxy-telefon

Blir din enhet långsammare? Prova Telefonvård, som finns tillgänglig i Samsung Members-appen.
Du kan kontrollera batteriets status och optimera dess användning bara på några sekunder.

Bild på Samsung Members-appen med Support-ikonen markerad. Bild på Samsung Members-appen med Support-ikonen markerad.

1. Öppna appen Samsung Members och tryck på ”Support” längst ned.

Bild på Galaxy S23 Ultra-diagnostik med Telefondiagnostik markerad. Bild på Galaxy S23 Ultra-diagnostik med Telefondiagnostik markerad.

2. Kontrollera batteriets status med ”Telefondiagnostik”.

Bild på Diagnostik med knappen Testa alla markerad. Bild på Diagnostik med knappen Testa alla markerad.

3. Tryck på ”Testa alla”.

Kontrollera batterihälsan på Samsung Galaxy Watch

Använd den nya diagnostikfunktionen i Galaxy för att testa batteriets prestanda och kontrollera batterihälsan i din Galaxy Watch.

※ Självdiagnos stöds i Watch 4, Watch 5-serien och senare modeller.

Bild på Members-appen på Galaxy-enhet med alternativet Support markerat. Bild på Members-appen på Galaxy-enhet med alternativet Support markerat.

1. Öppna appen Samsung Members och tryck på ”Support” längst ned.

Bild på anslutna enheter med Galaxy Watch markerad. Bild på anslutna enheter med Galaxy Watch markerad.

2. Tryck på ”Diagnostik av ansluten enhet”.

Bild på diagnostikalternativen med ikonen för Batteristatus markerad. Bild på diagnostikalternativen med ikonen för Batteristatus markerad.

3. Välj alternativet ”Batteristatus” i diagnostikalternativen.

※ Självdiagnos av bärbar enhet (menyn för diagnos av anslutna enheter) visas i appen Samsung Members endast när den mobila Galaxy-enheten och den bärbara Galaxy-enheten är anslutna, och apparna Galaxy Wearable och Members samt enheternas programvara är alla uppdaterade.

Samsung batteri forskningskontroll

Noggrann kvalitetskontroll

Samsung Galaxy följer internationella säkerhetsstandarder för att kunna tillhandahålla säkra batterier av hög kvalitet.
Våra batterier har genomgått interna kontroller samt kvalitetstester genomförda av betrodda tredjeparts certifiierare.

※ Ytterligare certifikat som inte innefattas av globala krav kan variera per land/produkt.